Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#421 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2012 - 10:31 AM

Iz kod pa? S katero letalsko družbo?
  • 0
Viens, reste ici!

#422 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 March 2012 - 10:32 AM

Joj nisem niti gledala ker mi ni prišlo v poštev, ampak se mi zdi da EasyJet. Iz Benetk.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#423 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2012 - 10:34 AM

Good to know. ^_^
Se bom morala z Benetkami pogodit očitno, ker iz LJ in Zagreba žal več ne leti. No dobro.
  • 0
Viens, reste ici!

#424 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 March 2012 - 10:35 AM

Ja ne, vse drugo se ne splača. Iz Milana je še za ene 40% ceneje kot iz Benetk. Midva sva najprej hotela to varijanto, ampak sva se potem odločila za Benetke.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#425 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2012 - 10:41 AM

Milano pa je meni že res ful predaleč. Bodo kar Benetke okej. Čeprav ima tudi Air France iz Ljubljane včasih ugodne karte.
  • 0
Viens, reste ici!

#426 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 March 2012 - 10:42 AM

Ja? Jaz kar sem gledala za Slovenijo ni bilo nič pod 200€, katastrofa. Thanks God da sem blizu ITA.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#427 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 March 2012 - 10:46 AM

Ja, za september sem gledala in je blo 120.
  • 0
Viens, reste ici!

#428 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 20 March 2012 - 10:00 PM

Na katerih straneh naj gledam za sobe, poleg http://www.airbnb.com/?

Baje je v zadnjem času pri teh poceni sobah v Londonu ogromno problemov s stenicami ipd., je fantu kolega rekel. :s
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#429 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 March 2012 - 10:05 PM

Jaz sem za naju našla TUKAJ. Sicer pa imaš teh strani res kot solate, ogromno jih je. Samo v Google vpišeš ključne besede, npr appartment London, itd in imaš izbire kolikor želiš.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#430 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 20 March 2012 - 11:21 PM

Hvala!
To ja, ampak če ima kdo kakšno preverjeno sem mislila. -)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#431 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 March 2012 - 11:28 PM

Aja. Ne vem, glede te naše sobice je fant kontaktiral lastnico in je bila ful ok, nama je tudi rekla da za check-out ni problema, čeprav je do 11h, lahko ostanemo do večera notri, ker sva razložila da imava letalo zvečer. Reviewi so tudi ok. Upam da bo vse v redu no :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#432 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 21 March 2012 - 12:06 PM

Razumel sem, da bo Sinnaia poskrbela, da bomo obveščani "life" o dogodivščinah v Londonu...
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#433 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 March 2012 - 12:45 PM

Live :P
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#434 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 21 March 2012 - 02:40 PM

Ja. :roll: F in v sta ena zraven druge....
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#435 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 March 2012 - 03:01 PM

Res je. :twisted:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#436 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 21 March 2012 - 03:22 PM

Shit happens, you know. :wink1:
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#437 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 24 March 2012 - 12:17 PM

Nič ni bilo live, ker na koncu nisem imela interneta. :D
  • 0

#438 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 24 March 2012 - 07:47 PM

Takole, pa še moje poročilo oziroma vtisi:

Stanovanje sva imela na SZ centralnega Londona, par minut stran od postaje Queen's Park. Ker je po nesrečnem spletu okoliščin najin host moral v USA, se je domenil s prijateljico, da naju je namesto njega ona pričakala kar na postaji, naju odpeljala do stanovanja in razložila stvari. Ta nesrečni splet okoliščin je bil nama sicer kar všeč, ker sva bila ves čas najinega bivanja sama v stanovanju (čeprav dvomim, da bi se sicer z njim kaj dosti sploh videli, ker večinoma dela ponoči). Imela sva prostorno sobo z res FUL udobno posteljo in posteljnino, pripravil nama je tudi polno raznih prospektov in zemljevidov, brisače, fen, veliko plastenko Eviana, sok, mleko, kavo, čaj, sveže sadje, še adapter za evropske aparate... Res se mi je zdelo lepo, konec koncev to ni nekaj, kar bi mu bilo treba, ne. In seveda velja poudariti tudi, da je bilo vse čisto, brez pripomb. S hostom smo se potem videli šele včeraj dopoldne, 4 ure pred najinim odhodom, ko se je vrnil. Super dečko, sva ga povabila na kavo, pa nama ni pustil plačat, nasploh mi je deloval res dober človek. Če katero zanima, tole je bilo najino bivališče: http://www.airbnb.com/rooms/106997

Sam London je (kot verjetno že vrabci čivkajo) meni drugi dom, oziroma se v Angliji počutim bolj doma kot tu. Resnično obožujem tu vse; nešteto možnosti, ki ti jih mesto ponuja, preplet različnih kultur in odprtost ljudi, vibe, občutek, pa seveda naglas...ah :wub: . Če bom imela nekoč možnost dela v LDN (čeprav mi je tudi Brighton izjemno všeč in v kolikor katera obišče angleško prestolnico, priporočam tudi vsaj enodnevni obisk Brightona; z vlakom si hitro tja in nazaj), sploh ne razmišljam, samo spokam in grem.

V kolikor se v Londonu zadržujete za teden dni, se vam najbolj splača na Oystercard (če ga nimate, je potrebno kupiti tudi to) naložiti 7-dnevni travelcard, ki za Zone 1 & 2 nanese približno 30 funtov. Dnevni travelcard je sicer 7 funtov. Velja za Underground, Overground in avtobuse, po želji oz. navdihu. Seveda v conah, za katere ste kupili (v mojem primeru je bilo 1&2 popolnoma dovolj).

Če vas zamika dober Fish & Chips, je meni do zdaj najboljša možnost Mr. Fish, ki se nahaja na 2 lokacijah: http://www.mrfish.uk.com/index.html . Ambient sicer ni nevemkaj, je pa hrana dobra. Sem bila že na obeh lokacijah. Samo v opomin: v Angliji je precej običajno puščati napitnine po restavracijah in barih, in sicer približno 10% vrednosti računa.

Dobra novica je, da je veliko muzejev in galerij brezplačnih.

Definitivno priporočam Natural History Museum, ki sem ga obiskala že tretjič, ampak mi je tako všeč, da lahko z lahkoto trdim, da ga bom tudi v prihodnje. Super je tudi, ker ima tudi precej interaktivnih stvari, tako da ni le suhoparno sprehajanje mimo eksponatov, ki so sami sebi namen, ampak te kar nekako potegne notri. V avli je sedaj tudi okostje dinozavra, ki vam ob primerni donaciji tudi zarjovi.

Po "študijski dolžnosti" fanta sva obiskala tudi Imperial War Museum, ki je sicer super narejen, ampak odkrito priznam, da tovrstna tematika meni ni najbolj blizu in me npr. xyz število uniform različnih držav ne fascinira tako zelo, kot morda koga drugega (ali mojega fanta :D). Me je pa NAVDUŠILA razstava, namenjena holokavstu, v zgornjem nadstropju. Res toplo, toplo priporočam vsem, ki jim je holokavst vsaj malo zanimiv (meni osebno je to najbolj zanimiv, a hkrati izredno žalosten "del" 2. svetovne vojne). Ves čas razstave se na vsake toliko na ekranih pojavijo pričevanja preživelih, ki opisujejo, kaj vse se jim je dogajalo. Težka razstava sicer, meni je bilo izjemno hudo. Na koncu je tudi malo daljši film vseh, katerih pričevanja smo gledali prej, ki opisujejo svoje življenje po holokavstu, in kako jih je ta izkušnja zaznamovala in jih spremlja čez celotno življenje. Se res splača usesti in pogledati celotnega. Jaz sem vmes dobila čisto solzne oči, da sem komaj gledala. Res se te dotakne, ko vidiš oči človeka, ki je preživel takšno grozoto.

Šla sva tudi v British Museum, ki je prav tako fantastičen in vreden ogleda. Egipt, mumije, stara Grčija... skratka zgodovina človeštva, če se tako izrazim. Fino je tudi, da imajo organizirane free tour-e različnih sklopov ob določenih urah. Druga super stvar je, da imajo različne "touch zone" postojanke, kjer lahko določene zgodovinske predmete tudi prešlataš. Mene je najbolj navdušilo orodje iz kremenjaka iz dobe neandertalcev, staro 350.000 let. Feels magnificent. Prav tak...poseben občutek:).

Obisk muzejev sicer priporočam med tednom, če je to le v okviru zmožnosti. In pa te tri stvari (sploh British Museum) so zelo velike in vzamejo veliko časa, kot tudi energije. Če bi hotel zadevo res poglobljeno pregledat, bi moral npr. v British iti kar nekajkrat.

Trenutno je to to zaenkrat, ostalo dopišem kasneje.
  • 3

#439 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 March 2012 - 11:33 PM

Super poročilo. Kaj pa ta zadeva 2for1, samo z vlakom moraš od letališča do Londona, pa
lahko koristiš voucherje, če prav razumem?
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#440 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 March 2012 - 12:10 PM

Ja, tako. Za tiste, ki še ne veste in vam utegne priti prav; na železniških postajah (in mislim, da tudi na letališču) se najdejo brošure 2FOR1, ki imajo notri tudi kupone, s katerimi lahko pri atrakcijah ob predložitvi karte za vlak plačate le eno vstopnico, dobite pa dve. Naj pa samo omenim, da v brošuri veliko stvari ni, tako da se splača preveriti vse ponudbe tule: http://www.daysoutgu...uk/2for1-london . Je pa čisto simpl; samo izpolnete priložen kupon, napišete, katera atrakcija je, nekaj svojih podatkov in je to to. Ponudba pa velja tudi za nekaj restavracij.

Aja, da omenim še to; če letite z Easyjet-om na Stansted, in niste kart za vlak (Stansted Express) kupili že prej, se vam jih splača vzeti na avionu, ker pridejo ceneje, kot potem polna cena.

Kar se tiče 2FOR1, sva midva obiskala naslednje;

Tower of London: je pravzaprav že klasika in praktično "must" za vse, ki gredo v London prvič in želijo malo spoznati zgodovinsko ozadje mesta in same trdnjave. Seveda so še vedno prisotni tudi slavni krokarji, na ogled pa so tudi kronski dragulji, tj. krone različnih vladarjev. Do 31. decembra 2012 je v Towerju tudi posebna razstava Royal Beasts, kjer spoznate, katere eksotične živali so imeli včasih v trdnjavi, ter marsikatero zgodbo iz življenja le-teh (lahko omenim, da so imeli noja, ki so ga hranili z žeblji, ker so mislili, da noji jedo železo... revež je seveda od tega tudi poginil).
Vstopnina: nekaj malega čez 20 funtov.

ZSL London ZOO: krasen živalski vrt, kjer je tekom dne organiziranih tudi več predstavitev živali. Predlagam, da obiščete Animals in Action ob 12.00 v amfiteatru, kjer boste med drugim videli tudi aro, ki se podela na ukaz. :lol: Simpatična predstava, res. Veliko je tudi raznih safari variant, kjer se prosto sprehajate med določenimi živalmi (metulji, ptiči, male opice...), kar je super. Všeč mi je tudi, ker se mi zdi, da imajo vse živali dobre in prostorne ograde; se ne spomnim nobene, ki bi bila prav stisnjena.
Vstopnina: nekaj čez 20 funtov.
Hint 1: ker je ZOO trenutno odprt le od 10.00 do 17.30, priporočam, da pridete tja res ob 10.00. Midva sva prišla ob 11.00 in sva komaj pogledala vse (če si res vzameš čas na easy), šla sva ven malo pred 18.00 in sva pri zadnjih stvareh že kar malo hitela.
Hint 2: brošure in podzemna pravijo, da greste za ZOO dol pri postaji Regent's Park ali Camden Town in greste naprej z busom. Ugotovila sva, da je daleč najlažja opcija, da greste dol pri postaji Baker Street in greste na bus št. 274, ki pripelje točno pred ZOO, samo par minut greste še peš.

Ripley's Believe It Or Not: muzej vsega "čudnega" in nevsakdanjega. Niti ne vem, kako bi opisala, če vas zanima nekaj drugačnega, pojdite. Je pa odprt do polnoči, tako da greste lahko tudi pozno, npr. ob 8 zvečer sem.
Vstopnina: 30.80 funtov. Všteta tudi 2 guide book-a, vstopnine za MirrorMaze in pa LaseRace.

London Bridge Experience & Tombs: novejša zadeva, kjer vas igralci njaprej popeljejo čez zgodovino London Bridge-a (sploh natakar je super, ful sem se nasmejala), potem pa se v skupini odpravite skozi grobnice, kjer vas zna marsikdo malo prestrašiti.
Vstopnina: približno 23 funtov.

Čez cesto se nahaja London Dungeon, ki je meni osebno (pa tudi fantu) ljubši od prejšnjega, čeprav sta oba na podoben princip, s to razliko, da vas pri Dungeon ves čas peljejo naprej, pri Tombs pa morate naprej sami. Tu vas igralci najprej popeljejo čez Great Fire of London, spoznate tudi Jack-a the Ripperja, Sweeney Todd-a itd. Je pa princip zadeve v tem, da smo mi obsojenci različnih zločinov, in te popeljejo skozi sojenje. Na koncu pa te tudi obesijo, hoho. Super popestritev.
Vstopnina: 24 funtov.

London's Death Trap: ste skupina, ki poskuša zbežati iz laboratorija, kjer se je razširila infekcija in na vas prežijo zombiji. Midva sva to seveda morala poskusit, ker se nama je slišalo ful zabavno. Ideja in zasnova se nama je zdela super, AMPAK: stvar se konča, še preden se dobro začne. Traja namreč le 15 minut. In ravno ko padeš notri, je že konec. Jaz sem bila kar malo razočarana. Nujno bi morali podaljšati zadevo, potem bi bilo super.
Vstopnina: 12 funtov. Kar je glede na zgornji dve stvari veliko, ker sta precej daljši.

Priporočam tudi obvezen obisk veleblagovnice Harrods (postaja Knightsbridge). Če vas zanimajo knjige, je Waterstone's izbira, kejr dobite praktično vse (postaja Picadilly Circus), precej dobrih dealov pa lahko dobite tudi v WHSmith. Meni zelo ljuba trgovina je tudi Wholefoods (jaz sem hodila v tistega pri postaji High Street Kensington), kjer so osredotočeni predvsem na polnovredno hrano, dobijo pa se tudi presne torte (omnomnom).

Mislim, da je to to, vsaj kar se trenutno spomnim. Če katero še kaj zanima, naj kar vpraša, če se pa sama česa spomnim, pa tudi še dopišem.
  • 2

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users