Špinačni burek s tofujem (držim pesti, da bo dober, delala prvič takega)

Danes kuham...
Posted 10 April 2022 - 06:48 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 April 2022 - 06:56 PM
Pa še vegansko bolognese omako (iz čebule, paprike, jajčevca, šampinjonov in sojinih koščkov) in makarone
Jutri pa rižota s sladkornim grahom in mešanimi gobicami
Posted 10 April 2022 - 06:56 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 10 April 2022 - 07:10 PM
Krompirjevi svaljki na maslenih drobtinah, popecen tofu s sampinjoni, papriko, buckami in korenjem. Zraven pa regratova solata z jajci.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 April 2022 - 07:29 PM
Mi smo riz s piscancem, brokolijem, ciceriko in korenjem, z mozem vsak se zlico pesta, za solato pa kumaro in cesnjev paradiznik.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 10 April 2022 - 09:22 PM
― V. Van Gogh
Posted 10 April 2022 - 09:41 PM
Matilda, fajn je ratal! Ni pa veganski.
Dala sem 1/2 polnozrnatega vlečenega testa, stopila maslo in vanj kanila 2 kapljici jedilnega eteričnega olja pomaranče, ker nimam bio pomarančne lupinice, 1/2 hoferjevega tofuja, 2 stroka česna, 3 kocke zamrznjene eurospin špinače (meni je najboljša), 1 cottage sir, 1 kislo smetano in 1 jajce. Testo kar malo po hipijevsko natrgam in nalagam v okrogel pekač plast testa in plast file, 2x ponovim. Na cca 190 stopinj sem pekla 45 min. Božansko pride. Moram sprobat še enkrat z mlečnimi nadomestki, da vidim, kak je potem okus, zdaj mi je ratala še skoraj bolj okusna, kot pita zeljanica iz Čada.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 11 April 2022 - 06:37 AM
Jaz sem si zadnjič naredila ful okusno omako za testenine - prepražila sem česen, prelila s paradižnikovo omako, dodala origano ter primešala čičeriko in skuhano rdečo lečo. Enostavno in okusno.
Posted 14 April 2022 - 12:03 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 April 2022 - 12:04 PM
Lečin golaž, kuhan krompir, regrat v solati. Pa colombo bom spekla.
Imaš kje pri roki recept?
Posted 14 April 2022 - 01:40 PM
Slednje delam po navdihu. Veliko čebule prepražene in česna, dodam korenje, papriko, lečo (suho), mezgo, pa začimbno mešanico za golaž.
Bill Bullard
Posted 14 April 2022 - 06:13 PM
Posted 16 April 2022 - 08:28 AM
Moz pa pece kokosovo in orehovo potico.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 April 2022 - 11:31 AM
Posted 16 April 2022 - 11:53 AM
Posted 16 April 2022 - 12:16 PM

Posted 23 April 2022 - 02:47 PM
Včeraj pa sem preizkusila recept od Ore. Sem naredila kozice s porom in šparglji. Zraven sem skuhala kvinojo. Zelo okusno. Še enkrat hvala za recept/idejo! 🙂
Posted 24 April 2022 - 11:10 AM
Mediteranski brevir.
Attached Files
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 24 April 2022 - 03:31 PM

Zraven domac radic z rukolo v solati.
― V. Van Gogh
Posted 27 April 2022 - 04:20 PM
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users