Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
919 replies to this topic

#441 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 December 2012 - 03:05 PM

Vprašanje: prvič na potovanje ne bom vzela kovčka, ampak tisti velik popotniški nahrbtnik.

A mogoče kdo ve, kako je s tem tipom prtljage?

Je to še vedno "ročna prtljaga", oz. prtljaga, ki jo ob izstopu iz letala dobiš takoj v roke?

Ali gre to kar med kovčke?

Hvala! 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#442 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 December 2012 - 03:09 PM

Odvisno od velikosti, po moje. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#443 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 22 December 2012 - 03:18 PM

če ustreza merilom za ročno prtljago (in je težek manj kot 8kg), ga lahko vzameš s sabo na letalo, drugače gre pa med kufre.

• 0

#444 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 December 2012 - 11:30 PM

Ja, to vem (nahrbtnik je prevelik, da bi ga vzela s sabo na letalo), ampak sem mislila bolj na to, če gre skozi isti proces kot kovčki?

Ker vem, da lahko ene stvari oddaš preden stopiš na letalo in jih potem dobiš takoj, ko stopiš dol. 

• 0

#445 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 December 2012 - 11:39 PM

Gre tja kjer so kovčki, pač čekiraš ga. Meni se je tudi že zgodilo, da je bilo na letalu v tistih predalih nad glavo vse zasedeno, in je moja ROČNA prtljaga šla 2 krat spodaj med kovčke. Sem bila jezna. Folk full nabavi v duty freeju pa zabasajo vse. In sem po pristanku morala čakati kovček na tekočem traku.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#446 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 23 December 2012 - 11:00 PM

če ustreza merilom za ročno prtljago (in je težek manj kot 8kg), ga lahko vzameš s sabo na letalo, drugače gre pa med kufre.

:yes:

Ja, to vem (nahrbtnik je prevelik, da bi ga vzela s sabo na letalo), ampak sem mislila bolj na to, če gre skozi isti proces kot kovčki?

Ker vem, da lahko ene stvari oddaš preden stopiš na letalo in jih potem dobiš takoj, ko stopiš dol. 

Prtljaga je prtljaga, pa če je zapakirana v kovček, nahrbtnik, kozmetično torbico ali pa v kartonasto škatlo in gre vse skupaj skozi enak proces, da pride na letalo.

To, da stvari oddaš preden stopiš na letalo in dvigneš takoj po pristanku pred letalom se lahko zgodi samo pri letih v manjših letalih, kjer so kovčki in nahrbtniki, ki sicer ustrezajo merilom za ročno prtljago so pa preveliki za v predale (npr. na Adriinih letih Ljubljana - Zürich - Ljubljana) nad sedeži ali pa v primeru, da so ti predali že polni. VSO prtljago, ne glede na to ali je kovček ali nahrbtnik, ki je presega mere ročne prtljage je potrebno čekirati in oddati pri pultu, po pristanku pa dvigniti na tekočem traku.

• 0

#447 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 23 December 2012 - 11:53 PM

Hvala! :)

• 0

#448 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 December 2012 - 09:28 PM

Še eno vprašanje: a mi bodo kaj komplicirali, če v osebno prtljago dam manjšo kovinsko svetilko na baterije?

• 0

#449 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 December 2012 - 10:19 PM

po mojem ne bi smeli.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#450 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 December 2012 - 11:03 PM

Hvala. :)

• 0

#451 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 06 February 2013 - 09:00 AM

WEB CHECK IN

je katera kdaj to uporabila? jutri letim iz zagreba s croatia airlines in razmišljam, da bi se čekirala preko neta. imam pa koček in otroški voziček, ki ga bo oddala (drop in). rada bi se izognila vsemu nepotrebnemu čakanju v vrstah s prtljago, ker bom imela polne roke dela s tamalim.

(štos je tudi v tem, da imam rezervacijo sedeža že ob nakupu karte, sedaj pa ko sem poskusila web check in, pa mi vrže druge sedeže ven in sicer vsakega v svoji vrsti)

• 0

#452 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 06 February 2013 - 09:02 AM

po moje je najbolje, da jih pokličeš in vprašaš.

• 0

#453 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 February 2013 - 10:46 AM

A tvoja izbrana sedeža ti pa pri web check-in kaže kot zasedena?

Pokliči na letalsko družbo pa reci, da bi rada uporabila web check in, ker ponavadi itak odprejo še en šalter za bag drop in tam res ni nikol vrste. Sicer ne vem za Croatia, konkretno pa za Qatarce, Emirate, EasyJet in Virgin - zmeri je posebi šalter odprt za une, ki so že čekirani po netu.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#454 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 February 2013 - 11:02 AM

Supergirl, nekje boš itak morala oddat prtljago in nekje boš morala čakat.

Ne vem če si že kdaj letela iz Zagreba, ampak jaz sem že kar dostikrat in nikoli ni nikjer nobene vrste. Vedno je bilo pred mano max. 5 ljudi, pa še to so bili skupaj in je res hitro šlo. Tako da mislim da ne boš imela nobenih problemov.

• 0
Viens, reste ici!

#455 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 06 February 2013 - 11:27 AM

sem letela iz zagreba novembra in je bila vrsta  (večja kot ponavadi na brniku). ni mi panike čakat, ker vem, da to paše zraven. ampak imam samo en par rok in živahneg otroka, ki bi raziskoval. zato pač iščem variante, da bi si olajšala delo. ampak se ne bom čekirala preko neta, bova že nekako.

aja, kar se tiče sedežev: na karti imam rezervacijo sedež 4A in 4B. pri check inu mi pa vrže ven: zame 4A, za tamalega pa 3A. ker pa imam rezervacijo sedežev, pa ni možnosti spreminjanja. zato se bom lepo čekirala na letališču in lepo pozdravljeni.

• 0

#456 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 20 February 2013 - 10:55 AM

Zanima me, če kdo mogoče ve, kako je z vegansko prehrano na letalu (npr. pri letu v ZDA).

To je treba ob rezervaciji/nakupu karte verjetno povedat? In ali to sploh obstaja, oz. ali se tega sploh držijo?

• 0

#457 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 20 February 2013 - 11:33 AM

Pomoje odvisno od letalske druzbe, ceprav sem jaz vedno do zdaj imela dobre izkusnje. Jaz sem v Kanado npr. letela z Lufthanso in Air Canada, se je dalo zbrat vegansko opcijo (na letu nazaj sem zraven glavne jedi dobila se FUL FUL dobro cokoladno torto, sem menda shranila nalepko 'for future reference') :). Navadno ob nakupu karte izberes meni in sedez, drugace pa poslji povprasevanje. 

Adria ima tudi veganski meni sicer (pa presnega tudi, ampak se ne najdes prav dosti od tistega, ker je kaloricno bolj bogo ;)). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#458 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 20 February 2013 - 11:42 AM

Hvala! :)

• 0

#459 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 20 February 2013 - 05:59 PM

Saj tudi od "navadnega obroka" na Adriinih kratkih letih v economy class se ne naješ. Obrok v Buisness Classu pa je za letalske standarde kar zgleden.

• 0

#460 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 20 February 2013 - 06:25 PM

Ja, to itak, ker je misljeno kot prigrizek/snack. Ampak vseeno je razlika, a dobis rezino melone, jabolka in pomarance, ali pa npr. vrecko oresckov ali sendvic ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users