Jaz sem bla presenečena nad tem, ker v Padovi, Modeni, Vicenzi, Ferrari in tam okrog moraš včasih kar malo pobrskat, ker ni kar tako restavracij. Tukaj so pa prav posute, kamor pogledaš, sploh ena ulica je taka. Super je. Pa pejd gor na razgledni stolp, malo se boš nahodila, ampak se splača, razgled je krasen.

Italija
Posted 12 March 2018 - 11:40 AM
Posted 14 March 2018 - 07:31 PM
Tiste, ki ste bile v Rimu, v katerem predelu mesta se najbolj splača iskat prenočišče? Oziroma katere lokacije so v redu, kje ste ve bile nastanjene?
Je katera imela Roma Pass karto, ki vključuje neomejene vožnje z javnim prometom, popuste za znamenitosti, pa tudi zastonj vstop za 1 oz. 2 znamenitosti?
Gremo v juniju, za 4 nočitve.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 14 March 2018 - 08:33 PM
Jaz sem bila v Vatikanu in mi je bila lokacija zakon. Manj kot 10 minut do bazilike San Pietro. Glej tudi center, lahko da dobiš kaj pametnega. Predel Trastevere je pa za zvečer fajn, ogromno restavracij in lokalov, ful fajn vzdušje. V Rimu je javni prevoz res super, sploh busi in tramvaji. Metro ima mal hecno linijo, ampak ti v določenih primerih lahko prav pride, jaz sem se v celem tednu peljala samo enkrat se mi zdi.
Roma Pass nisem imela, poglej če se ti res splača. Jaz sem center Rima prepešačila, vozila sem se samo do kakšnih znamenitosti, ki so ven iz centra in zvečer v Trastevere. Če ne boš imela tega Passa, ti priporočam, da za Vatikanske muzeje in Kolosej&Forum kupiš prej karto. Cena je ista, samo ko si enkrat tam, sta dve liniji, ticket holder in ticket buyer. Jaz sem za Vatikanske muzeje čakala več kot dve uri in pol, zguba časa totalno.
Posted 14 March 2018 - 08:45 PM
Posted 14 March 2018 - 08:51 PM

Posted 14 March 2018 - 09:06 PM
Rim je kar se tiče centra drugačen od Berlina, od Londona pa sploh. Od Vatikana mimo angelskega stolpa do Piazza Navona, Panteona in do Piazza Venezia boš definitivno šla peš, ker je normalno obvladljivo. Pri Piazza Venezia se pa itak že začne Forum, ki se razteza vse do Koloseja. In vse to, kar sem ti naštela, boš šla peš, ker je to Rim in ga moraš videt Vse tiste ulice in stari vodnjaki, kjer teče voda še iz rimskih časov, pa kave in sladoledi, cerkve ... Pri Piazza Venezia je postaja za buse in tramvaje in od tam greš lahko pol marsikam.
Posted 14 March 2018 - 09:41 PM
Aha, hvala za nasvete. Torej misliš, da je bolje sproti plačevati javni prevoz, ko in če ga rabiš?
Bom pa vseeno malo pogledala, koliko recimo z Roma Pass prihraniš pri vstopninah in če se računica izplača ali ne.
A kaj veš, je kakšna finta, da so ob določenih dnevih kje cenejše vstopnine ali kaj podobnega? Kolegica mi je enkrat omenjala, da je nekje slišala.
Posted 14 March 2018 - 10:13 PM
Javni prevoz stane mislim da 1,4€ (1,5h), za metro, bus in tramvaj je ista karta. Zdele sem gledala ceno tega Passa... Razmisli koliko muzejev in znamenitosti si nameravate ogledati, vstopnine so med 11-13€, Vatikanski muzeji so najdražji, 16€.
Vsak muzej in galerija ima svoje fore glede brezplačnih dni, moraš dejansko pogledat na njihove spletne strani. Eni imajo prvo nedeljo v mesecu, eni nikoli. Zadnjič v Neaplju sem imela prost vstop v muzej Madre na ponedeljek...
Posted 15 March 2018 - 07:32 PM
Midva sva bila takrat v bližini postaje Termini. Kolikor se spomnim je bila ok lokacija, hotel pa je bil bolj basic. Se pa od tega izleta res ne spomnim več veliko. Z Rimim ni bila ljubezen na prvi obisk, mu pa priznavam da je nekaj posebnega. Spomnim se, da sva ful prepešačila in se izgubljala in pri tem odkrivala vedno nove veličastne zgradbe, fontane, in spomenike. Letos greva spet, tako da bom lahko malce obudila spomine.
Posted 16 March 2018 - 07:18 PM
Posted 31 March 2018 - 07:32 AM
Na Siciliji vas je bilo nekaj, če sem si prav zapomnila?
Od kje in kam ste letele in kje ste bili potem nastanjeni?
Debata v službi pred dnevi je nanesla tudi na to destinacijo in sem začela kr mal razmišljat, da bi pa mogoče mi lahko šli
Posted 31 March 2018 - 07:36 AM
Posted 31 March 2018 - 07:40 AM
Uuu, hvala! Mi bi (če bi) šli jeseni, bolj verjetno sicer za drugo leto...
Posted 31 March 2018 - 08:40 AM

Posted 31 March 2018 - 08:50 AM
Itak da avto, mogoče ne lih vsak dan, ampak načeloma pa seveda.
Posted 31 March 2018 - 08:51 AM

Posted 31 March 2018 - 08:56 AM
Jaz sem res popolnoma nevedna kar se tiče letalskih prevozov pa tko in ne se mi zdej smejat, ampak - verjetno ni variante za let iz SLO?
Posted 31 March 2018 - 09:22 AM
Posted 31 March 2018 - 09:33 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 31 March 2018 - 09:50 AM
Ja, 2 uri in 15 minut po googlu iz Idrije
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users