Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4607 replies to this topic

#4561 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 09 October 2024 - 09:36 AM

Sem šla zdaj res prav prebrat svojo pogodbo. Jaz imam 60 dni odpovednega roka, brez razloga.

Za najemodajalca pa je zapisano samo : Najemodajalec lahko odpove najemno pogodbo iz krivdnih razlogov in zahteva takojšnjo izpraznitev in izročitev stanovanja iz naslednjih krivdnih razlogov (po predhodnem opozorilu).

Res pa nikjer ni piše, da on lahko predčasno odpove. Podaljšujemo pa vsakoletno. 

Ampak 60 dni se mi zdi razumski rok za obe strani, da si najdeš nekaj drugega, če karkoli pride vmes.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4562 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 09 October 2024 - 02:42 PM

https://siol.net/nov...no-osebo-645679

Kretenski zakon, da eni lahko vozijo do groba, brez refleksov, gluhi, napol čoravi in dementni, drugi moramo pa zaradi dioptrije na 5 let podaljševat in na preglede hodit, v PM!

Ko sem bila še v avtošoli, se je vame zaletel en stari (njegova krivda), ki je umrl, preden je prišlo do obravnave na sodišču. :lol: :cry:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4563 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 10 November 2024 - 06:40 PM

:o :cry:
https://www.24ur.com...a/neuradno.html
  • 0

― V. Van Gogh

#4564 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 10 November 2024 - 08:23 PM

Bolano :/
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#4565 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 10 November 2024 - 09:41 PM

Grozno.:( A je bilo v medijih kdaj objavljeno, kaj je bilo s tistim mrtvim dojenčkom, ki so ga pred časom našli isto v smeteh, nekje v Grosupljem ali kje že?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4566 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 11 November 2024 - 08:41 AM

Ne znam si predstavljat, kako je najditelju, ko ga najde. :cry:  Prav tako ne vem zakaj se pri nas še ni uveljavila možnost anonimne oddaje dojenčkov, ki jo poznajo v tujini.

• 0

#4567 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 06 December 2024 - 08:00 AM

Ta familija mi je pa tko, respekt.
A bi imela tok otrok? Ne. A bi sla kamor so sli? Ne. Se vseeno pa navdihujoce.
So od sodelavca frendi.

https://www.24ur.com...dagaskarju.html
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4568 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 08 December 2024 - 12:33 PM

Respect. Me pa zanima, kako usklajujeta kariero in skrb za toliko otrok.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4569 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 01 January 2025 - 07:58 PM

Saj ne vejo vec, kje bi nas se olupili …
https://www.24ur.com...tniki-psov.html
  • 0

― V. Van Gogh

#4570 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 01 January 2025 - 09:05 PM

Jap. In to taksne, ki imamo pse postimane, pocekirane, cepljene.
Uni ki jih nimajo, se bodo temu izognili.
Predlagam da gredo od hise so hise in najprej identificirajo vse, ki psov nimajo cipiranih. Potem jim dajo kazen za to in ko bo to zrihtano, sem pa pripravljena placat, ce se bo zato streriliziralo macke in zgradilo kaksno dodatno zavetisce.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4571 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 16 January 2025 - 07:21 AM

A katera spremlja kaj glede novele zdravstvenega zakona? Kakšno mnenje/komentar?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4572 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 January 2025 - 07:47 AM

ne spremljam za zdravstvo.

Sem pa dobila od sodelavca tole. A je kdo kaj slišal o tem?

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je pripravilo predlog novega Zakona o visokem šolstvu (ZViS), ki prinaša pomembne spremembe, ki bi močno vplivale na potek študija, zlasti za izredne študente. Predlog zakona ukinja izredni študij in ga nadomešča s t.i. časovno prilagojenim študijem. Ta sprememba bi za številne izmed vas pomenila resne ovire pri usklajevanju študijskih obveznosti z delovnimi, družinskimi in osebnimi obveznostmi​.

Najbolj zaskrbljujoča posledica predlaganih sprememb je, da bi trajanje študija postalo bistveno daljše. Namesto enega leta bi študent za dokončanje enega letnika potreboval kar dve študijski leti, kar pomeni podvojeno časovno obremenitev in dodatne stroške. Ta predlog ne upošteva potreb in življenjskih okoliščin izrednih študentov, ki si želijo izobraževanje prilagoditi svojemu tempu in zmožnostim.

Zato vas vabimo, da podprete peticijo za ohranitev pravic izrednih študentov, ki jo je pripravil Študentski svet DOBA Fakultete. Peticija bo naslovljena na Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter druge pristojne organe.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4573 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 21 January 2025 - 08:36 AM

To je pa sokantno. A potem sploh se imas kaksne moznosti za studij v poznejsih letih 😱
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4574 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 23 January 2025 - 09:24 AM

https://siol.net/novice/slovenija/zakaj-je-posteno-da-lastniki-soncnih-elektrarn-za-omreznino-placajo-vec-652551 

Na kozl mi gre. Ne vem koliko let se je to spodbujalo, dajale so se subvencije, zdaj kr naenkrat pa so lastniki SE najslabše in peharijo omrežje. :butl:

• 0

[Napoleon]

#4575 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 02 February 2025 - 09:50 PM

Boze nedaj, se take stranke se nam manjka.

https://www.facebook...e/p/1BDzGMpey8/
  • 0

#4576 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 10 February 2025 - 01:47 PM

Je kdo spremljal otvoritev EPK?
Jaz sem sicer vedela za okviren program, ampak sama izvedba slovesnosti mi je bila pa waaauuu!
Bom delila posnetek nastopa naše godbe, a vidite, kok mladih se udejstvuje, jaz jih res občudujem https://www.facebook...e/v/14qmoGfaH7/
  • 0

#4577 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 10 February 2025 - 04:47 PM

A katera spremlja kaj glede novele zdravstvenega zakona? Kakšno mnenje/komentar?

Mislim, da sem nedavno že komentirala pa bom podobno: kader, ki bo lahko šel privat bo šel. Torej bo še manj kadra na voljo za delo v javnih zavodih, manj storitev bo opravljenih. Edina logična posledica tega je, da se bodo čakalne vrste le še podaljšale.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4578 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 10 February 2025 - 04:50 PM

Baje imajo na ministrstvu ideje, da bi se za diplomirane sestre uvedlo pripravnistvo,kjer bi dobila pripravnica 70%place, mentor pa tistih 30% razlike. Res, za polno placo od prvega dne niso pripravljene pridet 😁 pa se par biserov nam je danes navrgel nas vodja.
  • 0

#4579 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 10 February 2025 - 05:05 PM

A ni žalostno. Ne veš al bi se jokal ali smejal ob teh idejah.
  • 0

Bill Bullard

#4580 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 10 February 2025 - 07:51 PM

Jaz se sam sprasujem ali smo dovolj velik trg za toliko privat storitev, da bi bilo to vzdrzno za njih
  • 0

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users