Recepti - MEŠANO
Posted 01 July 2010 - 09:10 AM
Posted 01 July 2010 - 05:40 PM
Tud js bom nardila to drug tedn k se mi počitnce začnejo.
A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 02 July 2010 - 01:30 PM
1 avokado
1 malo limoninega soka
1 strok česna
- (kajesnki) poper
- sol
- po želji še čiliji, kisla smetana, olive, paradajz itd
Avokado mora bit zrel, olupljen. Z vilico ga pretlačiš, ali obdelaš z mešalnikom, dodaš sestavine (začimbe obvezne, meni noro paše limona, čili, pa kisla smetana).
V hladilniku zdrži še en čas.
Super priloga k tortilja čipsu, kruhu, stiroporju in solatam.
Čas priprave: 2h 45min
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 11 July 2010 - 07:22 PM
Nevem kje naj vprašam - kakšne omake za nachose si delate ? Jaz ful nimam idej.
Posted 30 July 2010 - 01:56 PM
250 g polente
pol lončka pesta genovese prib.
0,5 dl sladke smetane
250 g mozarelle
2 paradajza
6 posušenih paradižnikov
sir za ribanje
Skuhaš 250 g polente(jaz kuham v mešanici juhe in mleka, ker ne maram na vodi kuhane polente
Daš prvo plast v pekač, jo namažeš s pestom ki ga razredčiš s sladko smetano, paradižnikom, posušenim paradižnikom(lahko tudi kako drugo zelenjavo, M. je komentiral da bi pasala klobasa na koščke narezana
Pečeš na 200 stopinj ene 20 minut, da se sir zapeče.
Recept je iz Odpte kuhinje, priloge Nedela.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 August 2010 - 04:52 PM
Posted 02 August 2010 - 04:58 PM
na pici
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 02 August 2010 - 05:08 PM
Vcasih si jih narezem cisto na tanko, jih s cesnom vred popecem na malo olivnega olja in dam noter v kako belo strucko - najboljse je uno italijansko pecivo, pa mas sendvic.
Pol - buckov zos - malo olivnega olja, bucke sesekljas, malo poprazis, zalijes z malo vode, das noter en strok sesekljanega cesna in pustis kuhat, dokler se ne cisto zmehcajo. Pol pa al zmiksas alpa pretlacis z unim za pire, solis, popras, das malo mleka, malo sira za mazanje, pa to je to.
Alpa polnjene bucke - vecjo bucko prerezes na pol, izdolbes sredino in jo sesekljas. V ponvici poprazis sesekljano cebulo, vrzes cez mleto meso, prazis, dodas sesekljano notranjost bucke, prazis, solis, popras, das kere zacimbe so ti pac vsec, plus eno jajce za vezivo. Polovici bucke spodaj odrezes, da stojita ravno, das na pekac, napolnis z maso in das pect, kak pol ure, recimo 180 stopinj, ali kaj takega. Ko je peceno, vrzes cez se rezino sira in pustis se 5 minut, da se stopi in voila!
Posted 03 August 2010 - 10:04 AM
Fluffy, tudi tebi hvala za predlog. Homemade pice še nikoli nisem delala z bučkami.
Posted 03 August 2010 - 10:10 AM
Pa jaz za snack/manjše kosilo dostikrat samo popečen kolobarje bučke, pa potresem s parmezanom.
vuelvo a vos,
Posted 03 August 2010 - 02:24 PM
After all this time?
Always.
Posted 03 August 2010 - 02:30 PM
vuelvo a vos,
Posted 03 August 2010 - 02:31 PM
After all this time?
Always.
Posted 03 August 2010 - 02:38 PM
Jutri preiskusim še polnjene. Sem danes nabavila vse sestavine.
Posted 03 August 2010 - 02:50 PM
Pečene bučke, polnjene s skuto
Tudi v kombinaciji z mocarelo in paradajzom + začimbami so super.
Malo jih pokuhaš prej (par minut), narežeš po dolgem, daš v pekač, čez pa položiš na tanko narezane sestavine
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

opera_volgae_malek
Posted 03 August 2010 - 03:05 PM
Meni so ocvrti bucni cvetovi bozanski, prejsnji teden sem jih prvic jedla.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 August 2010 - 03:25 PM
Meni se strašno ne da pacat zadev s pečico. Preden se segreje, pa ohladi v tej vročino.
vuelvo a vos,
Posted 03 August 2010 - 04:49 PM
Ali pa skuhaš bučkin kompot!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 03 August 2010 - 04:59 PM
vuelvo a vos,
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users