Jump to content

Photo

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani

• Please log in to reply
1575 replies to this topic

#421 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 March 2013 - 09:57 PM

Hvala, bom že našla kaj ugodnega in kvalitetnega :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#422 Fatalna

Fatalna

sramežljivec

• Člani
  • 81 posts

Posted 12 March 2013 - 10:06 AM

Ojoj nisem bila pozorna, nimam predloga trenutno namreč pijem bazični prašek, ki vsebuje med drugim ravno toliko magnezija kot naj bi ga dnevno zaužila, ampak je drag (20 eur), ga pa baje imaš za 2-3 mesece. Vsebuje pa še kalcij, cink, kalij, D3, silicij.

• 0

#423 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 04 May 2013 - 09:24 PM

Pa ce se imas rada, ne zacni z algami in maco ali cem podobnim :D.

To me je spomnilo na naslednje - rada bi začela s kakšnimi dodatki, škodilo mi ziher ne bo. Mogoče za v smoothie, lahko tudi kot samostojno stvar - ampak da ni ogabno oz. da se da prebavit in spravit dol. :D

Razmišljala sem o naslednjem - spirulina, chia, goji jagode, acai ali maca. A maca je potem grozna in zanič in čimdlje stran? :D Spirulina (to so alge, ane?) tudi?

Kaj pa ostalo, kje uporabljate, a ma kakšne učinke, a se splača? :D A je mogoče še kakšna druga stvar, ki bi se jo splačalo oz. bi bilo dobro jemat?

• 0

After all this time?

Always.

#424 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 04 May 2013 - 09:32 PM

Spirulina ima kar močen okus. Jaz priporočam chio, goji jagode, laneno seme, konopljino seme ...

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#425 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 04 May 2013 - 09:47 PM

Se strinjam ;).

Spirulina in maca imata precej specificen in mocen okus. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#426 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 May 2013 - 10:07 PM

Tako na hitro bi jaz rekla: magnezij, omega3 maščobe in en naravni antioksidant (Goji, Acai, granatno jabolko,..). Če hočeš še kaj, pa zraven še kalcij in b-complex.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#427 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 May 2013 - 07:37 AM

Chio poskusi, daš v smoothie in nima okusa. :) To je tudi vse, kar jaz uporabljam. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#428 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 05 May 2013 - 09:17 AM

chia je super. tak zanimiv občutek je v ustih, je pa nevtralna oz. se navzame okusa ostale hrane.

maca pa meni nima napačnega okusa (ok, z vodo je ne soravim dol), v soku ali jogurtu je čisto ok. malo ima okusa po zemlji, lesu. mislim, da je skrajni čas, da jo spet začnem jemati. čeprav nisem  zaznala nobenih učinkov.

• 0

#429 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 05 May 2013 - 09:26 AM

Jaz imam maco, se ne morem prisliti več, da jo spravim v usta. Če bi jo katera imela naj mi javi, jo podarim.

Kupila sem jo na Goji king.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#430 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 May 2013 - 01:07 PM

Jaz jo z veseljem vzamem. :D

• 0

#431 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 05 May 2013 - 01:44 PM

Jaz redno jemljem C-vitamin, B-kompleks, Algeo, Cerin (vse to mi je nepogrešljivo), občasno še goji jagode dam v smoothie.

Alg nikoli ne bi mogla tako spit, ker je premočen okus. Chia mi je malo zoprnega okusa, pa konopljina semena tudi, sem pa oboje jedla včasih.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#432 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 May 2013 - 04:05 PM

Kaj vse to skozi ješ ali narediš kuro in imaš potem povzo? Jaz jem trenutno B - kompleks.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#433 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 05 May 2013 - 04:16 PM

Vedno, če delaš pavze je vseeno, če nič od tega ne jemlješ. Telo si ne dela zalog. 

• 0

― V. Van Gogh

#434 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 05 May 2013 - 04:24 PM

Pa tudi ene dva meseca je treba jemati, da se kakršnikoli učinki pokažejo, preden se odločiš, da ne deluje.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#435 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 May 2013 - 04:30 PM

Vedno, če delaš pavze je vseeno, če nič od tega ne jemlješ. Telo si ne dela zalog. 

Nobenih vitaminov ali mineralov si ne dela zalog? Jaz sem mislila, da nekaj si, samo ne vem od kod meni ta informacija.

Kot edini vodotopni vitamin se B12 shranjuje v jetrih, kjer lahko njegove zaloge trajajo več let.

Vir: http://www.svet-je-l...t-ali-realnost/

• 0

#436 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 May 2013 - 04:33 PM

Nekateri vitamini se zagotovo kopičijo v telesu (A in E), če se ne motim tudi vitamin C in železo, ampak v manjših količinah. Na kratko povedano, telo skladišči vitamine, topne v maščobi, tiste v vodi pa ne - tej se izločijo skozi ledvice, če so v presežku.

To vem iz glave, za ostalo bi morala malo poiskat.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#437 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 May 2013 - 04:47 PM

Ja, saj se mi je zdelo, da nekateri se shranjujejo. Zanimalo pa me je zato, ker mi ne diši misel, da bi cel čas jedla neke dodatke. Bom si raje kakšne chia semena ali pa spirulino omislila, kot pa tablete.

• 0

#438 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 05 May 2013 - 04:52 PM

Jaz v kakšnem tednu opazim razliko v počutju in na koži, če kaj od tega neham jemat. Edino poleti zmanjšam dozo C-vitamina, ker ga manj rabim in več ga dobim iz hrane. V letošnji zimi niti enkrat nisem bila resneje prehlajena.

• 0

― V. Van Gogh

#439 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 05 May 2013 - 07:12 PM

Nekateri vitamini se zagotovo kopičijo v telesu (A in E), če se ne motim tudi vitamin C in železo, ampak v manjših količinah. Na kratko povedano, telo skladišči vitamine, topne v maščobi, tiste v vodi pa ne - tej se izločijo skozi ledvice, če so v presežku.

To vem iz glave, za ostalo bi morala malo poiskat.

V mascobah topni se kopicijo (zato tudi lahko pride do toksicnosti, ce pride do prevelikega zasicenja), vodotopni pa naceloma ne (vkljucno z vitaminom C). Zelezo pa ni vitamin ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#440 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 May 2013 - 07:15 PM

Vitamin C se kopiči, ampak v (ful) manjših količinah. Vem, da železo ni vitamin, napisala sem, da se kopičita tudi vitamin C, kot železo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users