Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#4501 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24543 posts

Posted 05 June 2024 - 07:37 AM

jaz sem pa kljub temu za, saj se bojim, da če bodo dobili ne, se še 20 let sploh ne bodo nič lotili. Tako bodo (mogoče) vsaj začeli nekaj delat na tem in bo možnost v procesu nekako soodločat v kater smer se bo razvilo. Če smo lahko "soodločali" za "za otroke gre", verjamem da bo lahko tudi naknadno še kakšen posvetovalni referendum o temi, ki se bo enkrat tikala nas vseh. Ali pa se enostavno ne bom osebno odločila za evtanazijo in bo tako, kot je sedaj. Jaz ne vidim negativne strani. Mogoče sem pa naivna. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4502 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 June 2024 - 09:41 AM

Jaz vidim minus v tem, da bi lahko brezvestni svojci pritiskali na bolnike, naj se odločijo za evtanazijo :( pa da bi zaradi prisotnd možnosti evtanazije šlo manj v razvoj paliative. Bom pa verjetno vseeno glasovala za.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#4503 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 05 June 2024 - 10:36 AM

Jaz bom glasovala ne. Pogovarjamo se o evtanaziji medtem ko področje paliative ni urejeno in to je zavržno.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4504 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4153 posts

Posted 05 June 2024 - 10:47 AM

Če pa je nekdo iz koalicije baje (izvedela iz druge roke) izjavil ob priliki, da je paliativa dražja kot evtanazija..... :whistling:  Tole predhodno prelaganje odgovornosti na volivce je meni tako ali tako zgrešeno. Če smo jih volili, naj potem delajo in najprej pripravijo zakon, da bomo vsaj vedeli na kakšen način želijo speljat zadevo. Se bomo šele potem lahko odločali ali je ok ali ne na referendumu. Zdaj pa itak samo poslušamo populistične izjave in mlatenje prazne slame tako ene kot tudi druge strani.

• 0

#4505 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 June 2024 - 11:30 AM

Jaz bom za.

Ko bo enkrat terminalno, si zase ne želim paliative.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4506 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 05 June 2024 - 11:55 AM

Kako pa veš? Tvoja sedanja perspektiva z vidika zdrave osebe je morda popolnoma drugačna kot bi bila takrat. Velika večina ljudi se v terminalni fazi bolezni življenja oklepa. Je pa kontroverzno področje, vsekakor in ne sprašujem z namenom provokacije.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4507 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 June 2024 - 12:03 PM

Sebe že toliko poznam, hvala :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4508 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16817 posts

Posted 05 June 2024 - 12:16 PM

Jaz se strinjam z Matildo, delim pogled. Kot relativno zdrava 37 letnica ne morem vedeti, kako bom cutila ko bom obnemogla. Zato ne zelim danes sprejemati odlocitev za sebe v prihodnosti...
Prav tako ne vem ali ne bi sprejela naprimer invalidnosti. Lahko recem da je ne bi, ampak ce bi bila res na tem pa .... ?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4509 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 June 2024 - 12:20 PM

Ja pa sajv as noben ne bo silil v to. Sej bo stvar izbire.

• 0

#4510 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 05 June 2024 - 12:37 PM

Jaz se nisem še nič kaj pretirano poglabljala. Za evropske volitve, kolikor sem uspela zasledit, me noben ni prepričal in vsi samo nekaj mlatijo in iščejo točke pri potencialih volivcih, prave vsebine pa ni. Razmišljam o opciji, da (najbrž prvič) sploh ne grem volit. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4511 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 June 2024 - 01:02 PM

^ Po moje zna na ta račun kar nekaj glasov dobiti Nič od tega.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#4512 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24543 posts

Posted 05 June 2024 - 01:20 PM

Ja pa sajv as noben ne bo silil v to. Sej bo stvar izbire.

točno to. Saj ni nič zavezujoče, če bo sprejet ali ne.

Jaz si edino želim imeti opcijo oz da se sploh začne delat na tem oz razmišljat o tem. 

Jaz za poslance ne bi šla, grem pa zaradi referendumov.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4513 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 05 June 2024 - 05:01 PM

Na Nizozemskem se je to ful izrodilo, a se ni? Pa govorite samo o telesnih terminalnih, tam pa evtanazirajo mlade s psihicnimi tezavami.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4514 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16817 posts

Posted 05 June 2024 - 05:58 PM

Tudi jaz zelim imeti to opcijo ampak naj najprej zakon osnujejo, da vemo za kaj smo ZA.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4515 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 05 June 2024 - 07:11 PM

Če pa je nekdo iz koalicije baje (izvedela iz druge roke) izjavil ob priliki, da je paliativa dražja kot evtanazija..... :whistling:  Tole predhodno prelaganje odgovornosti na volivce je meni tako ali tako zgrešeno. Če smo jih volili, naj potem delajo in najprej pripravijo zakon, da bomo vsaj vedeli na kakšen način želijo speljat zadevo. Se bomo šele potem lahko odločali ali je ok ali ne na referendumu. Zdaj pa itak samo poslušamo populistične izjave in mlatenje prazne slame tako ene kot tudi druge strani.

Bi verjela, da je ceneje od paliative in zakaj bi se državi to splačalo. Plus to, kar je Hevea izpostavila in da, asistiran uboj, če bo uzakonjena njegova možnost, mora nekdo tudi opraviti. Možnosti za zlorabe ne glede na vse varovalke so še vedno prisotne, kar če se ne motim, tudi trendi iz tujine kažejo.
  • 0

Bill Bullard

#4516 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27343 posts

Posted 05 June 2024 - 07:22 PM

Jaz sem tudi za boljso paliativo, tam ima vsak možnost sam nekaj v tej smeri poskrbet, ce zeli prej zaspat,je v primeru urejene paliative, dostopnost zdravil taka,da to omogoca.
  • 0

#4517 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16817 posts

Posted 06 June 2024 - 06:46 AM

Kaj pa mislite glede konoplje?
  • 0

#4518 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 06 June 2024 - 07:16 AM

Jaz bom šla na volitve že zato da oddam glas za drugo stranko kot SDS, predvsem zaradi tega, da bo pobuda za dostopen splav imela večjo možnost saj bodo v evropskem parlamentu potem razglabljali o tem. Glede na vprašalnik pri MM bom za Svobodo, saj sem načeloma se itak nagibala za njih.

Za konopljo in končanje življenja bom glasovala za, srčno upam da je tisto drugo na tak način da si boš moral sam stisnit injekcijo in ne da bo to delal in odločal nekdo drug.

Kaj pa je poanta tega preferenčnega glasu, to pa res ne razumem
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#4519 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19153 posts

Posted 06 June 2024 - 07:22 AM

Da se pri volitvah odločiš za točno določenega kandidata, ne samo za stranko. 

• 0

#4520 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 06 June 2024 - 07:28 AM

Kje ste našle tevprašalnike, da ti ven vrže kdo ima tak pogled kot ti?
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users