Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10361 replies to this topic

#4421 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 16 April 2011 - 01:55 PM

QUOTE(Sinnaia @ 16. 4. 2011 - 10:19) View Post

Immortelle, se strinjam s tabo, zudi mene take stvari ful pogrejejo. Pa nasploh mi gre na živce folk, ki ni sposoben priznati odgovornosti za svoja dejanja, ki bo vedno našel 500 izgovorov, da je bilo za to krivo nekaj drugega/nekdo drug, ne on sam...

Ravno sem prebrala knjigo, kjer je med drugim omenjen vzrok, zakaj je med drugim temu tako. Pac od malega nas ucijo, da so stvari taksne kot so, ker "je mama tako rekla", "ker je uciteljica tako rekla", mi pa moramo temu poslusno slediti. Potem smo pridni, oh in ah otroci. Sicer smo poredni in nemogoci. Ceprav pisec hkrati opozarja, da (pretirana) demokracija v odnosu odrasli - otrok tudi ne vodi nikamor, ker otrok pac potrebuje vodstvo starejsega. Ampak, ni pa prav, da vecino stvari dela/razmislja samo zato, ker "je odrasli tako rekel, ukazal" ... . V okviru vodstva odraslega je treba otroku dati moznost, da spozna samega sebe, svoje zelje, potrebe, ... . Tako lahko prevzame odgovornost za neko pocetje, ker to pocetje ni samo posledica poslusnosti.
S tem ne opravicujem izgovorov ljudi, ki vedno zvracajo krivdo na druge; samo delim morda zanimive informacije z vami. : )

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4422 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29993 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 April 2011 - 04:23 PM

mene moti to, da večino takšnih stvari folk nujno jemlje kot win-lose stiuacijo pa temu sploh ni tako, gre samo za sprejemanje odgovornosti. tisti, ki je 'kriv' in se na vse kriplje brani in celo zvalli kriivdo na drugega, potem misli, da je zmagal, v resnici pa drži smrdljivo gnilo jajce v rokah. mislim, da odrasel človek sploh pomisli na te igrice, podn. down.gif rečeš preprosto, da se oproščaš, da si se zmotil pa je rešeno. mene je razjezilo to, da si vpričo mene, ki točno vem, kaj sem rekla in vem, kako se je ona obtem obnašala, zmišljuje in me kao na hitr odpravi z nekim vzvišenim tonom v smislu: 'ja, ja že prav, sam nehi mi že težit, če si dala zadevo tja, to pomeni blablabla', mislm, srsly, wtf z njo ni v redu?! rolleyes.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#4423 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 16 April 2011 - 06:11 PM

QUOTE(Marmelada @ 16. 4. 2011 - 1:08) View Post

Ojoj, Immortelle! wacko.gif
A ste se potem kaj zmenile, se ti je opravičila, ti bo kako povrnila? Saj res, da se lahko vsakomur zgodi (čeprav to ne opravičuje tega, da je vohala po omarici), ampak bi se ti morala vsaj opravičit ali pa ti npr. plačati za senčilo.

Ne, ni se mi opravičila in dvomim, da se mi bo kdaj. dry.gif
Jaz ji nisem nič rekla, naj mi vrne denar, ker mi je vse skupaj ogabna situacija, še posebej glede na to, da je ženska stara 32 let in bi lahko imela v sebi trohico čuta za oliko. A ga nima, žal. Je bilo pa to zadnjič, da sem jo povabila na obisk. sleep.gif

QUOTE(Špela @ 16. 4. 2011 - 17:23) View Post

mene moti to, da večino takšnih stvari folk nujno jemlje kot win-lose stiuacijo pa temu sploh ni tako, gre samo za sprejemanje odgovornosti. tisti, ki je 'kriv' in se na vse kriplje brani in celo zvalli kriivdo na drugega, potem misli, da je zmagal, v resnici pa drži smrdljivo gnilo jajce v rokah. mislim, da odrasel človek sploh pomisli na te igrice, podn. down.gif rečeš preprosto, da se oproščaš, da si se zmotil pa je rešeno. mene je razjezilo to, da si vpričo mene, ki točno vem, kaj sem rekla in vem, kako se je ona obtem obnašala, zmišljuje in me kao na hitr odpravi z nekim vzvišenim tonom v smislu: 'ja, ja že prav, sam nehi mi že težit, če si dala zadevo tja, to pomeni blablabla', mislm, srsly, wtf z njo ni v redu?! rolleyes.gif

Ja, točno to. Saj ni treba veliko: samo en isken "oprosti / res mi je žal", pa bi bila stvar rešena. Ampak eni tega niso sposobni in bodo naredili celo sranje, da bi se oprali krivde ali krivdo zvalili na kogarkoli drugega.
Pa v mojem primeru je bilo sploh bedno, ker sva bili sami in ni bilo nobenemu tretjemu treba dokazovat kdo je kriv in kdo ni. rolleyes.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#4424 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 16 April 2011 - 06:54 PM

Špela, PODPIS! Sem ze veckrat razmisljala, zakaj nam je tako tezko priznati neko zmoto (se pac zgodi, kdor dela, gresi, nismo stroji), mirno rect se opravicujem in iti naprej. In zakaj je tistemu na drugi strani tako tezko mirno sprejeti opravicilo, brez obtozevanja, brez tolcenja po prsih (ces, prav sem imel - na, na, na, na, na - ali kaj podobnega). Skratka, ne vem, zakaj je tako tezko taksno situacijo resiti brez scen, brez zavijanj z ocmi, brez igric. Se mi pa zdi, da se to spreminja, danasnjim 20+letnikom gre po mojih opazanjih marsikaj v medsebojnih odnosih lazje od rok/z jezika kot npr. moji generaciji. Sicer jih radi obtozujemo nespostljivosti, vendar nisem prepricana, da gre za nespostljivost. So pac direktni; v nasprotju z naso generacijo, ki se ti smehlja v obraz, za hrbtom pa opravlja, da jezik odpada.
  • 0

#4425 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29993 posts

Posted 16 April 2011 - 07:01 PM

v poslovnem svetu bi jaz pričakovala neko mero spoštljivosti in mal manj direktnosti; ne rečem, da se mi more klanjat al karkoli, ampak resno, ne more dobesedno zabrusit/zamomjat nečesa samo zato, da ona zmaga. mene mogoče tut malo moti ta naš kvazi 'vseprijateljski' odnos na delovnem mestu - delam tam, halo, ne družimo se casual. to se mi zdi ena siva, nedorečena cona, z mnoštvom interpretacij, ki so kakor komu paše, ni jasnih pravil - mene to v delovnem okolju moti.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#4426 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 16 April 2011 - 07:10 PM

Jaz na splosno pogresam umirjenost v konfliktih (je tudi sama nisem sposobna, workin' on it), poslovno in privat. Vecina takoj skoci, zagrize in trga, dokler se kaj miga. :| Kot si rekla - se iskreno opravicis in gremo dalje, brez sikanja ter mrmranja v brk.
  • 0

#4427 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18667 posts

Posted 17 April 2011 - 06:38 PM

Že tretjič se je zgodilo, da se je dan pred izpitom sesula spletna učilnica. Seveda so gor vsi zapiski, kolokviji, vaje itd. Pa res ne vem, a mi tok množično napademo (saj nas je samo 60 no, pa med računalništvom smo vsi naenkrat gor in se nikoli ne sesuje), al je samo cela učilnica tok bedna da se skos sesuva, na živce mi gree!!!
  • 0

After all this time?

Always.

#4428 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29993 posts

Posted 17 April 2011 - 07:22 PM

bolnišnice. še zdej voham un smrad .... bljeh. yucky.gif
  • 0

#4429 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 17 April 2011 - 09:05 PM

QUOTE(_Planet_ @ 16. 4. 2011 - 14:55) View Post

Ravno sem prebrala knjigo, kjer je med drugim omenjen vzrok, zakaj je med drugim temu tako. Pac od malega nas ucijo, da so stvari taksne kot so, ker "je mama tako rekla", "ker je uciteljica tako rekla", mi pa moramo temu poslusno slediti. Potem smo pridni, oh in ah otroci. Sicer smo poredni in nemogoci. Ceprav pisec hkrati opozarja, da (pretirana) demokracija v odnosu odrasli - otrok tudi ne vodi nikamor, ker otrok pac potrebuje vodstvo starejsega. Ampak, ni pa prav, da vecino stvari dela/razmislja samo zato, ker "je odrasli tako rekel, ukazal" ... . V okviru vodstva odraslega je treba otroku dati moznost, da spozna samega sebe, svoje zelje, potrebe, ... . Tako lahko prevzame odgovornost za neko pocetje, ker to pocetje ni samo posledica poslusnosti.
S tem ne opravicujem izgovorov ljudi, ki vedno zvracajo krivdo na druge; samo delim morda zanimive informacije z vami. : )

Super napisano, se čist strinjam s tabo. wink.gif Katera pa je ta knjiga, če smem vprašat? Bi mi prav pri diplomi prišlo...
  • 0

#4430 Ewa

Ewa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1866 posts

Posted 17 April 2011 - 09:27 PM

Hodniki v blokih, kjer se mešajo vonji hrane iz vsakega stanovanja. Fuj.
  • 0

#4431 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 17 April 2011 - 09:38 PM

QUOTE(Limona @ 17. 4. 2011 - 22:05) View Post

Super napisano, se čist strinjam s tabo. wink.gif Katera pa je ta knjiga, če smem vprašat? Bi mi prav pri diplomi prišlo...

Meni je bilo zanimivo branje, ker nisem nikoli na taksen nacin razmisljala o zadevi. Ampak je nekaj na tem. : )

klik ;)
  • 0

#4432 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 17 April 2011 - 09:46 PM

Aa, Juul. Od njega so pa vse knjige fajn. smile.gif Hvala wink.gif
  • 0

#4433 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 17 April 2011 - 10:01 PM

Np. : ) Ja, imam v planu prebrati se kaksno. ;)
  • 0

#4434 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 18 April 2011 - 10:12 AM

QUOTE(Špela @ 17. 4. 2011 - 20:22) View Post

bolnišnice. še zdej voham un smrad .... bljeh. yucky.gif
yes.gif

• 0

#4435 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 April 2011 - 10:13 AM

Folk, ki me zaparkira, in pusti na svojem avtu cifro. huh.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#4436 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 18 April 2011 - 10:15 AM

bolje, kot da cifre ne bi pustili? wink.gif
  • 0

#4437 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 18 April 2011 - 10:16 AM

A bi bilo bolje, da te zaparkira in NE pusti cifre, tako da ga lahko čakaš kot budalo, kdaj se bo - če se sploh bo - prikazal?
  • 0

#4438 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 April 2011 - 10:17 AM

Ma naj spi*di parkirat drugam, ne pa da moram 3 cifre klicat, da umaknejo avto, in moram potem sama na milimetre ven vozit.

Jezi me. sleep.gif

wink.gif

QUOTE(Kalypso @ 18. 4. 2011 - 11:16) View Post

A bi bilo bolje, da te zaparkira in NE pusti cifre, tako da ga lahko čakaš kot budalo, kdaj se bo - če se sploh bo - prikazal?

Če ne bi rad imel odrgnin od ključa na avtu - potem ne. laugh.gif wink.gif

Lokacija je pa pred Tobačno v LJ, kjer je vedno vse zaparkirano, ampak jaz pač pridem ob 7h, in je še full placa, potem pa ne morem ven, in moram vedno najmanj 2 klicat; pa traja in traja, da pridem potem ven. cry.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#4439 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5209 posts

Posted 18 April 2011 - 10:43 AM

QUOTE(Nincha @ 17. 4. 2011 - 19:38) View Post

Že tretjič se je zgodilo, da se je dan pred izpitom sesula spletna učilnica. Seveda so gor vsi zapiski, kolokviji, vaje itd. Pa res ne vem, a mi tok množično napademo (saj nas je samo 60 no, pa med računalništvom smo vsi naenkrat gor in se nikoli ne sesuje), al je samo cela učilnica tok bedna da se skos sesuva, na živce mi gree!!!

Najbrž si že vidla, ampak je bil izpad elektrike na Viču. smile.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#4440 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46182 posts

Posted 18 April 2011 - 11:39 AM

Kinky, ne se razburjat. Te čisto razumem, da ti dopizdi. Meni se je to tudi kar nekajkrat zgodilo. S tem seveda, da so me zaparkirali in niso pustili nobene cifre, tako da sem lahko čakala, da so se gospodje oz. gospodične blagovolili prikazati. down.gif Če bi mi takrat pustili tel. št. bi bila presrečna, tako pa sem jaz njim napisala listek, ker nisem imela dovolj volje, ne časa, da bi jih čakala pri avtomobilu.
Sicer tega parkirišča ne poznam in nimam pojma kako zgleda, ampak ni nobene možnosti, da postaviš na tak prostor, kjer je manjša možnost, da te zaparkirajo?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users