Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 30 July 2007 - 07:37 AM
Čeprav se iz ceste ne vidi, imajo zelo lep vrt, simpatičen (preprost) ambient in prijazno postrežbo.
Priporočam!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 July 2007 - 08:45 AM
Pili smo odličen polsuhi Rumeni Muškat 2005 od Kupljena. Super vino, sicer ne bi bila moja prva izbira, predvsem zaradi izbire hrane, a ženski okusi so prevladali.
Juhi sta bile dve, in ker je bila zelenjavna strašno gosta, sem probal govejo. Super! Nič preslana, močna, brez kocke oz. vegete. Brez pripomb.
Solatni bife je izdaten in raznovrsten. Zelenjava ni prekuhana, veliko dadatkov. Tudi za pohvalit.
No gremo naprej. Glavne jedi so v rostfrei posodah, od spodaj pa jih grejejo gorilniki. Jedi je bilo kar nekaj, a sem si sam vzel pečen krompir, špinačo s čičeriko, ocvrto zelenjavo, košček lososove roladice ter nekaj mini rezin puranjega fileja v omakci. Enega od teh sem še prelil z bazilikino omakco, ki je brbotala v posebnem lončku (sumim na navaden pesto Genovese z dodatki, a zelo dobro izpeljano). Vse je bilo super, le lososova roladica je bila zanič. Verjetno so kak lososov zrezek od dne prej uporabili. No, vse ostalo je bilo res zelo okusno. Definitivno še pridem nazaj.
Edino sladice na koncu prinese kelnar. Tokrat je bila neka palačinki podobna zadeva z prelivom iz zmiksanih malin po vrh. Super ideja in okus, le vse skupaj je bilo pretrdo. Škoda.
Ambient je zelo všečen, in vse skupaj kar veliko, osebje pa je bilo precej prijazno.
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 05 August 2007 - 11:53 PM
Po dolgem času sem jih spet obiskala po zaslugi mojega velikodušnega fantiča in kot ponavadi nimam pripomb. Jedla sem rezance s tartufi, fant pa biftek s tartufi s pečenim krompirjem. Bilo je njami! res je sicer da sem prvič jedla tartufe in ne znam primerjati ampak se mi je zadeva vseeno zdela korektna. Edina pripomba bi bila mogoče, malo večje porcije tako pri krompirju in testeninah.
Za sladico pa vanilijeva krema z vročimi višnjami, fant pa itak, da kostanjevo rezino. Oboje super!
Plačal je 30€, kar se mi glede na tartufe ni zdi tako veliko.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 September 2007 - 07:26 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 06 September 2007 - 12:25 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 September 2007 - 11:44 AM

Edina restavracija, ki jo obiščem parkrat na leto je kitajska restavracija Dva zmaja v Celju!

Posted 06 September 2007 - 12:36 PM

haha, bereš mi misli. Zato se pa ne sme preveč najest v restavraciji, čeprav jaz se včasih kar malo preveč (sploh ker ne morem naenkrat ogromno pojesti in pol me silijo, pojej, ne boš pol pustla, ipd. in jem čist iz dolgcajta al pa ker mi je dobro, ne zato, da bi bla lačna) in potem je muka vstat in normalno it naprej.

Aham, jaz sem tam bla enkrat in je bilo zelo dobro (čeprav morda v primerjavi z drugimi (in imam izkušenj s kitajskimi kar nekaj, hehe) nekoliko dražje glede na količino dobljenega).
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 14 September 2007 - 09:16 AM
Ker smo vajeni, da se vsaka tuja kuhinja pri nas pojavi kot huda fensijada, je tudi s Tajci tako. Da Buda je strahovito lepo zdizajnirana obedovalnica, kjer se bleščijo kaskadni umivalniki in lahko skozi šipo opazujete kuhinjo, kjer pa se med voki ne vrtijo Tajci.
Jedilni list je skromen, a zajema vse med zahodnjaki najbolj priljubljene tajske jedi.
Potem pa pridejo na vrsto glavne jedi, kjer pa namesto bohotnosti tajskih okusov dobite slabe približke.
Skratka, hrana je bila meni okusna a glede na to, da nas je bilo kar nekaj za mizo, je imelo vse približno enak okus (konec koncev zelenjava ima okus po zelenjavi, začimbe pa po začimbah in po večini so vse jedi vsebovale isto zelenjavo in iste začimbe).
Jaz osebno sem naročila steklene rezance z gobami, tajsko blitvo in zelenjavo ... (škoda samo da so mi dali eno samo gobo) in kot sem že omenila - čisto okusno) le pri ceni se mi pa potem malo zaleti, saj je vsaka glavna jed cca 10 €.
VSA PIJAČA je pretirano draga (čeprav so ice-tei res full okusni).
In na koncu smo ugotovili, da moj doma pripravljen PAD THAI (recep sem že delila na forumu) skoraj identični okus, le da vse skupaj stane 5€ za 4 ljudi).
Mene verjetno ne bodo več videli, dokler bodo vstrajali pri takih cenah.
Put A Kilt On It!
Posted 14 September 2007 - 09:26 AM
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 14 September 2007 - 09:44 AM
Put A Kilt On It!
Posted 14 September 2007 - 10:45 AM
Skratka, včeraj sem šel mimo v prajm tajmu in je bila malone prazna. Inkaso mora biti pičel.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 16 September 2007 - 09:31 AM

Ralph Waldo Emerson
Posted 17 September 2007 - 07:55 AM
Posted 17 September 2007 - 01:33 PM

Pod Vrbo v Trnovem, super ambient, prijazne kelnarce, hrana domaca kot le kaj, par stvari ma dejansko enak okus kot tiste, ki jih skuha moja babica, tako da sem tam kar reden gost. Filana paprika, pire, restan krompir... ce mate radi bolj po domace, potem priporocam!!
Pa da ne bom samo hvalila, se pridruzujem negativnim mnenjem o Cantini Mexicani. Pa ne kar se tice hrane, ta je vredu, samo osebje je pa naravnost neverjetno nesramno, tk da sploh ne grem vec tja. Enkrat smo prisli 4, smo se hotli vsest za eno mal vecjo mizo, pa nas je kelnar posadil za eno tisto malo okroglo (zunaj), da smo komaj meli vsi kroznike naenkrat gor. Sladice je prinesel kr zravn glavnih jedi, tk da sm js svojo mogla odlozit v ciprese ker ni blo nikjer placa. Smo vprasali, ce si lahko eno mizo zraven potegnemo, pa je rekel ne, ceprav je blo fuuul placa, nc guzve. Pol je pa rekel, da ce ze, lahko damo sladice na tisto drugo mizo in pol smo se mi tiscali tam, na drugi mizi so pa kraljevale sladice

Drugic ko smo prisli, smo bli pa spet stirje, pa smo hotli dve mizi za 2 dat skup,pa je prisel kelnar in rekel enmu kolegu, ce misli da je v svoji dnevni sobi in ko je on rekel ne, v moji dnevni sobi ni noben tk nesramen do mene, je ze sel proti njemu grozece in ga je skor pritegnil. No, smo se rajs obrnili in sli, da se nebi kdo res stepel

Posted 17 September 2007 - 02:14 PM
Pa da ne bom samo hvalila, se pridruzujem negativnim mnenjem o Cantini Mexicani. Pa ne kar se tice hrane, ta je vredu, samo osebje je pa naravnost neverjetno nesramno, tk da sploh ne grem vec tja. Enkrat smo prisli 4, smo se hotli vsest za eno mal vecjo mizo, pa nas je kelnar posadil za eno tisto malo okroglo (zunaj), da smo komaj meli vsi kroznike naenkrat gor. Sladice je prinesel kr zravn glavnih jedi, tk da sm js svojo mogla odlozit v ciprese ker ni blo nikjer placa. Smo vprasali, ce si lahko eno mizo zraven potegnemo, pa je rekel ne, ceprav je blo fuuul placa, nc guzve. Pol je pa rekel, da ce ze, lahko damo sladice na tisto drugo mizo in pol smo se mi tiscali tam, na drugi mizi so pa kraljevale sladice

Drugic ko smo prisli, smo bli pa spet stirje, pa smo hotli dve mizi za 2 dat skup,pa je prisel kelnar in rekel enmu kolegu, ce misli da je v svoji dnevni sobi in ko je on rekel ne, v moji dnevni sobi ni noben tk nesramen do mene, je ze sel proti njemu grozece in ga je skor pritegnil. No, smo se rajs obrnili in sli, da se nebi kdo res stepel

Jaz sem tud vedno ko grem v to Cantino Mexicano neprijetno presenečena

Uglavenem res podn od podna kar se tiče natakarjev. Tako da mene že ne bodo vidli dolgo tam, pa mislim da nisem edina.
Negativna kritika gre pa tud na picerijo Al Capone, kjer imajo vedno srečo, da zaposlijo glupe natakarje, ki te obravnavajo kot neko navadno številko in se nad tabo znašajo zaradi svojega slabega dneva. Morm pa rečt, da se je zadnje čase stanje malo izboljšalo

Posted 18 September 2007 - 05:57 AM
Drugače pa imajo tam dobre pice, sicer ne najboljše ampak dobre. Cene so normalne in osebje je prijazno.
Posted 18 September 2007 - 06:41 AM
Posted 19 September 2007 - 01:20 AM
Mi je vilca ruknla na tla in sm prosla , če mi da drugo, pa je reku da se gre ponavad umit vilco, pa sm rekla čist nevtralno-ja itak!
Pol je pa se mi zdi da jebčku mal v glavo s tem- ''gospa, a je dobr? gospa a še eno vilco prnesm' mislm dj utihn, pa kva d fak gospa a ne vid da sm še zelena mislm gospa my ass, čeprou se mi zdi, da je po novem bontonu zdj gospodična prerastla v gospo, ker ni več razlik in ločevanj. Ampak! Vseeno sem užaljena!

Najbrž ni govoril to zato, ker je prebral novi bonton, haha
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 19 September 2007 - 11:33 AM

Baje majo samo pice, sendviče (?) in sladice.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 September 2007 - 11:59 AM

Najverjetneje bo delal isti, majhen in zabrit tip, nekje 40 let, stregla bo ženska ki je lepo nevtralna, če bo bog kje blizu, ti bo prišparal njegove komentarje, ki še zdaj, roko na srce ne vem, ali so bili z namenom humorja ali jebanja v glavo, ker sm bla za njegove pojme fensi ker sm vrgla vilco po tleh in si ''zaželela'' novo in me jo je poslal umit.
Pa drugače je pica dobra! Fant in prijatelj pa sta lazanjo jedla-mešana lazanja in pravita, da je božanska!
Kolko se spomnim, sem na hitro prečekirala pice in jih je bilo veliko, za lazanjo vem, da je le mešana-mogoče se da zmenit za samo zelenjavno ali samo mesno, ostalih stvari pa nisem gledala!
Moja morska velika pica je stala, mislim da 7.10 evrov, najbrž so druge velike pice cenejše, manjše pa sploh. Lazanja pa mislm da stane 6 evrov! Več ne vem

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users