Jump to content

Photo

KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE

• Please log in to reply
1105 replies to this topic

• Guests

Posted 25 January 2007 - 11:08 PM

QUOTE(Katrin @ 25. 1. 2007 - 21:20) View Post

To je zame resen problem - kaj piti pa da ni alkohol in da se ne nacejaš s presladkimi sokci... Bog ne daj, da rečeš, da ne boš nič, si takoj čudak brez primere.

Če meni ne paše pit, enostavno rečem hvala, ampak zenkrat ne bi nič. Toliko samozavesti pa že premorem. biggrin.gif
  • 0

#442 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 25 January 2007 - 11:08 PM

Tisto o 60% ni z neta. OK, je sedaj na netu - gre za omenjeni članek iz Dela. Avtorjevega vira pa žal ne poznam.
Aja, nisem govoril o preparatih, tam mi pa sploh ne pade na kraj pameti da bi vzel sojo, če je pa sirotka boljša. biggrin.gif Povsem običajno hrano sem imel v mislih.
  • 0

#443 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 11:19 PM

QUOTE(DiLeMa @ 25. 1. 2007 - 22:56) View Post

Ti gledaš iz vidika nekoga, ki mu je hobi in življenjski stil fitnes oz. oblikovanje telesa in prehrana, prilagojena doseganju tega cilja.

Ma kako oblikovanje telesa, nisem ti jaz tu body builder laugh.gif Imam zdravo in raznovrstno prehrano, primerno športnim potrebam. To je vse ...

• 0

#444 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 11:23 PM

Ne, tofu ni škodljiv. Zanj se uporablja fermentirana soja. Edina težava je, da so svoje čase na kitajskem, od koder soja menda izvira, to počeli cele mesece. Sedaj je pa ta postopek zelo skrajšan ...
Baje na Kitajskem in tam okoli soje v drugačni obliki kot v tofuju sploh ne jedo, nefermentirana pa velja za neprebavljivo.
  • 0

#445 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 25 January 2007 - 11:45 PM

Tofu je koliko jaz vem, narejen iz nefermentirane soje oz. iz sojinega mleka, ki pa je narejeno iz nefermentirane soje.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#446 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 11:49 PM

Res? Gruvi - rastlinski hormoni thumbup.gif

Nič, skrajni cajt da grem spat biggrin.gif
  • 0

#447 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 January 2007 - 11:56 PM

QUOTE(DiLeMa @ 25. 1. 2007 - 22:51) View Post

Tofu je lahko izjemno dober, ampak ga na žalost velika večina folka ne zna pripravit

Sem ga jedla na več možnih načinov in ne, v nobenem primeru mi ni dober in ne bi rekla, da je bil problem v pripravi, res ne. =)
Sicer pa sem se prej malo šalila, če slučajno kdo ni porajtal. =) Pa noben se ni obesil na tofu, kaj si sitna =) - jaz sem se samo spomnila ob tem na tofu in sem mogla pokomentirati, da mi je nagravžen. Tebi pa ni. End of story. =)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#448 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 January 2007 - 12:01 AM

Skuta sa bučnim uljem, mmm twisted.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#449 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 26 January 2007 - 09:08 AM

Bučno olje? blink.gif Fuj, to kvečjemu na kumarčno solato paše huh.gif
  • 0

#450 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 26 January 2007 - 09:36 AM

Oh yee of simple taste smile.gif
  • 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#451 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 26 January 2007 - 10:16 AM

Jenna, preden popolnoma zavržeš tofu, probaj še tega:

BIO prekajeni tofu, Fastram

IPB Image

Sojin sir, narejen iz biološko pridelane rumene soje v zrnju, dodatno kuhan, hitro popečen nad naravnim ognjem (za ogenj se uporabljajo izključno bukova drva) in kratko dimljen v pravi kmečki dimnici. Primeren je za zamenjavo dimljenega mesa ali sira.

Občutna razlika je med tem, in pa onim drek tofujem, ki ga poceni prodajajo v Sparu in Mercatorju. Tistega se jaz ne dotaknem s 5m palico.
  • 0

#452 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15729 posts

Posted 26 January 2007 - 10:23 AM

Jenna očitno noben ni znal pripravit tofuja!!! Tofu je naravnost božanski, ko ga malo zapečeš in s pravimi začimbami!!! Moj fant je totalni zagrižen mesojedec, pa nikjer drugje ne je tofuja, ko ga pa mi pripravimo se mu cedijo sline!!! smile.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#453 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 26 January 2007 - 10:27 AM

Jaz pa sem obsedena z olivnim oljem - ne uporabljam sploh nič druzga. Bučno olje mi tudi sploh ne potegne, še solata mi je zanič z njim.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#454 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 January 2007 - 10:44 AM

Fastram ima dobre stvari, ja. Pa one sojine luleke, ki zgledajo ko čevapčiči in tako dalje.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#455 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 26 January 2007 - 10:49 AM

Zanimivo. smile.gif Ko jaz jem čevape, to tudi so, ne samo da zgledajo tako twisted.gif Anyway, OT je vsa ta sojina debata. biggrin.gif
  • 0

#456 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 26 January 2007 - 10:52 AM

Enako, drugega kot olivnega olja ne uporabljam. En čas sem za peko jajc še uporabljal sončnično olje, ampak ... že dolgo ne. smile.gif
  • 0

#457 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 January 2007 - 10:58 AM

jaz uporabljam za solate olivno olje, razen za krompirovo in paradižnikovo. ti dve sta mi boljše z bučnim.
za razno cvretje pa navadnega belega, ker mi je olivnega škoda pa itak izgube svoje " dobre značilnosti" pod temperaturo.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#458 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 26 January 2007 - 11:07 AM

QUOTE(sade @ 26. 1. 2007 - 10:58) View Post

ker mi je olivnega škoda pa itak izgube svoje " dobre značilnosti" pod temperaturo.

Je pa bolš ker zdržijo maščobe z enkrat ali večkrat nenasičenimi maščobnimi kislinami višje temperature. Sicer izgubi malo teh dobrih značilnosti, pa vseeno...

• 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#459 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 26 January 2007 - 11:08 AM

Ja, zelo zanimivo, ker tudi jaz ko jem ćevape, to tudi so. Ko pa jem sojine luleke, ki zgledajo ko čevapčiči, pa so pač sojini luleki, ki so podobni ćevapom.

Se strinjam, jaz bi to dal mogoče pod Koristne nasvete ali pa pod Lepa-si Kuha.

storjeno
Miss*69

• 0

#460 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 26 January 2007 - 11:09 AM

Uf, kako ste enostranski.

Jaz obožujem olivno olje, obožujem pa tudi bučno, pa sezamovo, pa hladno stiskano sončnično, pa še kako bi se našlo.

EDIT:
Ja, olivno olje veliko okusa izgubi pri pripravi z višjo temperaturo, zato ga jaz vedno še malo po koncu kuhanja dodam noter, za okus!
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users