Naša muca ima prosto pot ven / notri, tko tale zdaj kot tudi vse prejšnje. Pozimi je notri, ker je mraz in hoče bit notri, zdaj pa sili ven, razen ko je res vroče potem spet pride notri pod klimo. Nikoli nobeni mački nismo omejevali izhodov ven, živimo pa bolj na samem.

Mačke
Posted 09 June 2017 - 08:51 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 09 June 2017 - 09:12 AM
Pri nas je enako, ne predstavljam si, da ne bi imeli odprtih vrat na teraso poleti...
Se mi pa ne zdi mučenje, če imaš mačko v stanovanju.
Posted 09 June 2017 - 10:48 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 10 June 2017 - 10:46 PM
Posted 11 June 2017 - 12:00 AM
Posted 11 June 2017 - 04:12 PM
Posted 11 June 2017 - 05:55 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 11 June 2017 - 06:21 PM
Matilda, kaj točno misliš s tem?
Posted 11 June 2017 - 08:07 PM
Bill Bullard
Posted 11 June 2017 - 09:15 PM
Posted 12 June 2017 - 08:59 AM
Ne leti nate osebno, vendar pa opažam, da take izjave kaj je in ni naravno, in kaj je za mačke dobro, dostikrat prihajajo od ljudi, ki mačk sploh nimajo oziroma o mačkah vejo zelo malo.
Bill Bullard
Posted 14 June 2017 - 02:29 PM
Izključno moj osebni, laični pogled na zadevo. : )
Posted 22 July 2017 - 09:39 AM
Moji punčki se maje sprednji zob in ji bo odpadel Že od nekdaj ima nekoliko razdražene dlesni in tudi pri veterinarju so mi rekli naj je bolj brikete. Kalypso, ti si imela podoben primer, če se ne motim? Si peljala k zobozdravniku?
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 July 2017 - 04:24 PM

Mi smo imeli dve macki na posegu par mesecev nazaj - eni sta sla dva zobka, drugi pa cez 10. Operacija je trajala cca 45min in potem sta bili se isti dan vredu.
Imajo pa macke baje tako cvrte dlesni, da zobkov (notranje) skorajda ne rabijo.
Posted 23 July 2017 - 10:03 AM
Ja, moji Živi je odpadel zob. Ko se je to zgodilo sem jo peljala k veterinarju, tam je potem dobila termin za poseg ob katerem so ji pregledali še ostale zobe in ker so bili vsi poškodovani s koreninami vred, so ji izpulili vse zobe. Razlog za to je bojda bolezen oz. antibiotiki s katerimi so jo zdravili, ko je bila mladiček. Lili, iz istega legla, ni zbolela in ima povsem zdrave zobke. Po posegu pod narkozo je Živa dobila protivnetne antibiotike in protibolečinske tablete. Dlesni so se ji lepo zacelile in zdaj je to sploh ne moti. Normalno je vso hrano. Manjše probleme ji povzročajo le kakšni veliki trdi briketi, ki so preveliki da bi jih pogoltnila in pretrdi, da bi jih strla z čeljustmi, sicer pa nima prav nobenih problemov.
Glede na to, da imaš dve muci... nasvet, če jo boš peljala k veterinarju. Ko sem Živo takrat ko je bila na operaciji prinesla domov je Lili ni spoznala in je pihala nanjo. Bojda zato, ker se mačke prepoznavajo po vonju in se je Živa po pol dneva v veterinarski ordinaciji navlekla tamkajšnjega vonja. Rešitev je, da muci ločiš za določen čas, da se tista, ki je bila izvzeta iz domačega okolja ponovno navzame domačega vonja, da jo druga prepozna. To preverjeno deluje. Mi zdaj to redno prakticiramo vsakič ko gresta moji mački na počitnice v Slovenijo. Ko pridemo domov k mojim staršem ju za par ur ločimo od Lumpe in potem ko se spet srečajo, se samo povohajo in so se spet tolerirajo.
Posted 24 July 2017 - 08:43 PM
Posted 07 August 2017 - 02:00 PM
Podgana, kako se je razpletla situacija z zobkom?
Posted 05 September 2017 - 09:34 AM
Kaj naj ponudim muci, ki je bila ravnokar sterilizirana, torej okreva po operaciji + v sklopu posega so ji preverili še ustno votlino, in ji odstranili vse zgornje zobke :/
Včeraj sem ji ponudila piščančje meso, mokro mačjo hrano, na koncu še brikete, nič od tega ni jedla, par briketov je poskusila, ampak hitro odnehala.
In kako nahecate svoje dlakavce, da dobijo tableto - jaz sem ji prejšnjič skrivala v klobaso/košček mesa, ker ji preprosto ne znam potisnit v gobček, sploh pa ne zdaj, ko ima še razdražene dlesni.
Zgleda taka bogica, ne vem, a je to še od narkoze, da ji kar malo visijo usteca ob strani :/
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 September 2017 - 02:39 PM
Olivija, moja Živa je po obeh sterilizaciji in po posegu v katerem so ji odstranili vse zobke jedla vse kar ji je bilo ponujeno, tako da težko svetujem. Morda njeno najljubšo jed? Morda so bili ponujeni koščki piščančjega mesa in briketi preveliki? Če bo še naprej zavračala hrano, pa bi jo jaz definitno peljala nazaj k veterinarju.
Glede dajanja tablet pa smo pri nas že zverzirani. En zgrabi muco z eno roko za vratno gubo (tisto za katero mame mačke prenašajo mladiče naokoli), z drugo drži sprednje tačke, da se ne upira s kremplji (če je muca bolj divje narave pa za onemogočanje krempljev priporočam blokado sprednjih tačk z brisačo). Drug medtem razpre muci gobček in potisne tableto kar se da globoko v grlo, nato pa drži muci zaprt gobček, da tablet ne more izpljuniti. Z razbolelimi dlesnimi je bilo sicer malce težje, ampak je z malce previdnosti vseeno šlo.
Posted 05 September 2017 - 02:46 PM
Jaz sem ji antibiotike zdrobila, zmešala z malenkost vode in potem z brizgo špricnila v gobček.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users