Jump to content

Photo

Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo

• Please log in to reply
2103 replies to this topic

#441 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 April 2010 - 05:43 PM

QUOTE(rea @ 21. 4. 2010 - 12:44) View Post

a veš kako do tega pride, kinky...
ješ solato, ki jo boli, si morilec
ješ ta mlado solato, si pedofil...

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif thumbup.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#442 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 21 April 2010 - 09:36 PM

QUOTE(Brokoli @ 19. 4. 2010 - 18:12) View Post

Ker se bl slabo prehranjujem (glede na to da sm vegi) oz. tiste hrane, ki vsebuje omega-3 ne jem. Pa pozna se pr zbranosti itd. . Sm jih pa dubla v D&Mu, pocen, okol 3€ 30 tablet se mi zdi.

Sem zelo hitra glede komentarja.. oops.gif

Moja mama spije zlicko vsak dan iz lanenega olja. Saj tablete so morda tudi vredu, sam glede na dodatne sestavine + kolikor je ze staro..
bi rekla, da je nekoliko morda boljse sveze hladno stiskano laneno olje.

Sprobaj in bos vedela kaj ti bo odgovarjalo. ;)

Vsekakor, veliko uzitka naprej pri tej prehrani. Tudi jaz sem vegi (veganstvo) in se nagibam ze pri presnojedstvu - ceprav dvomim, da bom kdaj 100% glede na hitrost&stres dandanes.
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#443 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 21 April 2010 - 11:56 PM

QUOTE(Jinadaze @ 21. 4. 2010 - 17:56) View Post

Mene nihče ne prca glede mesa, verjetno ne upajo. ˘-˘

Meni tudi vec ali manj pustijo pri miru sploh, odkar obcasno pojem kaj prsuta & co....je kar tisina za mizo. Folk je smesen - ko te ne more popredalckati je cisto prestrasen. Like - ja kaj je pa sedaj to?!?! A niso zivali uboge?? Aja, ja, enim se po 15ih letih nisem dopovedala, da ne jem mesa zato, ker bi se mi smilile zivali, ampak, ker se mi vecina mesa preprosto gabi. Se vedno padajo vprasanja - a jajca pa lahko jes?? Ne, ne smem, ce sezem po jajcu, rokica proc pade.

Muahaha.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#444 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85871 posts

Posted 22 April 2010 - 12:03 AM

^ Enako. Boo hoo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#445 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 22 April 2010 - 12:11 AM

Hihi. twisted.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#446 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 22 April 2010 - 08:55 AM

Jaz že 5 let več nisem vegetarijanka in so nekateri še zdaj celi začudeni, ko me vidijo jest meso rolleyes.gif . In to eni in isti, vedno znova in znova. wacko.gif Kaj so šele te delalo, ko ga nisem jedla... kar niso mogli, da ne bi dajali pripombe huh.gif . Vedno me je to razpizdlo... in te vedno ista vprašanja " zakaj ne ješ mesa? Mleko piješ? Ribe in jajca ješ? Pa solata pa ni živa?" blink.gif . Pa tudi nisem jedla mesa, zato, ker bi se mi živali smilile. Saj so se mi, ampak to se mi še zdaj (če vete, kaj mislim). Folk je čudn. Če jaz tebe pustim pri miru, še daj ti mene prosim.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#447 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 April 2010 - 09:21 AM

Mene več ali manj noben ne buzerira z mojo odločitvijo, niti jaz njih. Tudi ko mamo kake večere, se gostitelji spomnijo, da zame in še kolegico nardijo poseben krožnik surove zelenjave. Več ali manj se pa zadovoljim s kakim kruhom in ajvarjem ali pa še to ne. Nisem zahtevna.

Kake nove osebe ponavadi vprašajo, čemu takšan odločitev, kjer se pa tudi konča.
Vmes padejo tudi kakše šale na račun tega, da se glede na fanta, nisem popolnoma odrekla mesu.

Največ poskuša mama, da bi jedla ribe, ker nimam konstanega zadostnega vnosa beljakovin. To bo pa tudi vse.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#448 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 26 April 2010 - 11:32 AM

Včeraj sem bila na TEJ delavnici. Super, super! Totalno impresionirana, izvedba na nivoju, hrana pa BOŽANSKA!
Ful sem navdušena nad tole raw food kuhinjo in sem prepričana, da bom včerajšnje recepte še prakticirala.

Priporočam!
  • 0

#449 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 26 April 2010 - 11:37 AM

se priporočam za kakšen recept wink.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#450 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 26 April 2010 - 07:25 PM

Nekaj jih ima tale punca napisanih TUKAJ.
  • 0

#451 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 26 April 2010 - 08:26 PM

hvala smile.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#452 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 26 April 2010 - 08:28 PM

;)
  • 0

#453 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 27 April 2010 - 11:42 AM

Sinnaiaaaaa!!!!

Si ti presnojedka? oops.gif
  • 0

#454 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 May 2010 - 12:18 PM

Uh, šele zdajle zapazila, sori.

Ne, nisem. Sicer pojem ene 70-80% presne hrane na dan, ampak to še ni to. Bom pa poleti poskusila z bolj ali manj samo presno hrano, pa bom videla, kako se bo telo odzvalo; moram pa reči, da ugotavljam, da se zaenkrat daleč najbolje počutim po konzumiranju presne.
  • 0

#455 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 03 May 2010 - 12:51 PM

Iiiiiiii koncno si opazila tongue.gif

Res? Me too, me too. Poleti se bom vrgla na cist presno, zdajle sem pa 80%. Pocutim se pa dalec najboljse od kdajkoli. Dejansko nisi nikoli zares lacen.. edino navade so mi tako breme. laugh.gif Podzavestno sezem po kruhu in podobnemu.. a se mi sploh ne lusta.
Kako si se ti znasla na tej poti?
  • 0

#456 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 May 2010 - 07:20 PM

Čisto spontano pravzaprav. Sadje in zelenjavo že od nekdaj obožujem, v zadnjem...khm, letu, morda nekaj več, pa tega pojem res ogromno in v večini. Pa ko vidim svoje počutje...meni odgovarja.
  • 0

#457 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 03 May 2010 - 09:12 PM

A to potem ješ po večkrat na dan, na vsake tri ure recimo kaj malega? Al imaš normalno obroke, 5x na dan? Ker js ratam se mi zdi prehitro lačna ob samo taki hrani, bi se je pa rada navadla.
  • 0

#458 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 03 May 2010 - 10:41 PM

Pri meni podobno.. no, zdravje je tud melo prste vmes. Chrisi, jaz vecina na vsake 3ure nekaj v usta spravim. Trpincit se tud ne mislim. whip.gif
  • 0

• Guests

Posted 03 May 2010 - 11:08 PM

QUOTE(Christianne @ 3. 5. 2010 - 22:12) View Post

A to potem ješ po večkrat na dan, na vsake tri ure recimo kaj malega? Al imaš normalno obroke, 5x na dan? Ker js ratam se mi zdi prehitro lačna ob samo taki hrani, bi se je pa rada navadla.

Dostikrat v raznih člankih pišejo o tem, kako mora človek jesti večkrat na dan oz. na dve uri. Večinoma niti ne razložijo, zakaj točno, nekateri pa omenijo, da se pač ves čas vzdržuje nek nivo sladkorja v krvi in da ni prevelikih nihanj. Ampak zakaj jih ne sme biti? Zato, ker ravno ta nihanja "zgonijo" nadledvične žleze in te morajo proizvajati kortizol (stresni hormon), da telo lahko sploh funkcionira (v dolgih urah brez hrane). Kortizol imamo predvsem zato (še iz davnih časov laugh.gif), da smo lahko ob neki nevarnosti hitro zbežali in da sta nam kortizol in adrenalin dala sposobnost, da smo bili hitrejši in zmožni hitrejših reakcij, pospeškov itd. Problem v današnjem času pa je, ker smo tedne/mesece/leta v stanju kroničnega (konstantnega) stresa, kar je pa za nadledvične žleze čisto preveč in postanejo utrujene. To vodi čez čas lahko v mnoge resne bolezni (tudi avtoimune), eden od znakov, da se nam to dogaja, pa je tudi, da skoraj nič ne jemo, pa se vseeno debelimo oz. ne moremo shujšati. Znakov je sicer še malo morje, ampak o tem mogoče v kakšni drugi temi. smile.gif

• 0

#460 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 03 May 2010 - 11:26 PM

Aha, aha, zanimivo smile.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users