Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#441 isabela

isabela

sramežljivec

• Člani
  • 95 posts

Posted 29 July 2006 - 03:08 PM

Nazadnje kar sm prebrala je bla knjiga : Dnevnik Hiacinte Novak...Prebrala sm 2 dela, zej pa upam da dobim 3. biggrin.gif biggrin.gif Pa ali katera pozna res dobro knjgo? Da je romantična, dogajanje je v sodobnem času take knjige mam najraj. Če katera pozna kako knjigo naj plis pove. Bi bla zlo hvaležna. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
  • 0
Ti si iskra v mojih očeh, toplina mojega nasmeha, moje najlepše misli, utrip mojega srca in ljubezen mojega življenja!

Cvet sem ki živi le zate, lutka ki verjame vate, bitje ki misli nate in punca ki umira zate!

#442 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 29 July 2006 - 03:21 PM

isabela, ta kniga k jo jz berm, se gre o fantu in punci, sam še nism velik prebrala, pa če si taka k jz da te ne mikajo 300sto straninske knige, pol je ta kr ok, jih ma ene 230, ampak so ful male strani, pa dost velke črke wink.gif
  • 0

#443 isabela

isabela

sramežljivec

• Člani
  • 95 posts

Posted 29 July 2006 - 03:29 PM

OO jst mam rada debele knjige. Kok pa je naslov knjige? Kr zdele bom mogla spet mal brat začet...(pogrešam branje)
  • 0
Ti si iskra v mojih očeh, toplina mojega nasmeha, moje najlepše misli, utrip mojega srca in ljubezen mojega življenja!

Cvet sem ki živi le zate, lutka ki verjame vate, bitje ki misli nate in punca ki umira zate!

#444 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 29 July 2006 - 04:33 PM

4 poste gor poglej wink.gif
  • 0

#445 isabela

isabela

sramežljivec

• Člani
  • 95 posts

Posted 29 July 2006 - 08:44 PM

oo okyy Mladoletna...tenks ti tongue.gif bom šla v knjižnico mal na obisk tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

#446 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 30 July 2006 - 09:56 AM

Dnevnik Ane Frank berem, drugič. Vsakič bolj me impresionira...kako se življenje poigrava z nami.
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#447 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 01 August 2006 - 01:49 PM

Ravno sm prebrala Veliko srce od Nejke Omahen. Ful dobr roman :love7:
  • 0

#448 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 01 August 2006 - 02:32 PM

Jaz bi pa zelela pohvalit tole rubriko, ker je res supeeeer! Crpam tudi iz tega snov za branje... jutri grem iskat prvo osebo mnozine. smile.gif

Kar tako naprej! wink.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#449 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 01 August 2006 - 07:55 PM

QUOTE(sarchy_ka)
No, js pa trenutno berm Dnevnik Hiacinte Novak. biggrin.gif Zame so bl take lahkotne knjige, ja. biggrin.gif No, vsaj zdej polet. Me kr zabava. Bridget Jones wannabe, ampak je posrečena.

a mogoče kje na knjigi/v knjigi piše kateri je prvi del?
  • 0

#450 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 02 August 2006 - 03:39 PM

Prebrala sem Ko jagenjčki obmolknejo pa Hanibal pa sta obe carske knjige, res priporočam v branje sploh tistim, ki še niso videli filma.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#451 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 02 August 2006 - 03:45 PM

QUOTE(Parvinder)
Prebrala sem Ko jagenjčki obmolknejo pa Hanibal pa sta obe carske knjige, res priporočam v branje sploh tistim, ki še niso videli filma.
Knjigi sta 100x boljši od filma. Še sploh Hannibal.
  • 0

#452 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 02 August 2006 - 03:53 PM

QUOTE(Kalypso)
QUOTE(Parvinder)
Knjigi sta 100x boljši od filma. Še sploh Hannibal.

Filmov še nism gledala, sam sej so knjige itak vedno boljše od po njih posnetih filmov. Tedve knjige sta pa sploh super.
  • 0

#453 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 02 August 2006 - 03:54 PM

O, ste me spomnile da me caka se nadaljevanje, ker sem precitala samo jagenjcke. Ko pa imam tak dolg spisek knjig ki bi jih rada prebrala, da... le kdaj bo to vse prislo na vrsto? Pa nonstop si dodajam nove naslove..

Obstaja pa se tretji del, kaj...kaksen je ze naslov?
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#454 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 02 August 2006 - 03:59 PM

Jaz sem bila nad filmom Hanibal ful razočarana. Še sploh, ker ful izpuščajo, pa še konec so spremenili butli. Ko je konec v knjigi najboljši. rolleyes.gif
Nadaljevanje, ki pa mislim, da bi se naj časovno dogajalo pred Jagenjčki, pa ima naslov, če se ne motim Red dragon.
  • 0

#455 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 02 August 2006 - 04:03 PM

Kako so pa lahko konec spremenili? Če je po knjigi pol naj bo knjigi. Ne morejo kar neki spreminjat rolleyes.gif
  • 0

#456 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 02 August 2006 - 04:34 PM

Parvi, tako pac je. Ponavadi. Film potem vedno malo po svoje priredijo, si se kaj izmislijo, doloceno vsebino s tem prav popacijo. No, saj je logicno da ne morejo vsega prikazat, a se vedno kdaj kaj bistvenega izpustijo.(bralec se vprasa:zakaj pa niso tega pokazali?...vsak ki je bral knjigo bi recimo dal kaj drugega v film)
Moti me najbolj to, da prirejajo stvari, to najbolj.
Če je po knjigi pol naj bo knjigi. Ne morejo kar neki spreminjat

Isti primer je pri da vinci code.
  • 0

#457 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 02 August 2006 - 04:43 PM

[quote=\"Rory\"][quote=sarchy_ka]No, js pa trenutno berm Dnevnik Hiacinte Novak. biggrin.gif Zame so bl take lahkotne knjige, ja. biggrin.gif No, vsaj zdej polet. Me kr zabava. Bridget Jones wannabe, ampak je posrečena.[/quote]
Men so bile tud všeč. Še posebi me je bila huda fora da so spravile čevlje v zmrzovalnik, ki ni delal in ga potem vrgle skupaj s čevlji stran.
  • 0
I`m not afraid of happy endings.
I`m just afraid my life won`t work that way.

#458 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 12 August 2006 - 02:11 PM

Jaz pa trenutno berem David Beckham - Moja zgodba. Trenuten vtis: pocukran dolgčas. Sam nogomet in samo kako je Victoria oh in ah.
  • 0

#459 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 August 2006 - 03:39 PM

[b]Jeffrey Eugenides - Middlessex

Slike žal ne najdem.

Zgodba o življenju hermafrodita. O njegovi družini in kako je prišlo do tega, da se je rodil kot moški v ženski.
Zelo dolga zgodba, nagrajevana, ampak se zelo hitro prebere. Jezik je slikovit in lep. Priporočam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#460 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 August 2006 - 03:45 PM

Jean M. Auel
Rod jamskega medveda

IPB Image

Rod jamskega medveda je vznemirljiv izlet v preteklost človeštva - v prazgodovino. Prva knjiga zbirke je začetek Ajline poti, poti ene najbolj priljubljenih junakinj sodobnega romanopisja.

Pisateljica si je drzno zamislila srečanje pripadnikov dveh različnih stopenj v razvoju človeške vrste, ki živijo na istem ozemlju (severno od Črnega morja), in v spretno zasnovani zgodbi opisala vsakdanje življenje človeka v ledeni dobi.

Predvsem pa je to zgodba o deklici Ajli, pripadnici kromanjonske rase, ki jo reši in vzgoji neandertalsko pleme, v razumskem in genetskem pogledu bolj zaostalo od nje. Čeprav je očitno drugačna od njih - se smeji, joče, govori drugačen jezik, je radovedna - jo Rod sčasoma sprejme za svojo. Toda konflikt je neizogiben. V boju za preživetje Ajla prekine s tradicijo, prekrši rodovni tabu in postane začetnica človeštva, kot ga danes poznamo. Zakaj v njenih žilah se pretaka prihodnost človeške vrste ...

Zgodba o Ajli, ki je zelo zanimiva, barvita in te takoj pritegne v branje. Zgornji opis je malo suhoparen in nezanimih, knjiga pa se prebere na mah.

Nadaljevanji sta: Lovci na mamute in Dolina konj. Ta dva nadaljevanja sta iz leta 1987, Rod... je pa ponatis in obstaja knjiga letnika 2006.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users