Verjetno je resnica res nekje vmes, jaz sama niti posnetkov nisem podrobno gledala, da bi uzrla večje množice na lastne oči, sem samo poslušala in brala o tem. Ena iz naše FB skupine mi je poslikala kadre iz oddaje 24 ur, kjer tožijo nad množicami, pa jih res ni nikjer videti. Razen parkiranih avtov.

Korona virus / Covid-19
Posted 29 March 2020 - 12:48 PM
Posted 29 March 2020 - 12:57 PM

Posted 29 March 2020 - 01:04 PM
Posted 29 March 2020 - 01:10 PM

Posted 29 March 2020 - 02:10 PM
Posted 29 March 2020 - 02:55 PM

Pablo Picasso
Posted 29 March 2020 - 02:56 PM
Posted 29 March 2020 - 03:09 PM
Mene pa trenutno najbolj skrbijo primeri mladih in sicer zdravih ljudi, ki so pristali na intenzivni ali celo umrli. :S
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 March 2020 - 03:12 PM
Posted 29 March 2020 - 03:13 PM
Pablo Picasso
Posted 29 March 2020 - 03:15 PM
Zanimivo to s Švedsko. Po drugi strani pa njim pomojem lažje dopoveš kaj pomeni socialna izolacija kot pa SLovenceljnem.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 29 March 2020 - 03:16 PM
Posted 29 March 2020 - 03:32 PM
Cez 8 dni bo v ameriki vsak dan nasteli med 1500 in 2000 smrti, tudi ce danes naredijo komplet lockdown.
Drugace pa ja, tudi med zdravimi so zrtve izgleda.
Meni se zadnje case dogaja da tezko diham in piskam, ko dobim vrocino (zadnja leta, pa se to odvisno od virusa). Izgine ko vzamem telfast. Ne vem pa kako bi slo to skupaj s korono.
Posted 29 March 2020 - 04:00 PM
Posted 29 March 2020 - 04:32 PM
Glih včeraj sem gledala CNN in so poročali, da je v Louisianni (kjer je eno od novih žarišč) št. smrti naraslo za 40%.
Matilda, se ne strinjam, mislim, da se kar povsod najdejo taki, ki se jim ne da nič dopovedat. Švicarji so tud povsod drugod disciplinirani in do pikice ubogajo odredbe, ampak še tud niso najbolj dojeli kaj pomeni socialna izolacija. Ker njim pač ne bo noben jemal svobode gibanja.
Posted 29 March 2020 - 04:37 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 29 March 2020 - 04:39 PM
Na 24 ur se mi zdi, enkrat v preteklem tednu... Na svojem FB zidu sem objavla, aha evo https://novice.svet2...fFYPIz6TCfiqrlk
Aha, vidim, sem vmes našla tudi na rtv.slo.
Švedi so, kar se tega tiče, sicer po eni strani res bolj odgovorni od Slovencev, če prideš že rahlo prehlajen v službo, si zaznamovan in te vsi napizdijo in pošljejo domov (kar pravzaprav zelo podpiram in močno pogrešam v slovenski kulturi!), mislim pa, da je problem bolj v prišlekih, ki so svetlobna leta oddaljeni od Švedov po mentaliteti in navadah (kolikokrat sem samo na polnem metroju/vlaku videla Arabca, ki je iz petnih žil privlekel šlajm in ga z vso silo pljunil na tla), zato se mi zdi računanje na samoodgovornost posameznika, hm, diskutabilno. No, saj je vsakemu, ki je malo bolje spoznal švedsko družbo, jasno, da je kakršnakoli prepoved pri njih zelo spolzko področje, ker se 1) takoj dvignejo Švedi, ki zagovarjajo človekove pravice in absolutno svobodo vedno in povsod, in 2) prišleki z bližnjega Vzhoda, ki so itak vajeni, da jim je dovoljeno absolutno vse in jim nihče nič ne sme in ne more. Res je tudi, da je na Švedskem tudi veliko gospodinjstev z eno osebo, ampak vseeno... Še vedno lahko ena sama okužena oseba nevede okuži X ljudi.
Včeraj sem govorila s prijateljico, ki pravi, da pri njih absolutno ni nobenih ukrepov in se vsi obnašajo, kot da ni nič - pred dvema tednoma je sicer še imela možnost dela od doma, potem pa so to preklicali in so večinoma vsi normalno v službah (razen šefov, oni so seveda zabubljeni v varnosti lastnega doma). Fitnesi polni, restavracije polne, pravi, da so med lunch breakom še vedno vsi oddaljeni ravno nekih 20 cm in se veselo družijo. Dobili so donacijo poslovnega partnerja s Kitajske, ki jim je poslal paket zaščitnih mask, a se to smatra kot korupcija in je šlo v smeti. Druga kolegica, sicer priseljenka iz Srbije, budno spremlja situacijo in je takoj v začetku marca vzela domov službeni računalnik, nakupila zalogo hrane in ne hodi nikamor, vse službene zadeve ureja online. Vidim storyje pri ostalih prijateljih, kolegih, znancih in je večina na easy - posije sonce za 10 minut in se takoj vsi zgrnejo na ulice in v parke in se družijo na kupu. Thanks, but no thanks.
Pablo Picasso
Posted 29 March 2020 - 04:39 PM
Posted 29 March 2020 - 04:42 PM
Pozimi pa mogoce res se ne.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 29 March 2020 - 04:46 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users