Muffini, cupcakes
Posted 27 August 2009 - 06:54 PM
Posted 27 August 2009 - 07:12 PM
Posted 29 August 2009 - 08:25 AM
Sem pa delala bolj tako na oko, ne točno po receptu; nisem dala npr. 3 jajc, pa sira ful več, brez čebule in dodala sem kečap kar v maso.
Naslednjič mogoče dam noter tuno namesto šunke...
Posted 15 September 2009 - 05:52 PM
Pravkar se pečejo Princess Lillifee muffini - dodala sem eno naribano jabolko in malo črne + bele čokolade.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 01 October 2009 - 11:01 AM
Posted 01 October 2009 - 11:22 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 01 October 2009 - 11:56 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 October 2009 - 12:21 PM
Je imel fant rojstni dan in mu prideta Dragica in njen dedec čestitat, pa bom to spekla.
Pol čez vikend pa še pravo čokoladno torto s kokosom (bom tudi dala slike) ker nas bo takrat več na kupu.
Posted 01 October 2009 - 10:22 PM
Posted 01 October 2009 - 10:43 PM
Posted 10 October 2009 - 04:39 PM
Pravkar se pečejo Princess Lillifee muffini - dodala sem eno naribano jabolko in malo črne + bele čokolade.
A taki?

Jaaa, jst jih velikorat spečem. So prov fajn
Posted 11 October 2009 - 10:35 PM
Ja, taki, s tem da nisem dala te file gor in srčkov ... naravnost ogabno mi je oboje.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 11 October 2009 - 10:38 PM
Kaksen okus ima ta roznata krema? Pa, samo muffin, brez kreme?
Niso muffini, ampak pecivo iz mase od muffinov.
Still here, waiting.
Posted 11 October 2009 - 11:43 PM
Krema ima taki ful umeten, sladko-kiselkasti okus, meni res ni všeč. Mislim, da je tudi DiLeMa nekaj podobnega ugotavljala. Muffini so pa prav presenetljivo okusni, vanilijasto biskvitasti. A kar kličejo še po kakšnem dodatku.
Posted 12 October 2009 - 12:31 PM
Posted 13 October 2009 - 08:42 PM
Posted 21 November 2009 - 12:40 AM
Mi ga kakšna priporoči, da vidim, po kaj naj grem jutri dopoldne v nabavo? In kakšne te listke naj kupim, je pomembno še kaj drugega kot velikost?
Hmm, a to naj bi kar že pripravljeno maso kupila?
Posted 21 November 2009 - 10:18 AM
http://www.gurman.eu...S=6&Article=755
Za izboljšanje kupi pomarančno marmelado. Zelo fajn paše k čokoladi, v maso jo daj kakšno žličko ali dve, več pa ne, ker je grenka. Pa dodaj še malo marelične s koščki marelic, to bo naredilo maso bolj sočno.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 21 November 2009 - 11:05 AM

Naredim tudi sama doma zelo dobre in sem nasploh vešča v peki, ampak tako dobri kot tile, tudi moji niso. Masa je mehka, sočna, dobro se čuti vanilija. Jaz potem dodam še koščke čokolade z lešniki, včasih pa kupim kar tiste lešnike in rozine oblite s čokolado in jih notr namečem. Mercatorjeva znamka Lumpi ima božanske rozine oblite z belo čokolado takorekoč zastonj. Pa ne šparaj z dodano čokolado, jaz dam precej in je nebeško, te muffine vsi hvalijo ko nori, kamorkoli jih nesem, se takorekoč stepejo za njih. Ne dajem pa gor rožnatega preliva, ker je tak cukrasto osladen in meni ne paše zraven. Sej če hočeš preliv, lahko v vodni kopeli stopiš maslo in jedilno čokolado, pa potem s tem preliješ. Nasploh pa če si nevešča peke, priporočam, da najprej za pokušino kupiš ene take instant muffine, kot so ti zgornji. Dr. Oetker ima super izbiro, imaš vanilijeve s čokoladnimi koščki, čokoladne s čokoladimi koščki, božanske limonine (samo po mojih izkušnjah imajo tipi raje take s čokolado) in še kaj bi se našlo. Ti pa priporočam, da izbereš take, ki imajo vanilijevo osnovo, ker potem dodana čokolada bolje pride do izraza, kot pa če je že masa cela čokoladna.
P.S. Tako kot Cvetka, tudi jaz rada v domače muffine dodajam marmelado, ponavadi dam marelično in je super, samo pri teh Prinzessin Lilliffe pa se mi ne zdi potrebno.
Posted 21 November 2009 - 11:37 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users