Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#441 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 August 2009 - 06:24 PM

Prekvčeraj sem pekla Dr. Oetker Brownies. Odlični so!

IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#442 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 August 2009 - 06:34 PM

OMFG, izgledajo brutalno dobri! thumbup.gif Jaz sem jih že parkrat v roki držala, pa nikol kupla, sem se na koncu vedno odločila za mufinije.
Zdej pa bom tudi te rjavce vzela, naslednjič jih pečem, ampak z dodatki. Imam rada, da ni samo biskvit, ampak tudi kakšni koščki notr.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#443 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 21 August 2009 - 06:34 PM

Res zgledajo dobri, ja. thumbup.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#444 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 August 2009 - 06:42 PM

Res so dobri. Jaz sem čist navdušena nad temi Dr. Oetker zadevami!
Sem pa tudi jaz dala ta velike koščke temne čokolade in je res mmmmm!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#445 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 24 October 2009 - 10:51 AM

ČOKOLADNA TORTA Z MANDLJI

SESTAVINE:

- 200 g grobo mletih mandljev
- 500 g čokolade
- 130 g masla
- 4 jajce
- 1 žlica sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- rum
- 1 žlica moke + pol pecilnega praška

POSTOPEK:

Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake zmiksamo skupaj z žlico sladkorja in rumom. Potem to dodamo k snegu. Nato rahlo vmešamo žlico moke in pp. Dodamo še stopljeno čokolado in maslo oz. margarino. Na koncu dodamo še 100 g mandljev. Tortni model namastimo in vanj zlijemo vsebino. Pečemo ene 15-20 min na 180 stopinj celzija. Pečica naj bo prej ogreta.

Ko je torta spečena jo premažemo še z 10 dag stopljene čokolade in malo margarine. Potrosimo s 100 g mletih mandljev. Torto postrežemo s sladko smetano.

Res je božanska. Sem jo glih spekla.

IPB Image
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#446 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 25 October 2009 - 05:44 PM

Kak dobro zgleda ohmy.gif njam.gif . Jaz tega nikoli ne bi znala naret ermm.gif .
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#447 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 25 October 2009 - 05:48 PM

Jst sm dans spekla štrudl iz Hoferja laugh.gif pa je bil toooo dober, da ga je zmanjkalo v momentu biggrin.gif
  • 0

#448 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 18 December 2009 - 08:12 PM

Teli dve torti sem kolegici nardila za 30. RD, greva jutr na fešto!

Who's the man? I'm the man! biggrin.gif

IPB Image

IPB Image

Zdej sem pa vidla, da je na čokoladni en bonbon v sredini narobe obrnjen. slap.gif laugh.gif

Sta pa res ogromni, visoki. Res sem carica! sleep.gif
Jutri ju še sam mal lepše obmažem, sploh sadno, ampak zdej se je mudilo ju dat v hladilnik.
  • 0

#449 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 18 December 2009 - 08:22 PM

Dragica, obe sta videt slastni. Se mi kr sline cedijo. njam.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#450 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 December 2009 - 08:24 PM

Božansko lepi sta, iz izkušenj pa vem, da tudi izredno dobri. happy.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#451 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 18 December 2009 - 08:27 PM

V čokoladni je ena plast smetana z drobci čokolade in kokosova moka je not. Druga plasta pa čokoladna s ful mandlji. Vse je prepojeno s temnim sokom, ki se je nakapljal od gozdnega sadja, pa premazano še z nutelo in višnjevo marmolado.

V sadni je not vanilijeva krema, gozdni sadeži v enmu štuku in marelice in breskvije v drugem. Pa premazani biskviti z božansko grozdno marmelado.
  • 0

#452 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 18 December 2009 - 08:34 PM

O moj bog, pri tej prvi bi bila pripravljena potrpet tut uno višnjevo marmelado-čokolada z mandlji, pa smetana s čokolado, you're killing me cry.gif cry.gif

njam.gif njam.gif njam.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#453 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 December 2009 - 08:52 PM

Sem že tu, sem že tu. ˘-˘

Super izgledata, Dragica. Res si ta prava cukerpekarica.

Vzamem sadno. ˘-˘

• 0

#454 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 18 December 2009 - 11:25 PM

Jaz sem tudi prec letela pogledat, ko nas je tako vabila. biggrin.gif

Dragica, tole izgleda res BOŽANSKO! I'm ready. Bring it on! eat.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#455 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 December 2009 - 10:08 AM

w00t2.gif

Dragica, wow, razturaš, oboje bi jedla.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#456 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 December 2009 - 10:20 AM

Jaz pa sicer sploh nisem fan tort, ubistvu jih sploh ne maram kaj dosti, ampak Dragičino sadno bi pa vseeno z veseljem poskusila.
  • 0

#457 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 19 December 2009 - 04:36 PM

Hvala za pohvale, sem se res ful trudla. Enkrat jo pa nardim za vas. happy.gif
  • 0

#458 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 19 December 2009 - 09:25 PM

dragica, kapo dol, prava mojstrica si smile.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#459 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 19 December 2009 - 09:30 PM

Dragica, a bi dala recept za čokoladno? Ma fant v torek rojstni dan pa bi mu kej spekla. Al pa če ma kera druga kakšen dober recept pa da ni tista zlajnana s Kulinarike, Nutellina (k je za moje pojme čis brezvezna). rolleyes.gif
  • 0

#460 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 20 December 2009 - 10:23 AM

Sporočam, da sta bili BOŽANSKI!!!

PJ, ti bom dala recept za biskvit (jst za čokoladno naredim biskvit od zaherce). Potem pa kaj boš dala notri je čisto tvoja odločitev.

Tole je za dve plasti biskvita:

- 6 beljakov
- 6 rumenjakov
- 20 dag sladkorja
- 20 dag moke
- pol pecilnega
- 20 dag jedilne čokolade
- 20 dag margarine
- rum

Beljake stepemo. Z električnim mešalnikom penasto umešamo sladkor in rumenjake + malo ruma (po občutku). Potem damo to skupaj. Nato s kuhalnico postopoma dodajamo moko + pecilni in mešamo. Na koncu dodamo še margarino in čokolado, ki smo ju prej skupaj raztopili na ognju.

Zdej, če pa hočeš res visoko torto (kot sem naredila jaz) s tremi plastmi biskvita, potem narediš iz 1.5 mase. Torej 9 rumenjakov, 9 beljakov, 30 dag sladkorja...

Kar boš dala vmes je res tvoja odločitev. Čokoladno kremo jst kupim, pač tist prah za kremo, potem lahko notri vmešaš vse sorte, mandlje, kokos... Pa fajn je, da oblate malo navlažiš (lahko s kakavom, sokom od kompota...) potem pa jih premažeš z nutello, marmelado, kar ti srce poželi. tongue.gif Potem čez pa še kremo, če maš pa sadno pa najprej sadje pa potem še kremo.

Upam, da ti bo fajn uspelo. Če maš še kakšno vprašanje pa fire away. wink.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users