Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#441 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26071 posts

Posted 04 January 2012 - 10:39 AM

Hvala, Kinky! Se poskusam vpisat na Partis z AP podatki, pa me ob kliku na 'Prijava' vedno vrze na google.nl :/ Funny. Bom AP zatecnarila biggrin.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#442 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26186 posts

Posted 04 January 2012 - 10:42 AM

dry.gif
nag nag nag
  • 0

• Guests

Posted 04 January 2012 - 07:53 PM

QUOTE(Anouk @ 3. 1. 2012 - 19:43) View Post

Kinky, kaj priporocas od slovenskih filmov, da bi bilo nekako zanimivo tujcem (beri: nizozemcem) za videt?

Pod njenim oknom je zelo "evropski". Pa Lahko noč, gospodična tudi ni slab, čeprav so mi načeloma boljši malo starejši slovenski filmi ...

• 0

#444 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17724 posts

Posted 04 January 2012 - 10:15 PM

QUOTE(Jinadaze @ 3. 1. 2012 - 23:42) View Post

Jaz ga imam tudi na watchlisti, na vrhu pa The Skin I Live In, ampak se bojim, da me bo razočaral.

Tudi jaz se podpišem pod Fluffy, sem prepričana, da te ne bo razočaral.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#445 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 January 2012 - 12:14 AM

QUOTE(Kinky @ 14. 12. 2011 - 9:32) View Post

Ta film sem pa gledala, a ne najdem ocene, najbrž je nisem napisala; sem imela obdobje, ko sem toliko zadev pogledala, da mi ni uspelo še cen pisati. laugh.gif oops.gif

V glavnem - pogledala sem si ga, ker mi ga je nekdo precej pohvalil, in se mu po spominu dala podobno oceno, oziroma mogoče 7, šibko 8. Slab nikakor ni bil, vseeno pa ni en tistih filmov, ki bi jim pisal hvalnice, in si jih večkrat pogledal. smile.gif

QUOTE(Kinky @ 14. 12. 2010 - 8:27) View Post

The Secret in Their Eyes (2009)

Ta film je pa argentinski, in so ga prikazovali na letošnjem festivalu Liffe. smile.gif
Je pa obenem tudi letošnji dobitnik tujejezičnega Oskarja.
Meni je bil zelo všeč, še posebej sem bila navdušena nad fotografijo in atmosfero, in ga pripročam vsem ljubiteljem filmov, neholivudskih, četudi se tudi ta film mestoma ujame v pasti in postane rahlo holivudski; nič ne de, vseeno je zelo vreden ogleda.

Tukaj je še lep opis iz RTVSLO, tako da si ga lahko preberete. Jaz vam film priporočam. wink.gif

8+++/10

KLIK

HAHA, našla. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#446 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 January 2012 - 11:11 PM

Tega bi si rada ogledala, pozna katera:

http://www.imdb.com/title/tt1832382/

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#447 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26071 posts

Posted 05 January 2012 - 11:23 PM

Slisi se vredno ogleda.

Jaz sem se odlocila, da spet zacnem mal bolj na spanscini delat, tako da sem si snela dol nekaj filmov in danes pogledala Lucia y el sexo (2001) - drugacen, zanimiv preplet realnosti in fikcije ter dobra igra (vsebuje pa - skoraj stereotipicno za spanske filme - veliko seks scen).

Je katera ze gledala film Like crazy (2011)?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#448 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 January 2012 - 06:18 PM

Post od sade se nanaša na post od Emily, na oceno filma In Time (2011).
Prosim, če se držite že precej starega pravila, da se v temo, kjer se pišejo
ocene, pišejo samo ocene, ne pa razni komentarji, četudi so označeni z majhno pisavo kot OTji.
Ravno v ta namen se je odprla ta tema, ki je torej namenjena splošni razpravi in kjer
se lahko pokomentira tudi ocene.
FTSE

Še dobro, da si celo zgodbo povedala. biggrin.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#449 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 January 2012 - 04:40 PM

Ne razumem, kako ste ene stare članice tako komot, da se ne morete držati nekih minimalnih pravil in še vedno
pišete OTje kar vsepovsod, tudi v temah, kjer je celo opozorilo, da ni nobenih komentarjev. Taki posti se ne
bodo več prestavljali, ampak preprosto brisali. Točno ta tema je za vse možne razprave, ampak ne, nekatere
še vedno kar po domače komentirate tam, kjer ni treba. Lahko se bi VSE trudile za neko preglednost foruma.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#450 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 January 2012 - 04:52 PM

PODPIRAM.

Se strinjam z Matildino oceno za The Fall , še moja skromna recenzija:

QUOTE(Kinky @ 23. 9. 2008 - 7:45) View Post

The Fall (2006)

IPB Image

No, pa sem naletela še na en biser od filma. Žanr je meni totalno pisan na kožo, malo fantazijski, rahlo me je spomnil na Favnov Labirint, po ogledu katerega sem bila presunjena in sem želela ŠE! wink.gif

Zgodba se dogaja v bolnici, kjer pacient (filmski igralec oziroma kaskader, ki je tam zaradi poskusa samomora, ter ker je poškodovan), majhni deklici Alexandriji pripoveduje zgodbo o petih banditih. Igra male Alexandrije je neverjetna, tako zelo pristna, prisrčna, njena polomljena angleščina...vse je tako zelo super, da se tega ne da opisati.

IPB Image

Film vas popelje na neverjetno popotovanje, veliko je simbolizma, neverjetna fotografija.

Ocena: 9/10.

• 0

#451 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 08 January 2012 - 04:56 PM

Sori, nisem brala te teme....
V glavnem, the fall je bil meni eden bolj bednih in bolj brezveznih filmov, kar sem jih gledala. Zato sem si ga tudi zapomnila, pa je od ogleda že enih 5 let.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#452 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 January 2012 - 05:03 PM

Sally, saj zdaj ne rabiš pisati z OT. : ) Glih v tem je čar te teme.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#453 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 08 January 2012 - 05:04 PM

Ups biggrin.gif bom naslednjič. Ne bom zdaj urejala posta, ker bo potem tvoj post izpadel weird biggrin.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#454 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15273 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 January 2012 - 05:23 PM

Jaz se pa v vsem (Faunov labirint) strinjam s Kinky. Sicer se pa tezko spomnim filma, ki bi mu lahko stopil ob bok, res je mojstrski, fotografija, kostumi, simbolizem, metafore, IGRA vseh igralcev, sploh Alexndrie! ohmy.gif Fant je rekel da ni šans, da je to zaigrano po scenariju, da on verjame, da so kar tako snemali s tamalo, ne da bi ji prej povedali, kaj mora rečt, ker res briljantno odigra.

Sem ga pa gledala večkrat, se mi zdi, da po kasnejšnih ogledih ti šele kakšna stvar zares kapne. Nadvse sem očarana nad pokrajino / 26 lokacij, 18 držav, pač, po defaultu že opazim takšne stvari. ;)

Gledam spodaj v priporočilih, morda res, Big Fish pa Where The Wild Things Are, je tam nekje, še zdaleč pa nista tako dobra.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#455 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11538 posts

Posted 08 January 2012 - 05:56 PM

QUOTE(sade @ 6. 1. 2012 - 20:18) View Post

Še dobro, da si celo zgodbo povedala. biggrin.gif

Meni se ne zdi, da bi kaj preveč povedala...Nisem nič prav posebnega izdala npr. same take stvari, ki so razvidne že samo iz trailerja ali pa iz kakšne druge strani, ko opišejo film. So še podrobnosti, ki jih nisem navedla, prav tako nisem povedala kako se film konča. ermm.gif

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#456 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27604 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 January 2012 - 06:00 PM

QUOTE(Olivija @ 8. 1. 2012 - 17:23) View Post

Sem ga pa gledala večkrat, se mi zdi, da po kasnejšnih ogledih ti šele kakšna stvar zares kapne.

yes.gif Prvič samo slediš zgodbi, drugič oko ujame kako novo malenkost, tretjič, četrtič pa se ti odpre čisto nov svet.

Jaz sem včeraj pogledala The Help, moram priznati, da sem nad tisto rdečelasko (nikoli si ne morem zapomnit imena) presenečena. Prvih 15 minut sem nanjo še vedno gledala kot na neko tupo kvazi sarkastično kao komedijantko (Easy A, Crazy Stupid Love, itditd) in mi je bila vedno ful antipatična, v tem filmu pa se je izkazala kot res dobra igralka. smile.gif Krasna zgodba in igra vseh igralk, danes sem ga spet pogledala.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#457 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 January 2012 - 11:25 PM

Emma Stone, misliš. Meni je simpatična. smile.gif
  • 0

#458 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27604 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 January 2012 - 11:35 PM

Ja, ona. Jaz sem jo prvič videla v Easy A in se tam itak niti ni mogla dokazat kot neka igralka in sem jo kar ožigosala kot neko brezvezno novodobno hwoodsko zvezdico, ki se pači. Pa sem res spremenila mnenje, mogoče bo v naslednjem filmu še boljša. smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#459 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 January 2012 - 11:37 PM

Ta vloga v The Help je bila bolj karakterna, se še razvija, mlada je. Ima pa zagotovo potencial.

Sem pa od nje gledala pač The Help, Crazy, Stupid, Love in pa Zombieland. thumbup.gif

Trailer za The flowers of War: http://www.imdb.com/...b/vi3260063257/

Christian Bale wub2.gif
  • 0

#460 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17724 posts

Posted 09 January 2012 - 07:58 AM

Zanimivo, kako različne okuse imamo. The Fall je meni eden boljših filmov, kar sem jih videla. Določeni prizori me spomnijo na Salvadorja Dalíja.

IPB Image

Dobila sem pa tudi priporočilo za Big Fish, ki ima podobno zgodbo. Favnovega labirinta prav tako še nisem pogledala. oops.gif

P.S. Olivija, si mislila The Fall in ne Favnov labirint? smile.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users