Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4771 replies to this topic

#4701 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18252 posts

Posted 05 January 2026 - 09:42 AM

wEL9y9az_t.png AtB7fjuy_t.png
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4702 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12861 posts

Posted 05 January 2026 - 09:45 AM

Fiona, a spremljas kaj Candace?
  • 0

#4703 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18252 posts

Posted 05 January 2026 - 10:02 AM

Ne....ne spremljam vec nicesar, za to operacijo nisem vedela dokler mi ni mami rekla, ker ne vem kdaj sem nazadnje novice odprla
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4704 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12861 posts

Posted 05 January 2026 - 10:06 AM

Podpiram :D
  • 0

#4705 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18252 posts

Posted 05 January 2026 - 10:13 AM

Pa da se razumemo, ne podpiram oranznoglavega, niti njegove akcije, niti tega da se prpeles v neko neodvisno drzavo in ji skines oblast. So drugi nacini za te stvari.
Mi pa ima Macarol kljub temu vedno zanimive zapise, se pa ne strinjam z njimi vedno. Saj je na koncu napisal da te akcije ne podpira na nacin na katerega je bila izvedena.
  • 0

#4706 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25382 posts

Posted 05 January 2026 - 01:11 PM

Ksenija Benedeti na FB:

Danes sem vodstvu Delo Mediji in odgovornemu uredniku poslala sporočilo, s katerim sem jih obvestila, da po sedmih letih zaključujem pisanje kolumn za spletno OnoPlus. To je sicer strašno minorna reč, blizu ničle, v primerjavi s tem, kar se v svetu dogaja včeraj in danes, a o tem kdaj drugič.
Ta odločitev ni bila lahka in mi je iskreno žal, da jo moram sprejeti. Delo sem vedno opravljala odgovorno, neodvisno in z občutkom dolžnosti do javnega prostora. Vendar se zaradi nedavne uredniške odločitve spletne OnePlus z nastalim konceptom vsebinsko in vrednostno ne morem več poistovetiti. Vsak avtor ima osebno in profesionalno mejo, ki določa okvir njegovega javnega delovanja; z zadnjimi spremembami, predvsem z izborom nove kolumnistke, je bila ta meja zame presežena. Takšna izbira po mojem prepričanju spodkopava standarde, ki bi jih moral resen in vpliven medij dosledno varovati.
Delo Mediji se – upravičeno - umeščajo med pomembne oblikovalce javnega mnenja in vplivne družbene akterje. Prav zato menim, da je pri uredniških odločitvah nujna še posebej visoka stopnja presoje, neodvisnosti in zadržanosti, zlasti v času politične občutljivosti in predvolilnega obdobja ter v okoliščinah, ko so mediji soodvisni od javnega financiranja. Odločitve, ki lahko ustvarjajo vtis povezanosti uredniških vsebin s političnimi razmerji ali osebnimi vlogami v sferi oblasti, po mojem prepričanju slabijo zaupanje v medijsko avtonomijo.
Ob tem se mi zdi pomembno opozoriti tudi na dejstvo, da so kolumne nove kolumnistke spletne OnePlus javno in brezplačno dostopne vsem, medtem ko so kolumne vseh ostalih kolumnistk zaklenjene za plačljivim zidom. Takšna uredniška praksa sama po sebi odpira vprašanja in – vsaj navzven – kaže na določen namen, ki zame ni več sprejemljiv.
Zavedam se zahtevnosti sodobnega medijskega prostora, ekonomskih pritiskov in izzivov preživetja. Kljub temu ostajam zvesta svojim profesionalnim načelom in odgovornosti do javnosti.
Spletni OniPlus se iskreno zahvaljujem za vsa leta sodelovanja, korektne profesionalne odnose in prostor, ki je bil namenjen mojim kolumnam. Predvsem gre moja zahvala gospe Barbari Kotnik.
Odločitev je osebna, premišljena in sprejeta z občutkom odgovornosti.
Hvala vsem vam, ki ste moje zapise brali, komentirali in jim namenjali pozornost 1f499.png Bom pa še pisala, brez skrbi 1f642.png

Njo pa jaz zelo spoštujem :)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4707 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28439 posts

Posted 05 January 2026 - 01:17 PM

Na koga se nanaša?
  • 0

#4708 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25382 posts

Posted 05 January 2026 - 01:25 PM

Vem, da je  Tina Gaber Golob začela svojo kolumno v OnaPlus. Po moje se nanaša na njo :D

• 0

Put A Kilt On It!

#4709 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28439 posts

Posted 05 January 2026 - 01:27 PM

Aha. Res bedno.
  • 0

#4710 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89096 posts

Posted 05 January 2026 - 01:28 PM

Tudi jaz, mi pa ni jasno, zakaj je včeraj na FB napisala komentar, da je Tina Gaber Golob prva dama predsednika republike, ne vlade. :hmm:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4711 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20104 posts

Posted 05 January 2026 - 01:30 PM

Lapsus verjetno. 

Sicer pa bruh (Za TG). 

• 0

#4712 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12861 posts

Posted 05 January 2026 - 01:34 PM

Jaz pa mislim, da to ni lapsus, ampak namenoma tako napisan komentar.
  • 0

#4713 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20104 posts

Posted 05 January 2026 - 01:37 PM

Kaj pa je komentirala in kje? 

• 0

#4714 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89096 posts

Posted 05 January 2026 - 01:37 PM

Ja, prav namenoma in izrecno je napisala tako. Zdaj itak ne bom našla.

• 0

― V. Van Gogh

#4715 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18281 posts

Posted 05 January 2026 - 01:43 PM

Pa kdo bi sploh njo bral, ji sledil, jo obcudoval? Kdo je ona, kaj ima sploh pametnega za povedati? Kot da bi jaz, zadnja Jozica, nekam nesla pizdo in potem dobila zaradi tega prostor v "resnem" mediju. Se mi zdi, da se dolocen krog na vrhu med sabo spodbuja in si leze v rit, ceprav so v resnici za ljudi in svet irelevantni. Pol si se kaksno nagrado podelijo, fotkajo en z drugim in je krog sklenjen. Skooooz isti.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4716 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33532 posts

Posted 05 January 2026 - 02:44 PM

jaz sem to včeraj preletela in videla tudi ta komentar o prvi dami, ampak mislim, da je samo popravljala nekoga drugega, ki je Tino naslavljal s "prva dama", da to pač ni žena  predsednika vlade. 

• 0

#4717 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89096 posts

Posted 05 January 2026 - 03:11 PM

Aja, točno, seveda.

• 0

― V. Van Gogh

#4718 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17580 posts

Posted 06 January 2026 - 06:17 AM

Točno to, kaj ima ona pametnega za povedat, lol.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4719 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18252 posts

Posted 07 January 2026 - 11:35 AM

https://www.24ur.com...a-slovenka.html

Ni ga botoksa, polnila in operacije na tem svetu, ki bi se je posluzila.
Mogoce je bila zdaj lepsa, ampak je tudi mrtva.
Raje sem stara, grda in ziva. (Vsaj upam, no!).
Se mi zdi da so te operacije zdej ze tako sprejete kot da gres v trgovino po kruh in o vec strani dolgih zapletih ne govori nihce. Konec koncev tem mazacem zaupas svoje zivljenje. Ocitno se marsikdo tega ne zaveda.
  • 0

#4720 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25382 posts

Posted 07 January 2026 - 11:40 AM

ki so naivno odšle na estetski poseg v nepreverjeno tujo kliniko in se vrnile razočarane

ali kot je kolegica zdravnica razlagala, da so imeli primer -  prišla je nazaj z umetnimi joški in brez ledvice. 

• 0

Put A Kilt On It!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users