Ali se ovseno in proseno kašo lahko pogreje?
Meni je tema, da bi to zjutraj kuhala, saj res ni stvar, ki jo lahko pripraviš v 5 min.
Da bi jo zvečer skuhala, zjutraj pa samo pogrela.
Posted 16 January 2020 - 11:33 AM
Ali se ovseno in proseno kašo lahko pogreje?
Meni je tema, da bi to zjutraj kuhala, saj res ni stvar, ki jo lahko pripraviš v 5 min.
Da bi jo zvečer skuhala, zjutraj pa samo pogrela.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 16 January 2020 - 11:42 AM
Ovseno kaso komot zjutraj prpravis v mikrovalovni, se mi zdi bolj optimalno kot pogrevanje. Proseno pa komot pogrejes, ja.
Posted 16 January 2020 - 12:21 PM
Kaj pa če nimam microvala?
Bo štedilnik OK ali raje samo mleko pogrejem in prelijem čez že kuhano ovseno kašo?
Put A Kilt On It!
Posted 16 January 2020 - 01:06 PM
Samo prelit verjetno ne bo dovolj (razen ce imas kake super instant kosmice), jih moras kar pokuhat. Ampak na stedilniku je to cela procedura, pa meni je slo potem ciscenje tiste posode, v kateri jih skuhas, vedno na zivce, ker se rado prime na dno. Pogrevanja si zato sploh ne predstavljam in sem jo kar hitro zacela v mikrovalovki pripravljat.
Posted 24 January 2020 - 08:42 PM
Kami, en recept, ki bi vam znal bit zanimiv.. Meni so zamrznjene višnje super popestritev. Namočeni ovseni kosmiči (preko noči) - jaz bi dodala še cimet in v blender vrgla še banano. Ali pa čoko varianta da daš še par žlic kakava not (nesladkanega) + ščep soli.
Pa lahko z lešnikovim/ovsenim mlekom (Hofer ima super dobrega), da ne mešaš sadja in mlečnih izdelkov (zoprno za prebavo).
Mislim, da lahko to zjutraj komot pogreješ na štedilniku, malo mleka zraven, naj se kuhlja par minutk.
Druga opcija je pa še prosena kaša, kuhana na lešnikovem mleku, ščep soli, malo gheeja (ali kokosove maščobe, to je nujno + nasitno) + eno banano not naseckam, cimet, vanilijo če imaš (ekstrakt ali burbonsko, res naredi tak okus po karamelizirani sladici, čeprav nič ne sladkaš, ker banana naredi sladko, in pomarančni sok) in sok ene frišno stisnjene pomaranče.. pustim, da se lepo skuha. Kakšno proso se skuha v 15 min, spet drugo rabi včasih več tekočine in 25 min.
To isto lahko naslednje jutro pogreješ, samo malo tekočine dodaš.
Tretja kašasta zajtrk opcija pa skuhana ajdova kaša, na lešnikovem mleku + kokosova maščoba + sol + kakav (nesladkan) - osladiš s kokosovim sladkorjem/rjavim/medom/agavinim sirupom, vržeš not skodelico zamrznjenih malin, cimet, vanilija.. Tu paše še malo limonine/pomarančne lupinice nastrgane + en mali špric soka, če imaš pri roki. Mislim, da ni noben zločin, če to zvečer pripraviš in zjutraj pogreješ. Če nimaš zamrznjenega sadja pri roki, pa bi dala not kako žlico dobre (domače) marmelade, marelica, recimo... Namesto banane pa naribano jabolko.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 January 2020 - 10:27 PM
Kami, en recept, ki bi vam znal bit zanimiv.. Meni so zamrznjene višnje super popestritev. Namočeni ovseni kosmiči (preko noči) - jaz bi dodala še cimet in v blender vrgla še banano. Ali pa čoko varianta da daš še par žlic kakava not (nesladkanega) + ščep soli.
Pa lahko z lešnikovim/ovsenim mlekom (Hofer ima super dobrega), da ne mešaš sadja in mlečnih izdelkov (zoprno za prebavo).
Mislim, da lahko to zjutraj komot pogreješ na štedilniku, malo mleka zraven, naj se kuhlja par minutk.
Posted 24 January 2020 - 10:29 PM
Posted 24 January 2020 - 11:17 PM
Posted 25 January 2020 - 09:18 AM
Po moje komot izpustiš jogurt, ja. Lahko nadomestiš z žlico rastlinskega. Ali speštane banane.
Mislim, da pride v vsakem primeru kremasto, ker če zblendaš kosmiče + se namakajo vso noč, bodo spustili ven te snovi, ki naredijo to zdrizasto strukturo ovsene kaše.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 25 January 2020 - 03:35 PM
Posted 26 January 2020 - 06:33 PM
Posted 26 January 2020 - 06:52 PM
Kje pa zmrznjene višnje dobite? Ponavadi vidim vložene.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 January 2020 - 06:55 PM
Posted 26 January 2020 - 07:22 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 January 2020 - 07:26 PM
Posted 26 January 2020 - 07:55 PM
Tudi Mercator jih ima. Meni so super sadje za popestrit smoothije in sladice, pa tudi sadne solate recimo, si naredim za v službo, pa par zmrznjenih not vržem, dodajo sočnost in tak fin kiselkast okus, ohladijo solato (poleti je sploh fino, zdaj je nekako vseeno ), same se pa relativno hitro odtalijo v mešanici sadja. Posujem s cimetom oziroma prelijem s cimetovim poparkom, ki ga imam v hladilniku (če pokuhamo cimet v vodi, da zavre, je 'aktiviran' in bolj blagodejen za presnovo in telo kot če ga zaužijemo svežega, v prahu).
Posted 27 January 2020 - 01:32 PM
Kami, še en vir receptov/idej:
<3
magari si otroka sama pripravita/pomagata glede na sestavine, ki jih imata rada.
Posted 27 January 2020 - 02:30 PM
Včeraj sem ju presenetila z pomarančnim-mango-bananaa smuthiem in jima je bil celo všeč, ko sta notri nasula kosmiče.
Počasi, ampak res počasi premikamo meje. Že to, da vsak dan popijeta doma stisnjen pomarančni sok ali limonado, je verjetno za njuni telesi cel vitaminski šok
Put A Kilt On It!
Posted 27 January 2020 - 02:55 PM
Posted 27 January 2020 - 05:48 PM
0 members, 0 guests, 0 anonymous users