Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#441 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 21 November 2009 - 11:51 AM

Neee huh.gif Moram hitro mamo poklicat naj jih kupi, ker jih še nisem probala.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#442 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 November 2009 - 01:20 PM

Veš da sem jih jaz tudi zadnjič mislila kupit, pa jih ni bilo, ampak sem mislila, da jih je pač slučajno zmanjkalo. Če jih še najdem, kupim ene 4 škatle zagotovo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#443 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 21 November 2009 - 02:42 PM

Kupila sem maso od dr. Oetker, ampak navadno. Sem bila prvo v tušu, jim je vse zmanjkalo, potem sem pa to v merkatorju dobila, zraven je bila le še od podravke masa za čokoladne, ampak ker ste tu le dr. oetker omenjale, sem raje to vzela, čeprav ni za čokoladne. In potem sem kupila eno mlečno in eno temno lindtovo čokolado, pa zdej ne vem, a sta obe preveč za 12 muffinov? Bi ju zdrobila v mešanico, na vrh pa še tiste odane čokoladne kapljice položila, bo vredu?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#444 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 November 2009 - 03:29 PM

Ja, vredu bo, pomoje ne bo preveč čokolade. Samo še en namig - jaz mislim, da je škoda dajat v muffine neko dražjo čokolado, kot je recimo Lindtova, ker se okusi itak pomešajo in je pomoje taboljšo čokolado bolje jest samo zase, kot pa v pecivih. Jaz dam ponavadi v muffine kar Mercatorjevo mlečno čokolado z zdrobljenimi lešniki, ji čisto nič ne manjka, muffini so ravno tako slastni. Paše tudi, če daš v maso kakšno vrečico Dr. Oetker vanili cukra z burbonsko vanilijo. Ni bel, ampak tak rjavkast in naravnost omamno diši, pa ful da dobro aromo.

IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 21 November 2009 - 03:30 PM

Po moji teoriji v mafinih ne more biti preveč čokolade! biggrin.gif
  • 0

#446 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 21 November 2009 - 03:33 PM

PP, sem ravno hotela napisat biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#447 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 21 November 2009 - 03:56 PM

More, da ratajo biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 21 November 2009 - 04:15 PM

Jaz vedno vzamem za peciva ali mafine jedilno Mannerco.
  • 0

#449 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 21 November 2009 - 06:54 PM

Čez kakšne pol ure ga bom probala. Izgledajo fino, samo bomo še vidli, kakšni dejansko so laugh.gif . Da me ne bo potlej na rit vrglo.
  • 0

#450 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32283 posts

Posted 21 November 2009 - 07:40 PM

Jaz pa ravno za čokoladne nisem... Imam raje kakšne bolj sočne z banano, višnjami (mogoče mal nutele), najboljši so mi pa pina colada z ananasom in kokosom thumbup.gif
  • 0

#451 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 November 2009 - 07:46 PM

QUOTE(DiLeMa @ 21. 11. 2009 - 15:29) View Post
Paše tudi, če daš v maso kakšno vrečico Dr. Oetker vanili cukra z burbonsko vanilijo. Ni bel, ampak tak rjavkast in naravnost omamno diši, pa ful da dobro aromo.

IPB Image

Aha, ta cuker je zakon, mi ga pogosto uporabimo (pa še bourbon palčko, čeprav je res od nje bolj blag okus),

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#452 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 November 2009 - 09:11 PM

Flafi, posušeno vanilijo uporabite pa ma švoh okus?? A jo izdolbeš al jo kr celo vržeš v jed? Mi dolbemo semena ven in da zelo aromatičen efekt.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#453 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 22 November 2009 - 12:25 AM

Aaaa, uspeli so! woot.gif

P pojedu 5, jst bom pa dele sama tud še ta petega pojedla, tako da obljubljena dva za našadva ostaneta smile.gif . Dobri so, njam njam njam. biggrin.gif
  • 0

#454 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 November 2009 - 02:30 AM

QUOTE(Cvetka @ 21. 11. 2009 - 21:11) View Post
Flafi, posušeno vanilijo uporabite pa ma švoh okus?? A jo izdolbeš al jo kr celo vržeš v jed? Mi dolbemo semena ven in da zelo aromatičen efekt.

Ja, posušeno (one, ki so ponavadi po 2 fkup pakirane v epruvetah). Ja, izdolbem tisto mehko vsebino. Jaz sem enkrat dala kar 2 v eno limonino pecivo, pa skoraj nič čutila nisem. :s

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#455 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85880 posts

Posted 22 November 2009 - 11:58 AM

Jaz sem jih tudi mogla pečt, ste me premamile, prasičke. biggrin.gif Prvič sem kupljene delala, te:

IPB Image

Dodala sem še suhe brusnice in malo cimeta, in so slastni, ful sočni.

IPB Image

Tistih kičastih roza pa nisem našla. ermm.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#456 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 22 November 2009 - 01:27 PM

Ja, toti so dobri.

Jaz sem pa včeraj pri damjanu vidla, je delal muffinčke iz mase za palačinke!

Isto no kot da bi palačinke hotu pečt, sam da je potem to maso prelil v model za muffine.
Ni pa dodal pecilnega praška...zato ne vem kako je stvar narastla, najbrž so tud jajca zadost.

In nažalost nisem vidla končnega rezultata peke, pa ne zato, ker ne bi gledala, ampak bumbarja jih na koncu sploh nista pokazala!!! Sta bila preveč zaposlena s pokušanjem ostalih specialitet!

• 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#457 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 22 November 2009 - 03:46 PM

Je pekla že katera muffine brez jajc? S čim se jih da nadomestit? Uni prašek, ki se ga dobi po trgovinah odpade. Jaz bi kako drugo živilo.
  • 0

#458 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 22 November 2009 - 05:12 PM

Baby, tukaj je nekaj o tem:

http://marjetica-mar...a-alergike.html
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#459 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 22 November 2009 - 05:41 PM

Tili so pa moji (niso zažgani, samo na sliki je tko videt biggrin.gif ). Danes je mami poleg škatle navadnih še čokoladne kupila.

IPB Image
  • 0

#460 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 22 November 2009 - 06:03 PM

QUOTE(Baby @ 22. 11. 2009 - 15:46) View Post

Je pekla že katera muffine brez jajc? S čim se jih da nadomestit? Uni prašek, ki se ga dobi po trgovinah odpade. Jaz bi kako drugo živilo.

jaz jih delam brez jajc smile.gif delaš s pecilnim/sodo bikarbono (da se dvignejo).

Mafini z bananami in mandlji (ali z jabolki in orehi) - 12 mafinov

Suhe sestavine:
190 g večnamenske moke
60 g polnozrnate moke
1 (4,6g) žlička pecilnega praška
1/2 žličke soli
1 žlička cimeta

Zmešaj z žlico, daj na stran.

V drugo posodi zmešaj:
2 jedilni žlici (30 g) zmletih lanenih semen (dobi se že zmlete, doma pa se jih najlažje zmelje v mlinčku za kavo)
6 žlic (90 ml) vode
125 g jabolčnika
80 ml olja
100 g sladkorja
1 žlička ekstrakta vanilije

Pečico ogrej na 180 stopinj. Mokre sestavine primešaj suhim, nato vmešaj še 2 na kocke narezani banani (~200g) in 60-120 g mandeljev. Peci približno 20 minut.

Peanutbutter muffins

2/3 cup soymilk
1 tsp apple cider vinegar
1 cup granulated sugar
2 tbsp flax seeds
1/4 cup water
1/2 cup crunchy peanut butter
1/2 cup apple juice
1/2 tsp vanilla extract
1 1/2 cups all-purpose flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp salt
2 tbsp cocoa powder

Preheat your oven to 175°C.

Combine soymilk and vinegar, let sit for a few minutes, then whisk vigorously until frothy. Mix with sugar.

Grind the flax seeds with coffe grinder, and whiz them together with water.

Mix the soymilk mixture, flaxseed paste, pranut butter, applesauce and vanilla together.

In a separate bowl, combine all other ingredients. Slowly stir the dry ingredients into the batter. Do not overmix.

Pour the batter into muffin tins and bake for about 15 minutes.

(adopted and slightly changed recipe from Hannah Kaminsky's My Sweet Vegan)

*1 cup = 240 ml

Čokoladni mafini

1 ½ skodelice moke
1/3 skodelice kakava v prahu
1 žlička pecilnega praška

1 skodelica sladkorja, limonina lupinica, zmleta vanilija (vanilin sladkor)
½ skodelice olja (sončnično/olivno)
½ skodelice ananasovega/višnjevega soka
½ skodelice vode/sojinega/…/mleka (lahko daš tud sok, sam pol dej raj mal manj cukra ;))

Zmešaj moko s kakavom in pecilnim. V večji posodi zmešaj preostale sestavine, vmešaj »suhe«. Preden vliješ v pekač, vmešaj še 2 žlici kisa (zaradi pecilnega …). Peci ~15-20 min na 180°C

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users