Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#441 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 23 September 2005 - 11:20 AM

Zdej mam pa še jaz nekaj stvari za počekirat. wink.gif

Avon Solutions Smooth Surface Pomegranate Body Polisher

AQUA, POLYETHYLENE, GLYCERIN, CARBOMER, PHENOXYETHANOL, SODIUM HYDROXYDE, PPG-5-CETETH-20, PEG-40 HYDROGENATED CASTROL OIL, DISODIUMM EDTA, JUGLANS REGIA (WALNUT) SHELL POWDER, METHYLPARABEN, PARFUM, BUTYLENE GLYCOL, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PHOSPHORIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, ALCOHOL DENAT, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PUNICA GRANATUM SEED POWDER, PUNICA GRANATUM EXTRACT, BHT, CI 15510, CI 17200, CI 42090

Vichy Normaderm Daily Exfoliating Cleansing Gel With Smoothing Micro Particles

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCERIN, DECYL GLUCOSIDE, POLYETHYLENE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PEG-4 DILAURATE, PEG-4 LAURATE, ISOBUTYLPARABEN, GLYCOLIC ACID, ZINC SULFATE, METHYLPARABEN, SODIUM HYDROXIDE, SILICYLIC ACID, PHENOXYETHANOL, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), JOJOBA ESTERS, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, PROPYLPARABEN, TETRASODIUM EDTA, HYDROLYZED ALGIN, DEXTRAN, ACETYL HEXAPEPTIDE-1, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, CI 47005, CI 42053, CI 77289, PARFUM

Exclusiv Cosmerba Energetikcreme

AQUA PURIFICATA, HYDROGENATED PEANUT OIL, PROPYLENE GLYCOL, CETEARYL ALKOHOL, SODIUM CETEARYL SULFATE, CALENDULA OFFICINALIS, JOJOBA WAX, HEDERA HELIX, EQUISETUM ARVENSE, MELILOTUS OFFICINALIS, VERBENA OFFICINALIS, CETETH-6, CETHYL ALKOHOL, MARIS SAL, POTASSIUM SORBATE

Tale zadnja me sploh ful zanima, ker je to neka krema za obraz in telo, ki se je v trgovinah ne dobi, ampak si jo ati kupuje preko interneta, ker pravi da mu najbolj ustreza. Zadeva je precej mastna, vendar pa se ful hitro vpije in ful lepo diši. Jaz sem jo uporabljala za telo ko sem imela sončne opekline in mi je bila super tko da me ful zanima, kakšna je zadeva glede na sestavine, sploh zato ker je precej draga, mislim da stane 200 mL okoli 8.500 sit.

Hvala! wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#442 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 23 September 2005 - 11:36 AM

QUOTE(lejck)
Ok kako je s temi kremami od green line? zadnic sva z mami naletele na eno vizažistko in naju je prepricala da namest lorealove kreme raje kupiva green line...da nej bi bla tko super, pa o nekih jabolckih je sanjala in gor in dol,mojo mami je skratka prepicala...zdej me pa zanima kok je kej uredu tale kremca:

aqua, glycerin, cyclomethicone, dimethicone, dimethicone crosspolymer, butyrospermum parkii, caprlyic/capric triglyceride, glycerylstearate, ceteareth-20, ceteareth-12, cetearyl alcohol, ceteyl palmitate, ethylhexyl, methoxycinammate, pyrus malus, propylene glycol, sorbitol, phenoxyethanol, tocopherylacetate, sodium lacetate, lactic acid, serine, tea-lactate, urea, sodium chloride, lauryl diethylenediaminoglycine, lauryl aminopropyglycine, allantoin, alcohol denat., carbomer, triethanolamine, imidazolidnyl urea, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, isobutylparaben, parfum.

hvala hvala tongue.gif

mene ste pa kr pozabl tongue.gif
  • 0

#443 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 September 2005 - 01:33 PM

Najprej za Dilemo.
Prvi dve stvari sta kar nekaj. Prva nima nobene pametne sestavine, torej bolje ne uporabljati.
Drugi gel je precej močan za obraz (eventualno za mastno kožo), ampak ti vseeno priporočam kaj bolj cenenega (ta gel ziher ni poceni).
Tretja krema je pa kar. Ima sicer dva iritanta, ki nista dobra za kožo, ampak mislim, da jojoba in ognjič pripomoreta k temu, da ne draži kože. Ima zelo malo antioksidantov, kar je slabost in morsko sol (?!). ni mi jasno zakaj.
Da strnem - kar v redu krema, ampak dvomim, da je vredna tega denarja.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#444 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 September 2005 - 01:34 PM

Lejck - krema ima veliko silikonov, zato je občutek na koži odličen. Je komedogena, kar pa ni problem, ker je namenjena zreli koži (je bolj suha od mladostniške kože), ki ni nagnjena k mozoljem.
Ima UVB zaščito, kar ne zadostuje in ima nekaj antioksidantov (premalo, če mene vprašaš).
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#445 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 September 2005 - 04:27 PM

QUOTE(sonchika)
Najprej za Dilemo.
Prvi dve stvari sta kar nekaj. Prva nima nobene pametne sestavine, torej bolje ne uporabljati.
Drugi gel je precej močan za obraz (eventualno za mastno kožo), ampak ti vseeno priporočam kaj bolj cenenega (ta gel ziher ni poceni).
Tretja krema je pa kar. Ima sicer dva iritanta, ki nista dobra za kožo, ampak mislim, da jojoba in ognjič pripomoreta k temu, da ne draži kože. Ima zelo malo antioksidantov, kar je slabost in morsko sol (?!). ni mi jasno zakaj.
Da strnem - kar v redu krema, ampak dvomim, da je vredna tega denarja.

Ta drugo zadevo, torej Normaderm gel z mikrodelci itak ne nameravam uporabljat za vsak dan ampak recimo enkrat ali dvakrat na teden kot piling ... ker je zadeva za ta namen izvrstna, za vsakodnevno uporabo pa se tudi meni zdi preveč agresivna. Ima pa precej velike delce (kot piling - kar ta zadeva v bistvu tudi je) in fino zmehča kožo in odstrani odmrle kožne celice, koža je po uporabi fenomenalno mehka.

Kar se pa tiče soli pri Cosmerbi ... sol ima funkcijo zadrževanja vode oz. vlage v koži. wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#446 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 September 2005 - 05:10 PM

QUOTE(DiLeMa)
Jenna kolk pa stane ta Kerastase zadeva pa kakšna količina je?

Ej, ne vem točno..... ker se samo z enim očesom pogledovala proti tisti polički..... Vem pa, da ni poceni in je ziher tam okoli 5k.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#447 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 September 2005 - 05:30 PM

Za morsko sol sem zasledila, da je fajn kot piling, ampak da če se jo pusti na koži, postane koža bolj občutljiva za UVB sevanje. Baje. smile.gif

Sem malo razmislila, pa bi to držalo. Ker kristalčki soli delujejo kot mini zrcala, ki usmerjajo svetlobo na razne strani, med drugim tudi na površino kože.
  • 0

#448 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 23 September 2005 - 08:03 PM

QUOTE(sonchika)
Lejck - krema ima veliko silikonov, zato je občutek na koži odličen. Je komedogena, kar pa ni problem, ker je namenjena zreli koži (je bolj suha od mladostniške kože), ki ni nagnjena k mozoljem.
Ima UVB zaščito, kar ne zadostuje in ima nekaj antioksidantov (premalo, če mene vprašaš).

ja!! naju z mami je zavedl ker gor pise za normalno in mesano kozo..pol sva se pa s to kremo 1x namazale jst sm dobila tooook mazolov k se v zivljenju ne po licih po celu GROZA! in mami tut pa valda nima nikol mazolov na stara leta-groza skratka!
  • 0

#449 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2005 - 10:42 AM

.

Babydream ognjičeva krema
aqua, glycine soja, zinc oxid, sorbitan oleate, lanolin, hexyldecanol, hexydecyl laurate, polyglyceryl-3 polyricinoleate, glycerin, olea europea, cera flava, magnesium sulfat, calendula officinalis, chamomilla recutita, tocopherol, caprylic/capric triglycerides, parfum, ascorbyl palmitate, ascorbic acid

Babydream milk
aqua, caprylic/capric triglyceride, helianthus annuus, glyceryl stearate, glycerin, glyceryl stearate citrate, cetyl alcohol, parfum, buxus chinensis, persea gratissima, chamomilla recutita, bisabolol, tocopheryl acetate, lecithin, tocopherol, ascorbyl palmitate, hydrogenated palm glycerides citrate, sodium hydroxide

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#450 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 September 2005 - 11:23 AM

Še mene nekaj zanima, sicer ne konkretno pregled sestavin (ker jih zaenkrat še nimam) ampak vidim da vas dost tle gor kupuje pri Avonu pa me zanima kako vam je všeč lasna kozmetika.

Tle v novem katalogu sem si naročila Advance Techniques Salon Hair Care šampon in masko za zelo suhe in poškodovane lase, pa me zanima, če ima katera s temi zadevami že izkušnje in kako se obnesejo.

IPB Image

Pa še nekaj me zanima kar se Avona tiče ... tle gledam da imajo v liniji Naturals tudi neke maske za lase. Zapičila sem se v masko za suhe in poškodovane lase s sojinim mlekom in makadamskim orehom in v negovalni sprej prav tako za suhe in poškodovane lase z granatnim jabolkom in jojobo, ki se ne izpira. Zadeva diši totalno božansko (je naparfumiran list v katalogu) in me itak ful mika. biggrin.gif

Ampak bi rada najprej vedla če ima katera s temi zadevami že izkušnje ker je recimo sploh tale maska s sojinim mlekom dražja kot pa kakšna Fructisova ali Schwarzkopfova. Sicer stane samo 550 sit (kasneje bo 850) ampak je količina približno 3X manjša kot pa količina recimo Fructisove maske tko da v bistvu pride dražje.

Ja, sej vem ... cel roman sem napisala. biggrin.gif Uglavnem če ima katera že izkušnje s temi zadevami, naj prosim poroča, če je v redu. wink.gif
  • 0

#451 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 September 2005 - 11:24 AM

[quote=Jenna].

Babydream ognjičeva krema
aqua, glycine soja, zinc oxid, sorbitan oleate, lanolin, hexyldecanol, hexydecyl laurate, polyglyceryl-3 polyricinoleate, glycerin, olea europea, cera flava, magnesium sulfat, calendula officinalis, chamomilla recutita, tocopherol, caprylic/capric triglycerides, parfum, ascorbyl palmitate, ascorbic acid

Babydream milk
aqua, caprylic/capric triglyceride, helianthus annuus, glyceryl stearate, glycerin, glyceryl stearate citrate, cetyl alcohol, parfum, buxus chinensis, persea gratissima, chamomilla recutita, bisabolol, tocopheryl acetate, lecithin, tocopherol, ascorbyl palmitate, hydrogenated palm glycerides citrate, sodium hydroxide

.

Oboje je super. Prva krema ima UVA zaščito - pohvalno. Sta pa obe izredno mastni (pač kreme za otroke). Druga pa je še komedogena.
  • 0

#452 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 September 2005 - 11:26 AM

Od AT poznam samo šampon prito prhljaju. Ima ga fant in je izredno zadovoljen. (čeprav pa šampon vsebuje sodium lauryl sulfate, ki izredno izsuši kožo).
Drugače so pa AT zadeve kar dobre, za posamezne izdelke pa žal ne vem.
Naturals so pa malo denarja malo muzike (izjema so losjoni za telo).
  • 0

#453 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 September 2005 - 11:28 AM

QUOTE(sonchika)
Naturals so pa malo denarja malo muzike (izjema so losjoni za telo).

Neeeee!! sad.gif biggrin.gif Pa tak me mika tale maska in sprejček za lase. Sicer sem pričakovala slabo kritiko ker vem da so tudi kreme za obraz krneki, ampak sem imela za lasno kozmetiko iz te linije vseeno malo upanja.

Pa si ti dve zadevi že sama preizkusila?
  • 0

#454 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 September 2005 - 11:30 AM

Raje vprašaj še koga drugega o tej maski. Ker je nisem probala in ne vem kakšne kvalitete je. Jaz sem samo na splošno odgovorila. smile.gif
  • 0

#455 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 24 September 2005 - 01:00 PM

[b]krema za roke:

aqua, alcohol, glycerin, althaea officinalis, prunus dulcis, anthyllis vulneraria, daucus carota, cetearyl alcohol, cera flava, prunus spinosa, arachis hypogaea, buxus chinensis, triticum vulgare, bentonite, lactose, kalanchoe daigremonitana, parfum, limonene*, linalool*, citronellol*, citral*, farnesol*, benzyl salicylate*, eugenol*, benzyl benzoate*, lecithin, xanthan gum.

*iz naravnih olj

hvala ... :flower:
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#456 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2005 - 01:38 PM

.

Alkohol na drugem mestu?! IPB Image

.
  • 0

#457 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 September 2005 - 03:52 PM

A je ta krema Dr. Hauscka? On ima take fore, da da ful rožic notri, ampak kaj ti to koristi, ko pa nalije kup alkohola zraven...
Zelo dobra krema, če odmislimo alkohol.
  • 0

#458 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 September 2005 - 03:55 PM

Sonchika sam tole bi te še vprašala ... glede teh mask za lase, zdej sem se ful na to vrgla. biggrin.gif

Avonova linija Planet Spa je v redu? Ker vidim tle eno hranilno masko za lase z olivnim oljem, pa mi fino izgleda ... tko ful naravno.

Zdej je znižana iz 3300 sit na 1400 sit pa če je v redu, jo kar naročim.
  • 0

#459 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 24 September 2005 - 04:17 PM

[quote=Jenna].

Alkohol na drugem mestu?! IPB Image

.

jah sej, sm tepka,... ko sm pa prepozn vidla... naslednič me naujo vrgl na to foro...
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#460 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 September 2005 - 04:48 PM

QUOTE(DiLeMa)
Sonchika sam tole bi te še vprašala ... glede teh mask za lase, zdej sem se ful na to vrgla. biggrin.gif

Avonova linija Planet Spa je v redu? Ker vidim tle eno hranilno masko za lase z olivnim oljem, pa mi fino izgleda ... tko ful naravno.

Zdej je znižana iz 3300 sit na 1400 sit pa če je v redu, jo kar naročim.

Tole moraš nujno naročiti. Bi bil že greh, če je ne. Super je.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users