Črna kronika
Posted 05 July 2008 - 02:51 PM
Posted 05 July 2008 - 04:04 PM
Jao, vem, da je hudo, ampak krivi so si pa sami. Jst bi to poimenovala največja budalaština, ne pa največja tragedija.
Podpis. To je simpli norost da jo ni večje. Pol pa reklamirajo to kot neko ober tragedijo.

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 05 July 2008 - 10:31 PM
Zdaj bodo okrivili boge delavce, ker niso postavili kilometerskega napisa, da se tam ne sme voziti z neko leseno desko. Čudno, da so eni vedeli za prepoved in so se ustavili, drugi pa ne. Pa neki jaki "šoferji" čolnov so to bli, če se je en, se mi zdi, zaletel v nek steber, ki je čist ozek in postavljen na vsakih nekaj metrov. Mislim, seveda je strašna tragedija, ampak popolnoma človeška napaka, jebiga.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 06 July 2008 - 09:02 AM
Posted 06 July 2008 - 09:03 AM
vuelvo a vos,
Posted 06 July 2008 - 09:09 AM
Meni se je že od vsega začetka, ko sem slišala za to, zdel ta "podvig" zelo nespametna poteza. To je vendarle jez, padec s čolnom za 1 meter pa tudi ni malo.
Eh ... to bi bilo še vse OK, oz. bi bili v najslabšem primeru pač mokri. To da se na reki prevrneš, ni nič hudega. Problem je "kje". Tam je umetno povzročena rola, ki služi umirjanju vode dolvodno ... oz. nižanju energije. Tisto ima pa menda premer 6m ali nekaj takega.
Tole, recimo, je precej višje, pa ni niti najmanj nevarno:

Seveda mora biti za tak spust že pokrit čoln, da ne zajameš vode, ampak tudi če se prevrneš ni drame. Na posnetkih se res ne vidi, da je tisto kaj nevarno, vodja projekta na enem od obeh kanujev bi pa to moral vedet. Ne vem kaj si je mislil ...

Ampak bi vsaj rekli: naredili so vse za svojo varnost. Po možnosti so bili še vsi pijani (saj vemo, kako se končajo sindikalne žurke/izleti)
Ja, ja, na to sem pomislil. "še to spijemo pa gremo" sistem. Žalostno. Glede "vsega za varnost" pa ... tisto je gradbišče, dostop je pa gotovo zavarovan ...
Posted 06 July 2008 - 09:12 AM
Pa tali možic na sliki gor je profi, on je dal čez ne vem koliko tečajev in ur vadbe, pa najverjetneje se je pozanimal kam gre. Tko da je tale primerjava malce švoh.
Sej sicer je žalostno da se take reči dogajajo, še bolj žalostno je pa da se to pol okliče za neko tragedijo nevem kakih razsežnosti.
vuelvo a vos,
Posted 06 July 2008 - 09:21 AM

Torej, ni problem 1m jezek, ampak umetno povzročena rola za njim, kar bi marsikateri revež v onih dveh kanujih moral poznati.
Posted 06 July 2008 - 09:21 AM
vuelvo a vos,
Posted 06 July 2008 - 12:57 PM
Saj so povedali, da je bil problem v vrtincu tam in jim tudi prisilni jopiči ne bi pomagali (napihljivi čolni morda toliko, da se ne bi spotrli, kot leseni).
Preprosto ne bi smeli tja it.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 06 July 2008 - 03:28 PM

tragedija je, kako da ne, ljudje so zgubili svoje očete, mame, sinove....
samo upam, da ne bodo iskali grešnih kozlov, kar je v takih primerih pri nas navada
Posted 06 July 2008 - 03:46 PM
Kar se pa rešilnih jopičev tiče - pri rešitvi iz role bi samo škodili. Če se ti zgodi, da prideš v tako situacijo, je edina možnost odstranitev jopiča in plavanje proti dnu, da uideš toku. Seveda to velja za naravne primere, kjer tudi ni razbijalcev na dnu, kot so v pretočnih poljih.
Posted 06 July 2008 - 04:09 PM
Za resilne jopice pa, tk kot so ze punce zgoraj rekle.. tut ce jim ne bi pomagali, ze samo dejstvo, da jih niso meli oblecenih (ceprav so jih meli v colnu), pove o njihovi pripravljenosti. Pa glede na to, da je bil organizator zupan, ki bi mogu bit obcanom nek zgled in vzor, bi ga mogu absolutno met gor, tut ce bi bla voda cist mirna.. kaj pa sele za cez prelivna polja.
Men se zdi cela storija rezultat ene strasanske objestnosti.. Popolnoma sami so si krivi, un tip, ki ma colne cez, jim je pocedal, da tam cez ne smejo, v elektrarni so jim povedli, da tam cez nikakor, oni pa vseeno.. Predstavljajte si, da bi srecno prisli cez in bi se hvalili s tem podvigom, in bi slo se vec ljudi to naredit!?! Vcasih cloveska nepremisljenost/neumnost res nima meja..
Posted 06 July 2008 - 04:15 PM
Prisilni, lol... kakšen lakmus, pardon, lapsus...

Posted 06 July 2008 - 05:18 PM
vuelvo a vos,
Posted 06 July 2008 - 05:57 PM
Saj so povedali, da je bil problem v vrtincu tam in jim tudi prisilni jopiči ne bi pomagali (napihljivi čolni morda toliko, da se ne bi spotrli, kot leseni).
Preprosto ne bi smeli tja it.
Crkujem od smeha, prav ne morem se umirit.

Se pa strinjam, da to ni tragedija. Iskreno sočustvujem s svojci preminulih, zagotovo preživljajo pekel, ampak vseeno tudi jaz mislim, da namerno rinjenje v nesrečo in čisto neupoštevanje pravil pač vodi v nesrečo in je bil tole čisto pričakovan konec. Tragedija je, ko nedolžen človek postane žrtev nepričakovanega spleta okoliščin, ki se jim ni dalo izognit. Strinjam se tudi z Izabelo - morali bi imet rešilne jopiče in čelade. Kaj pa če bi kdo kje vmes nerodno padel iz kanuja in se recimo močno udaril v glavo, izgubil zavest in potonil? Tja prek pa itak ne bi smeli it in the first place, pa je bil slab konec garantiran z ali pa brez opreme. Mogoče jim v tej situaciji ne bi pomagali jopiči in čelade, bi jim pa v kakšni drugi situaciji, ki bi se tudi lahko pripetila, kot sem že rekla. Njihova neopremljenost je samo še en pokazatelj slabe pripravljenosti, objestnosti in totalnega pomanjkanja zdrave pameti. Eh, debilizem ...
Posted 06 July 2008 - 07:47 PM
Posted 06 July 2008 - 09:04 PM
Podobno, kot si ti zdaj to napisala, sem jaz takoj povedala na dan nesreče oz. ko sem izvedela podrobnosti.

Posted 06 July 2008 - 09:08 PM
vuelvo a vos,
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users