Jump to content

Photo

KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE

• Please log in to reply
1105 replies to this topic

#421 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4144 posts

Posted 25 January 2007 - 06:38 AM

QUOTE(sajk @ 24. 1. 2007 - 20:51) View Post

V bistvu ... lahko mirno zvečer spijem 8 red bullov in grem spat. Preverjeno huh.gif

Aha sajk zdaj smo te pa dobli biggrin.gif Pa tak dober vzornik si na bil... Tudi, če si samo enkrat spil tako količino red bullov je to konkretna obremenitev za telo, glede na to kako je ta pijača škodljiva.
  • 0

#422 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 25 January 2007 - 10:03 AM

QUOTE(bellini @ 25. 1. 2007 - 6:38) View Post

Aha sajk zdaj smo te pa dobli biggrin.gif Pa tak dober vzornik si na bil... Tudi, če si samo enkrat spil tako količino red bullov je to konkretna obremenitev za telo, glede na to kako je ta pijača škodljiva.

Manj kot alkohol smile.gif Do takih reči lahko pride samo v Areni z določeno družbo, ki veselo naroča bambuse. smile.gif Alkohola ne pijem, s pollitrskimi dozami vode ali limonade nimam kaj počet, dveh litrov gostega soka tudi ne nameravam spit smile.gif In seveda ... še z red bulli nisem sfolgal, zadnja dva sem s seboj odnesel laugh.gif
  • 0

#423 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 25 January 2007 - 10:20 AM

Zakaj nimaš kaj počet z vodo in limonado, saj je za pit smile.gif ,men prav paše cool.gif
  • 0

#424 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 10:22 AM

Je super, ja. Sem enkrat probal. Zgleda tako potem: žolne spijejo 2dl bambusa, jaz 3dl limonade. V eni uri me čakata na mizi dve limonadi + ona ki jo moram do konca spit laugh.gif
  • 0

#425 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 25 January 2007 - 11:16 AM

In to bi naj spadalo pod nasvete tongue.gif Mogoč bo pa kdo zamenjal bambus z limonado:)
  • 0

#426 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 11:19 AM

Zarad mene ... pa se naroči v eno AA skupino biggrin.gif

Če grem s ta drugo družbo v Areno, vzamem eno limonado in mam za cel bowling. smile.gif
  • 0

#427 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 25 January 2007 - 01:23 PM

kaj pa preprosto nič pit, če ti ni? ta opcija ne obstaja?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#428 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 01:25 PM

Obstaja, ampak po navadi ne gre skozi v oni družbi laugh.gif Je bil velik napredek že to, da mi ne rinejo alkohola biggrin.gif
  • 0

#429 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 25 January 2007 - 09:20 PM

To je zame resen problem - kaj piti pa da ni alkohol in da se ne nacejaš s presladkimi sokci... Bog ne daj, da rečeš, da ne boš nič, si takoj čudak brez primere.
  • 0

#430 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 January 2007 - 10:03 PM

QUOTE(sajk @ 23. 1. 2007 - 9:19) View Post
v zadnjih časih soja, verjetno zato ker je moderna, čeprav je soja crap in v nefermentirani obliki škodljiva

No, se strinjam, npr. tofu (ker nekaj sojinih izdelkov mi je užitnih - npr. mleko, jogurti) sux big time, to normalnemu človeku ne more biti dobro... tak mora met okus pure evil, ni čudno, da je škodljivo.

IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#431 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 25 January 2007 - 10:24 PM

Ste na pripravili, da sem šel malo preštudirat tole o nefermentirani soji.

Na hitro nekaj navedkov, proti škodljivosti nefermentirane soje (kar ne pomeni da se seveda tako strinjam, samo poskušam kritično pogledati na vse informacije).

The anti-soy "madness" is fueled by the American Dairy Association and the Weston A. Price Foundation, through articles written by Sally Fallon and Mary Enig, Ph.D.

Klein states that the medical literature shows "no evidence of endocrine effects in humans from infant consumption of modern soy based formulas.

Those that claim that soy, because it contains phytic acid (IP-6, or Inositol Hexaphosphate), binds with important minerals and can cause health problems due to mineral deficiencies fail to indicate that soy is actually lower in phytic acid than just about every other grain or legume, including wheat and rice. The paradox is that phytic acid is proving to be another miracle health supplement that can fight cancer, osteoporosis, depression, heart disease, and more.

According to an FDA scientific review, soy does not interfere with childhood growth, induce early puberty, interfere with fertility, cause pancreatic or breast cancer, or interfere with mineral absorption as long as dietary consumption is adequate. Soy is not alone as an allergen, as proteins in wheat, dairy, corn, eggs and seafood produce allergic reactions for many people as well. Epidemiological studies do not confirm that soy accelerates the rate or incidence of brain aging nor does soy increase the prevalence of thyroid disorders.

Toliko zaenkrat, moram še kar nekaj virov preštudirat. V korist soje namreč pa seveda sojini lobiji pišejo. Problem je najti kredibilne vire, saj vsak bebec lahko karkoli napiše na net, pa milijoni preberejo, in seveda hitro pride do sranja.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#432 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 10:28 PM

http://delo.si/index...mp;fromsearch=1

To je članek iz Dela. Večina ga verjetno ne bo uspela videti niti ... jaz imam zadevo shranjeno v tiskani obliki. Glede citatov pa - kaj pa če so od vegetarijanskih skrajnežev? smile.gif
  • 0

#433 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 25 January 2007 - 10:38 PM

Bolj berem, bolj čudno postaja. Eni pravijo eno, drugi drugo.

http://www.edenfoods...yconfusion.html

Tle so vse trditve obdelane po točkah. Sicer pa to itak nič ne pomeni. Še enkrat poudarjam na problem interneta pri verodostojnosti.

Aja, glede
Glede citatov pa - kaj pa če so od vegetarijanskih skrajnežev? smile.gif

Saj sem napisal, da jih pa lahko seveda 'sojini' lobiji pišejo.

Zdi se mi, da si apriori pozicijo zavzel glede soje, jaz probam biti 100% objektiven, oz. se trudim.

• 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#434 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 10:44 PM

Imaš prav ... zadnjič sem videl pisarije nekega kvazi dohtarja, ki se je ob tla metal kako smo ljudje v vseh točkah ki jih je naštel taki kot rastlinojede živali, in da se čisto v vsaki točki razlikujemo od mesojedih živali. biggrin.gif
S tem da je trdil da imamo dolg prebavni trakt ... kak paycheck neki je dobil biggrin.gif
  • 0

#435 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 25 January 2007 - 10:48 PM

To je največji problem. En tip reče to in to, in tisi, ki jim ugaja, kaj je rekel, takoj zagrabijo. Kaj je pa resnica pa le malo ljudi briga. Ljudje v glavnem vrejamejo to kar hočejo verjeti. Meni pa dejansko zanima resnica, kolikor mi je le dosegljiva.
  • 0

#436 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 January 2007 - 10:51 PM

QUOTE(Jenna @ 25. 1. 2007 - 22:03) View Post

No, se strinjam, npr. tofu (ker nekaj sojinih izdelkov mi je užitnih - npr. mleko, jogurti) sux big time, to normalnemu človeku ne more biti dobro... tak mora met okus pure evil, ni čudno, da je škodljivo.

IPB Image

Tofu je lahko izjemno dober, ampak ga na žalost velika večina folka ne zna pripravit, ker sam zase oz. tak, kot ga kupiš, res nima nobenega okusa. Ker gre pač za nestandardno zadevo, nimajo pojma kam bi ga vtaknili in kaj bi naredili z njim. Mi ga že več let uporabljamo in se da z njim narest božanske jedi, pa ne samo po mojem okusu ampak tudi po okusu ljudi, ki so navajeni čisto standardne hrane, pa jih večina potem sploh ne porajta, da gre za tofu.

In tofu seveda NI škodljiv, to je bullshit, ki ga nekateri zlo radi povzdigujejo v višave samo zato, ker se jim zdi tofu neko čudo brez okusa, pa je lažje se pol potolažit, da sej pa itak ni zdravo ... smeh, no. Sicer je lahko pa vsaka hrana v določenih oblikah škodljiva in ne vem zakaj ste se obesili na tofu.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#437 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 25 January 2007 - 10:51 PM

Ja, ampak jaz potem vse skupaj malo nadgradim. Sojo v bistvu jem, pa če mi je všeč ali ne. Nahaja se v prek 60% predelane hrane. Povsod jo tlačijo. Tako da se ne bom še ekstra z njo filal. Meso in pa seveda sirotka so dovolj dobri zame. smile.gif
Skrakta, če že, bi potreboval kak hudo dober razlog, da bi se soje sploh lotil. Tako pa vem, da ima sirotka boljšo aminokislinsko sestavo ... tko da pri bogu ne vem kaj bi s sojo počel. smile.gif
  • 0

#438 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 25 January 2007 - 10:55 PM

Heheh, problem je samo v tem, da si ti to informacijo o 60% prebral na netu...

Da še poudarim, nimam nič proti mesu, mleku, sirotki, ...
Prav nasprotno, zelo rad jih imam. Pri mesu sploh nimam zdravstvenih pomislekov, če je seveda organsko oz. divjačina. Tale stiropor piščančje meso mi ni glih delikatesa.

EDIT: Sajk, se vidi da že vse stvari skozi 'fitness' lupo gledaš smile.gif Kaj bi s sojo počel - ja jedel bi izdelke iz soje, a ne? Saj ne govorimo samo o beljakovinskih preparatih iz soje, ampak nasplošno o soji.
  • 0

#439 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 January 2007 - 10:56 PM

QUOTE(sajk @ 25. 1. 2007 - 22:51) View Post

Ja, ampak jaz potem vse skupaj malo nadgradim. Sojo v bistvu jem, pa če mi je všeč ali ne. Nahaja se v prek 60% predelane hrane. Povsod jo tlačijo. Tako da se ne bom še ekstra z njo filal. Meso in pa seveda sirotka so dovolj dobri zame. smile.gif
Skrakta, če že, bi potreboval kak hudo dober razlog, da bi se soje sploh lotil. Tako pa vem, da ima sirotka boljšo aminokislinsko sestavo ... tko da pri bogu ne vem kaj bi s sojo počel. smile.gif

Ti gledaš iz vidika nekoga, ki mu je hobi in življenjski stil fitnes oz. oblikovanje telesa in prehrana, prilagojena doseganju tega cilja. Jaz pa gledam z vidika običajnega človeka brez takih ambicij, ki samo poskuša jest zdravo in okusno hrano, zato tudi vem, kaj bom s sojo počela. =) Tle gre samo za to, da ti na hrano gledaš drugače kot jaz, ker jo že nekaj časa uporabljaš predvsem za dosego enega določenega cilja, kot sem že omenila.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#440 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 25 January 2007 - 10:58 PM

Saj sem zgoraj poeditiral, da Sajk na vse gleda skozi fitness oči.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users