hvala punce. moje control freakovstvo počasi prihaja na plano

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije
Posted 05 April 2019 - 09:27 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 05 April 2019 - 01:05 PM
očitno so na Ryanairu začutili mojo stisko
sem ravno zdaj dobila mail z vsemi možnimi odgovori, med drugim tudi: Check in opens 60 days before your flight and closes 2 hours before your flight.
Put A Kilt On It!
Posted 19 April 2019 - 08:57 AM
Spet jaz.
Ali je že kdo koristil spletno rezervacijo parkirišča, saj pride ceneje, kot pa redno . Sem gledala za P1 v Trstu in 4 dni pride 45 eur, čez rezervacijo pa samo 18 eur. Ali sem kaj narobe razumela?
Put A Kilt On It!
Posted 19 April 2019 - 09:54 AM
Hmm, mi smo vedno kar na licu mesta vzeli listek, tako da nimam izkušenj.
[Napoleon]
Posted 19 April 2019 - 11:21 AM
Link: http://www.ronchippark.it/en/
Posted 23 April 2019 - 09:00 AM
Hvala!
Kakor sem videla, je 24/7 storitev. Torej, tudi če prideš kasneje (po 22 uri) ne bi smel biti problem.
Kolegica me je prestrašila. Če imam 10 kg Chek in Bag - to pomeni, da imam lahko notri tekočino za leče, pilico, škarjice in posobne stvari, ki jih v samo kabino ne smeš nesti?
Put A Kilt On It!
Posted 23 April 2019 - 09:06 AM
Škarjice bi jaz pustila doma, pilca odvisno, pri kaki oni navadni kovinski se bi znal kaki pametni kaj vtaknit, jaz imam vedno stekleno s sabo in še ni bilo težav. Tekočin pa imaš lahko v ročni prtljagi do 1l, njaboljše da si v DM kupiš one zip-lock vrečko in jih nadevaš noter, pa posamezna tekočina ne sme biti v več kot 100ml pakiranju.
Aja, zdaj berem, da sprašuješ za čekirano prtljago. Za to načeloma ne bi smeli komplicirat, jaz sem imela že vse in svašta in ni bilo nikoli težav. Edinio za kake polnilce ipd znajo spraševat in tečnarit, da moraš v ročno prtljago dat.
[Napoleon]
Posted 23 April 2019 - 09:34 AM
Kami midva sva vedno naredila spletno rezervacijo za parking, po mailu dobiš potrditev s črtno kodo, to sprintaš in potem poskeniraš na izhodu iz parkinga. Enkrat sicer ni zagrabilo ampak sva poklicala pomoč (pač preko zvočnika), povedala številko rezervacije in so naju spustili ven, tako da jaz priporočam rezervacijo vnaprej
Posted 23 April 2019 - 12:24 PM
Hvala, sem že prepozna za on line cenejšo rezervacijo.
Ali pri Ryanairu imaš lahko večji ruzak za v kabino, če ni poln in gre vseeno lahko spodaj, če ga prepogneš? Za po mestu bi imela večji ruzak, pa da ne nosim dveh stvari?
A pri ledvičkah (torbice za okoli pasu) lahko kaj zakomplicirajo oz. je treba tudi to doplačat, če imaš še ruzak? Da vem, kako stvari spakirat.
Put A Kilt On It!
Posted 23 April 2019 - 12:27 PM
Vecji ruzak, ki se z vsebino vred brez tezav zlozi in pase v tisto njihovo testno "kletko" za prtljago bi moral bit ok. Za torbice okrog pasu pa ne vem, koliko so striktni.
Posted 23 April 2019 - 12:32 PM
Ledvičko bi jaz v rokzak oz torbico spakirala za tisti čas, ko greš čez kontrolo.
Nahrbtniki in potovalke so ponavadi imeli najmanj težav pri tem čekiranju. Čeprav se mi zdi, da zadnje čase sploh niso več toliko komplicirali glede ročne prtljage.
Izkušnja je bila taka, da sodelavki, ki je imela precej nabasan in izbočen kufer so komplicirali in je morala prelagat, drugi, ki je imela potovalko, za moje pojme večjo kot kufer, pa noben ni nič rekel. Pa Pogosto vidiš te raznorazne pohodniške nahrbtnike kot ročno prtljago.
Pač če bo ta tvoj ''večji'' ruzak - vrjetno kot šolska torba, ne oni grande pohodniškli? - namesto npr kovčka, kot del ročne prtljage mislim, da nebi smela biti težava. Če bi pa imela kot ročno kufer pa potem še nek veliki nahrbtnik bi znalo biti odvisno od človeka na šalterju.
[Napoleon]
Posted 23 April 2019 - 12:47 PM
Kami, a ni pri Ryanairu check-in prtljaga (t.j. tista, ki jo oddaš na šalterju) 15 oz. 20 kg, cabin baggage (t.j. tista, ki jo neseš s seboj na letalo) pa 10 kg?
Če imaš samo cabin baggage, potem mora biti vsa tekočina v prozorni 1l vrečki, ki se zapira na zip. Posamezna embalaža ne sme presegati 100ml. Tekočino za leče raje nabavi v potovalni različici, če bo v večji embalaži, jo boš morala vreči stran, čeprav embalaža mogoče ne bo polna. Pa ne pozabi, da se med tekočine se šteje vsa kozmetika, ki ima kot količno navedene ml, tudi npr. spreji, maskara in šminke.
Škarjic za nohte in kovinskih pilic ne smeš prenašati v ročni prtljagi, tako da jih lepo pusti doma.
Glede nahrbtnika, dokler ga stlačiš v njihovo ogrodje, ga lahko neseš s seboj. Sicer nimam nekih svežih izkušenj z Ryanairom, ampak če sklepam po drugih letalskih družbah, so tistim z nahrbtniki vedno manj komplicirali kot pa tistim s kovčki. Za mini torbico pa si raje pusti prostor v nahrbtniku. Sicer je veliko odvisno od letališča in osebja ali komplicirajo pravil za prtjago ali ne, ampak če je v pravilih, da lahko s seboj na letalo neseš en kos ročne prtljage, se tega raje drži, da ne bo kakšnih neprijetnih presenečenj.
Posted 23 April 2019 - 01:11 PM
Jaz nimam več pojma kaj imam pa kaj ne
Piše mi: you have selected Non-Priority bording with a 10kg Check-in Bag.
(If you bring your 10kg Chek-in bag to the gate you will be charged a fee od 25€ and oversized baggage Will be charged a fee of 50€. )
Če prav razumem, jaz kovček odložim, torej ni omejitve pri 1l vrečke?
Put A Kilt On It!
Posted 23 April 2019 - 01:24 PM
Ti imaš v bistvu čekirano ročno prtljago, ampak zdaj pri Ryanairu vse kar ni priority gre dol med prtljago. Tako da boste kufre oddali na šalterju in jih potem dvignili na traku ko pristanete v Valencii. Z temi novimi pravili pri Ryanairu še nimam dosti zkušenj, da bi ti lahko kaj konkretnega povedala.
Na strani piše, da lahko na tak način kao imaš več tekočin.
Jaz bi ostala na varni strani, sej če grete za par dni ne rabiš nekaj ekstra stvari. Predvidevam, da imate vsaj dva kufra, tako da lahko mini šampone in zobne paste komot spravite v dovoljene okvirje. Polovico stvari, ki si jih spakirala, ker misliš da jih boš rabila jih najbrž na koncu itak ne boš.
[Napoleon]
Posted 23 April 2019 - 01:24 PM
Ni, ker je teh 10 kil oddana prtljaga. Jaz bi za vsak slučaj v cabin bag dala zobne ščetke in pasto pa kakšno mini žajfo, če slučajno čekirana prtljaga ne pride na cilj.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 23 April 2019 - 01:28 PM
Zobne ščetke še, drugače pa če ti bo šlo z tekočinami na knap, imej v mislih da znajo tekočine tudi kar nekaj na vagat, če boste doli kaj kupovali. Drugače pa grete enostavno v Mercadono ali Dia in kupiš tam za 1e tisti tuš gel/šampon/zobno pasto pa če tudi potem doli pustiš. Jaz podobno tudi z brisačami nardim. Vzamem kake ekstra stare, da če mi na poti domov gre na knap s težo, kar vstran vržem.
[Napoleon]
Posted 23 April 2019 - 01:38 PM
Kami.
Predvidevam, da imaš tole:
[attachment=9668:Screen Shot 2019-04-23 at 14.28.56.png]
Če je temu tako, potem imaš 1 kovček/potovalko v maksimalnih merah 55 x 40 x 20 cm in težo 10kg čekirane prtljage, ki jo oddaš na šalterju. Poleg tega na lahko s seboj na letalo neseš še en kos prtljage v max. merah 40x20x25.
A si to opcijo izbrala samo zase ali tudi za otroka? Mora pri rezervaciji pisat pri vsakem potniku posebej.
Imaš prav, za oddano prtljago ni omejitve glede tekočin.
Se pa strinjam s tasiko, da tekočine definitivno pripomorejo k teži in se ponavadi bolj splača nabavit raznorazne gele za tuširanje ipd. na končni destinaciji. 10 kg se mogoče sliši veliko, ampak v to spada tudi teža samega kovčka/potovalke, tako jo lahko zelo hitro presežeš.
Posted 23 April 2019 - 01:40 PM
Hvala punce za pomoč in potrpežljivost!
Vsi trije imamo en 10kg kovček, več ne rabimo.
Torej pasta gre v vrečko in v moj nahrbtnik s ščetkami in če sem prav razumela, lahko tudi hrano/pijačo neseš s seboj?
Pakirani rogljički (za zajtrk) in tekočina za leče, kreme, roll on … pa v kovček.
Če vse tole speljem, si natisnem diplomo ! Prav mi je, kaj pa grem na letalo, ko nimam pojma in to sama z otroki
Put A Kilt On It!
Posted 23 April 2019 - 01:44 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 April 2019 - 01:54 PM
Fajn zate. Kolegica jih je npr. morala v Ljubljani in v Zürichu odvreči. Se spomnim, da je bila takrat v Zürichu ful jezna sama nase, ker je z povsem novimi škarjicami ponovila napako. Drug kolega pa je ob eni drugi priložnosti prek security control v Ljubljani prinesel švicarski nožek. Tako da ja, je povsem odvisno kako pozorni in striktni so zaposleni na security control.
Kami, pijačo lahko neseš samo dokler je v embalaži, ki ne presega 100ml. Kar je v večji embalaži bo treba odvreči na security control. Lahko pa s seboj skozi security neseš prazno plastenko in jo potem po kontroli napolniš z vodo. Na ta način se izogneš kupovanju pijače, ki jo po precej dražji ceni prodajajo v predelu za security control.
Glede hrane znotraj EU ne komplicirajo, moraš pa pazit, da nimaš v ročni prtljagi stvari, ki se klasificirajo kot tekočine (npr. marmelade ipd.) Rogljičke imate lahko brez problema s seboj na letalo.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users