Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#421 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 27 August 2009 - 06:54 PM

Jaz sem jih tudi delala, pa sem dala dvakrat več sira, pa smi je zdelo še vedno premalo. Ni blo pa ne čebule, ne nič. So bli malo pusti. In zelo očitno je manjkal paradižnik. Tista mezga ne dosti pripomore, sploh, ker je je tko malo. Drug teden jih delam spet. smile.gif Tej po drugem receptu zgledajo dosti boljši zaradi paradižnika. smile.gif
  • 0

#422 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 27 August 2009 - 07:12 PM

Ma ja, kar se tiče file (sir, šunka) jaz dam to na uč in pomojem veliko več kot piše v receptu. Dam tok, da vidm, da je res povsod. Preden zmešam je pomojem 50:50 - testo:fila.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#423 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 29 August 2009 - 08:25 AM

Evo, sem jih naredila včeraj en pekač in so zmanjkali takoj biggrin.gif
Sem pa delala bolj tako na oko, ne točno po receptu; nisem dala npr. 3 jajc, pa sira ful več, brez čebule in dodala sem kečap kar v maso. thumbup.gif
Naslednjič mogoče dam noter tuno namesto šunke...
  • 0

#424 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 September 2009 - 05:52 PM

Pravkar se pečejo Princess Lillifee muffini - dodala sem eno naribano jabolko in malo črne + bele čokolade.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#425 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 October 2009 - 11:01 AM

Na pakungi od SauBär robčkov je recept za bananine muffine s čokolado. tongue.gif Bom danes pekla po tem receptu, samo da ne bom delala muffinov, ampak v pekaču za pecivo, čez pa bom vlila še plast vanili pudinga in dodatno prelila s stopljeno mlečno čokolado in zdrobljenimi praženimi lešniki. Pridejo slike pol proti večeru.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#426 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 01 October 2009 - 11:22 AM

Tole je tu mač, DiLeMa. You are killing me eat.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#427 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 October 2009 - 11:56 AM

Ja sam res, ob branju tegale opisa so se mi prou sline pocedile. Pričakujem sliko, nestrpno! tongue.gif biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#428 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 October 2009 - 12:21 PM

Hehe, meni se tudi že zdej sline cedijo. woot.gif

Je imel fant rojstni dan in mu prideta Dragica in njen dedec čestitat, pa bom to spekla.
Pol čez vikend pa še pravo čokoladno torto s kokosom (bom tudi dala slike) ker nas bo takrat več na kupu.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#429 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 01 October 2009 - 10:22 PM

Tudi jaz komaj cakam slikovno gradivo omenjenih muffinov! Sounds delicious! njam.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#430 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 October 2009 - 10:43 PM

Niso muffini, ampak pecivo iz mase od muffinov. wink.gif Bom dala slike jutri dopoldne, zdle se mi ne da več. So pa na žalost bolj slabe, ampak vsaj neko predstavo boste dobili.
  • 0

#431 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 October 2009 - 04:39 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 15. 9. 2009 - 18:52) View Post

Pravkar se pečejo Princess Lillifee muffini - dodala sem eno naribano jabolko in malo črne + bele čokolade.

A taki? IPB Image

Jaaa, jst jih velikorat spečem. So prov fajn biggrin.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#432 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 October 2009 - 10:35 PM

Ja, taki, s tem da nisem dala te file gor in srčkov ... naravnost ogabno mi je oboje. cry.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#433 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 11 October 2009 - 10:38 PM

^^

Kaksen okus ima ta roznata krema? Pa, samo muffin, brez kreme?

QUOTE(DiLeMa @ 1. 10. 2009 - 23:43) View Post

Niso muffini, ampak pecivo iz mase od muffinov. wink.gif Bom dala slike jutri dopoldne, zdle se mi ne da več. So pa na žalost bolj slabe, ampak vsaj neko predstavo boste dobili.

Still here, waiting. cry.gif
  • 0

#434 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 October 2009 - 11:43 PM

Krema ima taki ful umeten, sladko-kiselkasti okus, meni res ni všeč. Mislim, da je tudi DiLeMa nekaj podobnega ugotavljala. Muffini so pa prav presenetljivo okusni, vanilijasto biskvitasti. A kar kličejo še po kakšnem dodatku.
  • 0

#435 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 12 October 2009 - 12:31 PM

Hvala! Preizkusim ob priliki, zelo najbrz brez kreme. smile.gif
  • 0

#436 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 October 2009 - 08:42 PM

Meni je pa kul krema, zanimivo.
  • 0

#437 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 21 November 2009 - 12:40 AM

Jutri mislim za Pja speči čokoladne muffine. Sladkarije mu načeloma niso preveč všeč, sploh sama čokolada, muffine pa ima rad. Bogi revež je bil cel teden bolan, da bo kaj veselja v njem biggrin.gif smile.gif . Stvar pa je taka, da sem jst izredno nevešča v peki, torej bi en čimbolj enostaven recept, s katerim bi ratali zlo dobri in sočni muffini (velke zahteve na dane sposobnosti laugh.gif ), pa s katerim bi bilo čim manj možnosti, da zasračkam kej.

Mi ga kakšna priporoči, da vidim, po kaj naj grem jutri dopoldne v nabavo? In kakšne te listke naj kupim, je pomembno še kaj drugega kot velikost?

Hmm, a to naj bi kar že pripravljeno maso kupila?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#438 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 November 2009 - 10:18 AM

Gurman ima fajne recepte.

http://www.gurman.eu...S=6&Article=755

Za izboljšanje kupi pomarančno marmelado. Zelo fajn paše k čokoladi, v maso jo daj kakšno žličko ali dve, več pa ne, ker je grenka. Pa dodaj še malo marelične s koščki marelic, to bo naredilo maso bolj sočno.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#439 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 November 2009 - 11:05 AM

Meni so resnično božanski muffini tile:

IPB Image

Naredim tudi sama doma zelo dobre in sem nasploh vešča v peki, ampak tako dobri kot tile, tudi moji niso. Masa je mehka, sočna, dobro se čuti vanilija. Jaz potem dodam še koščke čokolade z lešniki, včasih pa kupim kar tiste lešnike in rozine oblite s čokolado in jih notr namečem. Mercatorjeva znamka Lumpi ima božanske rozine oblite z belo čokolado takorekoč zastonj. Pa ne šparaj z dodano čokolado, jaz dam precej in je nebeško, te muffine vsi hvalijo ko nori, kamorkoli jih nesem, se takorekoč stepejo za njih. Ne dajem pa gor rožnatega preliva, ker je tak cukrasto osladen in meni ne paše zraven. Sej če hočeš preliv, lahko v vodni kopeli stopiš maslo in jedilno čokolado, pa potem s tem preliješ. Nasploh pa če si nevešča peke, priporočam, da najprej za pokušino kupiš ene take instant muffine, kot so ti zgornji. Dr. Oetker ima super izbiro, imaš vanilijeve s čokoladnimi koščki, čokoladne s čokoladimi koščki, božanske limonine (samo po mojih izkušnjah imajo tipi raje take s čokolado) in še kaj bi se našlo. Ti pa priporočam, da izbereš take, ki imajo vanilijevo osnovo, ker potem dodana čokolada bolje pride do izraza, kot pa če je že masa cela čokoladna.

P.S. Tako kot Cvetka, tudi jaz rada v domače muffine dodajam marmelado, ponavadi dam marelično in je super, samo pri teh Prinzessin Lilliffe pa se mi ne zdi potrebno.
  • 0

#440 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 21 November 2009 - 11:37 AM

Baje gre Liliffe iz prodaje...?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users