Jump to content

Photo

Parlamentarne volitve 2008

• Please log in to reply
497 replies to this topic

#441 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 September 2008 - 06:14 PM

Damjan je sam odstopil, ga ni Jansa ven vrgel.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#442 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 23 September 2008 - 06:14 PM

pa, da se še v eni stvari razumemo: sovražnik mojega sovražnika NI moj prijatelj. in jaz damijana prav nič ne cenim, ker res ne prenašam ljudi, ki obrnejo ploščo. ampak zmerjanja z odpadniki (in to kogarkoli) in razlaganje, da je nekdo nekompetenten, čeprav je bil prej pravi junak, pa res ne prenašam.
  • 0

#443 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 23 September 2008 - 06:45 PM

Če nisi razumela poante - rekla sem, da ni nekompetenten v tem smislu, da bi razlagal gospodarsko uspešnost v času Janševe vlade, ker je pač od nje moral odstopiti. In ne nasploh.

• 0

#444 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 23 September 2008 - 08:07 PM

QUOTE(gospodična*mična @ 23. 9. 2008 - 18:56) View Post

Če ne veš, je Janša odstavil Damjana. In če uporabiš vsaj malo logike, najbrž ne boš govoril v prid nekomu, ki te je vrgel iz službe. thumbup.gif

Vem, da se nista mogla z J.
Je logično, ni pa izključno to mogoče!
Ne vem, če je on še v politiki, mislim, da ni, zato se zanašam, da je ocenjeval objektivno v skladu s svojo akademsko izobrazbo, ki jo ima. Lahko pa da se motim.
  • 0

#445 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 24 September 2008 - 07:36 AM

QUOTE(crna @ 22. 9. 2008 - 15:15) View Post

malomeščanska/kmetavzarska

thumbup.gif

S politiki lahko delimo svetovni nazor in se strinjamo z vladno politiko. Ali pa tudi ne. To je demokracija. Demokracija je tudi to, da razlikam navkljub znamo sesti skupaj in spiti flašo vina, v prenesenem pomenu, kajpak. Problem pedofilije in Cerkve je nerodno poudarjan zato, ker si Cerkev lasti moralno avtoriteto v družbi. Neintelektualno in politično nekorektno se mi zdi na čez enačiti pedofilijo in Cerkev. Karkoli si kdo misli o volilni pravici Slovencev v diaspori, to se mi ne zdi vitalno vprašanje, marveč le nekoliko neroden poskus saniranja povojnih dogodkov. Drug problem pa je, kako zgolj ena politična opcija želi reinterpretirati obdobje 1941-1945 na Slovenskem. Pozablja pa, da utegne čez čas nastati podoben opusculum o privilegijih, ki si jih je nabrala kapitalska klientela v času od 1991 dalje. Leto 1848 je bilo za nas usodno: od Avstrijcev smo v času politične artikulacije pobrali klerikalizem in delitev na narodnjake/katolike in narodnjake/liberalce, ki niso vsi anti-katoliki. Od tedaj dalje je problem slovenstva v najbolj golem bistvu reduciran na razredno vprašanje. Desni in levi diskurz se na Slovenskem vedno srečata na isti točki, zato pri nas ni mogoča strukturna sprememba, ne glede na to, ali je na oblasti "desna" ali "leva" opcija.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#446 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 24 September 2008 - 10:32 PM

mogla sem laugh.gif je on specialc ja, v glavi biggrin.gif
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#447 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2008 - 10:42 PM

Ja, ob temu filmčku se jaz skos (rahlo kislo) nasmejem.
On in njegovi cigani, haha.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#448 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 24 September 2008 - 11:34 PM

En poučen filmček o Potrču...in o tem, kolk je bil on za to (oz.beri proti), da SLO postane neodvisna republika.

• 0

#449 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2008 - 11:36 PM

Oh, not again.
Zgleda, da smo Kučana že obdelali, kako domnevno ni bil za samostojno Slovenijo.
Zdaj pride na vrsto bogi Potrč.

IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#450 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 24 September 2008 - 11:39 PM

ja seveda, zasluge za samostojnost si lastijo vsi drugi, kot pa tisti, ki so zanjo res zaslužni.
Mislim da filmček pove dovolj smile.gif

• 0

#451 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2008 - 11:51 PM

Eh, meni je bedno vlačiti neke izjave/filmčke/whatever iz konteksta in jih po možnosti demagoško predstavljati, če noben od nas dejansko ne pozna konkretnega ozadja in dogajanj.

• 0

#452 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 25 September 2008 - 07:06 AM

pa dajmo nehat še s to osamosvojitvijo. seveda j.j. nas je osvobodil in za to si zasluži večno mesto kralja vse slovencev!!!

samo za informacijo: septembra 1989 so bili v skupščini SRS izglasovani ustavni amandmaji (predsednik skupščine je bil Miran Potrč), ki so v grobem povzročili prostovoljen sestom ZK iz ooblasti. Določali pa so tudi nekaj drugega: Ustavno pravico do samoodločbe naroda. Isto noč je bilo v Beogradu živo sranje, ker so bili slovenski amandmaji preveč liberalni in so jih dali v presojo ustavnemu sodišču SFRJ.
Po volitvah leta 1990, ko je zmagal veliki DEMOS (ki je zmagal v koaliciji, relativna zmagovalka je bila pa takrat SDP) se je šlo v skupen projekt vseh Slovencev--> velika osamosvojitev. Cilj je bil osamosvojitev, razlike so bile samo v konceptu. Hvala bogu, je takrat prevladal zmeren koncept, da smo se osamosvojili z vsemi pravnimi akti, da je bila osamosvojitev pravno formalno podprta in tudi najavljena. Hrvati so šli v osamosvojitev popolnoma nepripravljeni, po bolj čustveni poti.

kar pa se youtuba tiče: super, da verjamete. ko je res težko danes sestavit en posnetek, kjer so izjave vzete iz konteksta.

sicer pa verjemite kar želite, tudi to je čar demokracije!
  • 0

#453 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 September 2008 - 08:38 AM

Se strinjam. Prenehajmo že iskati grešne kozle za to in vse ostalo.......

Je pa JJ v mojih očeh še malo izgubil - zanašanje na glasove iz tujine, ponovno štetje glasov, celo ponovno glasovanje v nekaterih okrožjih.

Be a man - priznaj da si izgubil in pokončno odidi. Ter se pripravljaj na naslednje volitve. Če bi nasprotna stran tako delovala kot JJ se mi že svita kakšne pripombe in očitki bi leteli proti njim.

huh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#454 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 25 September 2008 - 08:40 AM

Slovensko osamosvojitev bo mogoče objektivno raziskovati šele čez kakšnih minimalno 50 let. Sedaj je vse preveč "sveže" in vsi akterji so še živi in vpleteni v politiko. Kdo ve kakšna bo takrat zgodba o slovenski osamosvojitvi...
Je pa to zelo zanimiva stvar. In včasih je prav zanimivo pogledat kak star dnevnik iz tistega leta. wink.gif Jih ob nemogočih urah vrtijo na obeh rtv kanalih.

• 0

#455 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 25 September 2008 - 08:46 AM

Kalypso, se popolnoma strinjam. zgodovina in čas objektivizirata stvari. ker pa se oče profesionalno ukvarja s tem (je tudi zgodovinar), včasih berem njegove dokumente (ja, tudi jaz sem želela študirat zgodovino, pa sem se premislila in šla na politologijo). so pa to skrajno zanimive stvari, ki pa jih res ne bi razreševali na tem forumu.

Pa še nekaj: zasluge za slovensko osamosvojitev si lahko lasti celotna slovenska politika tistega časa in tudi vsi slovenci. kajti plebiscit je dal osamosvojitvi legitimnost. brez konsenza o višjem cilju bi bilo težje.
tako kot vstop slovenije v EU ni stvar takratne vlade, ampak spet konsenza, da je to prava stvar. prevzem evra je tudi konsenzualno sprejeta odločitev.
  • 0

#456 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 25 September 2008 - 08:59 AM

Jst sem v MBju, ko sem študirala živela pri sestri od Mirana Potrča. Ženska največja carica ever, še zdej imava skos stike in redno hodim k njej na obisk. Pa nikol ga nism vidla, sem ga zmeri zgrešila.
biggrin.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#457 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 25 September 2008 - 09:06 AM

Saj Miran Potrč tudi ni slab. Predvsem je zelo zabaven in prijazen.

• 0

#458 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 25 September 2008 - 09:49 AM

to, da je zabaven in prijazen nima nobene veze z osamosvojitvijo. blink.gif

Filmčki niso vzeti iz nobenega konteksta - tu imate pred seboj filmček, pa ne verjamete lastnim ušesom, temu, da je bil JJ podkupljen v aferi Patria pa verjamete, četudi ni nobenega dokumenta ali podobnega, ki bi to dokazoval.. Saj me bo scat prijelo, lepo vas prosim laugh.gif laugh.gif laugh.gif

• 0

#459 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 September 2008 - 09:51 AM

Jaz ne verjamem da je bil, dokler se mu ne dokaze.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#460 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 25 September 2008 - 09:54 AM

ok, so izjeme - oprosti sleep.gif Sicer se mi je pa brezveze o politiki prepirat, samo nekateri ste tako žolčni, da človeku ne preostane drugega cool.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users