Če apliciraš za delovno mesto v Italiji, Nemčiji, Angliji, Franciji, itd., skratka v nesosednjih državah (It sem dala sem zato, ker so glupi, in ne vejo niti, kateri jezik se govori v Sloveniji
), a je smiselno napisat, da pač znaš srbsko, hrvaško in makedonsko?
Ja, je smiselno. Itak ne vedo, da so si jeziki ful podobni, pa fajn zgleda na papirju, če piše da znaš še kak jezik več kot samo angleški. Koliko to pripomore k temu, da dobiš delo je sicer vprašanje. Negativno zagotovo ni. Jaz imam na cv-ju navedeno znanje srbščine in hrvaščine (oboje razumem, znam brat srbsko cirilico, govorim in pišem pa bolj tak tak), ampak v motivacijskem pismu tega ne izpostavljam. Bi pa izpostavila, če bi bilo v oglasu na katerega se prijavljam izrecno zaželjeno znanje katerega od teh jezikov ali če bi institucija/podjetje delalo z ex-jugoslovanskimi trgi. Na zadnjem intervijuju, na primer me je gospa, ki me je intervijuvala povprašala po znanju teh jezikov in se ji je zdelo zelo uporabno, ker njihova institucija občasno sodeluje tudi umetniki iz območja bivše Jugoslavije. Če ne bi imela teh znanj navedenih na cv-ju verjetno niti do intervijuja ne bi prišla.