Jump to content

Photo

BAR II

• Please log in to reply
644 replies to this topic

#421 Miky

Miky

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 661 posts

Posted 14 November 2006 - 03:32 PM

BAR = šou = prikrivanje ene VELIKE resnice, ki je večina gledalcev ne vidi ali pa se ne zaveda. In ta resnica se skriva v številkah. Ne verjamete, pa poglejmo:

(da ne bo pomote, zneski so približno preračunani iz javno znanih podatkov)

1. Promet v lokalu:

včasih sem mislil, da so lastniki lokalov (ali pa managerji) zadovoljni, da imajo promet, da je lokal obiskan vsak dan in da ljudje radi zahajajo v lokal, pa so me Gaber & Co. naučili nekaj popolnoma novega. Stranki moraš izvlečt ves denar, ki ga ima in to brez kakršnekoli hvaležnosti in obžalovanja. Največji uspeh (za Gabra & Co., saj barovci nimajo nič od tega) pa je, ko stranka plača pijačo, ki je ne misli popiti in jo pusti še v zaprti embalaži ter nedotaknjeno v lokalu. Torej slogan Gabra & Co.: Danes si bil oderuški, jutri moraš biti še bolj.

ŠTEVILKA: na teden: 10.000.000 SIT

2. Izbira kandidata za naloge:

tukaj nisem zasledil podatkov, ampak na podlagi priljubljenosti oddaje in naivnosti gledalcev, ocenjujem, da je št. glasov med 5.000 in 10.000.

ŠTEVILKA: na teden 1.000.000 - 2.000.000 SIT

3. Glasovanje:

kot veste, se številke glasov gibljejo nad 30.000 na eno glasovanje, en SMS pa zaračunajo po 200 SIT (da ne bo pomote, nekaj gre v žep tudi mobilnim operaterjem).

ŠTEVILKA: na teden 6.000.000 - 7.000.000 SIT

4. Oglaševanje med oddajo:

ta številka je najbolj neznana, zato sem naredil hipotetičen izračun: cena oglasa med oddajo 2.000 SIT/sekundo, in štirje oglasni bloki po 2 minuti - 480 sekund. Če sem mogoče pretiraval, zmanjšajte znesek za tretjino ali pa celo polovico, in še vedno je zavidanja vreden.

ŠTEVILKA: na oddajo 960.000 SIT, torej 7.000.000 SIT na teden.

5. Spremljanje dogajanja v stanovanju v živo preko interneta:

Ko sem od prijatelja izvedel, kaj se dogaja na tem področju, so mi vsi jagenjčki obmolknili. Ponoči je dogajanje v stanovanju v živo spremljalo 180.000 gledalcev (kar pomeni, da je registriranih vsaj 200.000 - 250.000 gledalcev). Vendar to še ni vse. Da lahko na ta način spremljaš dogajanje preko spleta, moraš plačati 2.399 SIT za neomejen dostop. In seveda so vestni gledalci plačali ta znesek (kdo bo pa plačeval 299 SIT za 3 dni). Tudi tukaj lahko prepolovite cifro in bo še vedno grozljiva.

ŠTEVILKA: 500.000.000 SIT

6. V izračun nisem upošteval vseh reklamnih artiklov, ki jih prodajajo na to temo.

In, kot obljubljeno... ŠTEVILKE, ŠTEVILKE, ŠTEVILKE:

11 tednov x 26.000.000 SIT = 286.000.000 SIT

+ 500.000.000 SIT

SKUPAJ (zaokroženo): 800.000.000 SIT

In še nekaj o številkah:

Sem slišal, da so za četrtkov "event" dobili za promocijo 25.000 SIT. Pričakovan (zahtevan) promet pa je bil 2.200.00 SIT. Še dobro, da znajo Gaber & Co. z denarjem, da ga ne trošijo za nepotrebne stvari in ga ostane več za njihove žepe.

In zmagovalec dobi.... 12.000.000 SIT. Kot kaže, bo to "samo" 1% ali manj od celotnega porabljenega denarja gledalcev.

Za primerjavo (ene izmed dražjih stvari, ki jih nabavlja naša država za nas):

- Mamograf stane med 25.000.000 in 30.000.000 STI (vir. računovodsko poročilo, bolnica Jesenice, 2004)

- Na KC v Ljubljani, so zbirali prispevke za ultrazvočni aparat za potrebe kardiologije. Zbrali so "nevrjetnih" 5.000.000 SIT, cel aparat pa je stal okoli 42.000.000 SIT (vir. KC - SPOROČILO ZA MEDIJE 2001).

- Nov magnetno-resonančni tomograf za slikanje celega telesa stane 600.000.000 SIT (vir. Delo 21.10.2006).

Zdaj pa tako pričakovani epilog:

Mi lahko nekdo razloži, zakaj Gaber & Co. toliko pritiskajo na barovce glede prometa? Ali še to ni dovolj? Po vsem tem lahko z zagotovostjo trdim, da se v oddaji Bar vse vrti okoli poslovnega uspeha Gaber & Co., ki pa je tesno povezan z denarnicami gledalcev.

In..., kako upešni ste vi ob gledanju in financiranju oddaje Bar ter njenih snovalcev?
  • 0

#422 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 November 2006 - 03:43 PM

Že videno par strani nazaj laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#423 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 November 2006 - 07:25 PM

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#424 Miky

Miky

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 661 posts

Posted 14 November 2006 - 07:43 PM

jebiga ne da se mi za use nazaj gledat. bol 2x k nikol thumbup.gif
  • 0

#425 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 15 November 2006 - 01:59 PM

ne razumem, kako ma lahko Jernej skor tok priljubljenosti k Grega, pa vlik več kot Špela, Ines .. hmm.gif
  • 0

#426 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 15 November 2006 - 02:20 PM

moj sošolc iz Oš jih je učil poker laugh.gif
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#427 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 15 November 2006 - 02:21 PM

k en pederček je laugh.gif
  • 0

#428 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 15 November 2006 - 03:26 PM

LOL biggrin.gif laugh.gif
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#429 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 15 November 2006 - 05:07 PM

Torej, danes je blo tkole:
Emil - največ plusov
Jerry - največ minusov.

Pa baje bo prišel en izpadli barovc nazaj notr.
  • 0
IPB Image

#430 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 15 November 2006 - 05:32 PM

Jst sm pa misla, da minuse pa pluse bol zvečer talajo!! Kje si zvedla, da en nazaj pride??
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#431 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 15 November 2006 - 06:44 PM

Tule je bolj podrobno napisano:
http://24ur.com/bar2...icle_id=3084184

Sem že sama enkrat predlagala to idejo, da bi en pršu nazaj notr. biggrin.gif Navijam za Klemna.
  • 0
IPB Image

#432 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 15 November 2006 - 09:06 PM

jst sm tud za klemna biggrin.gif - je bil moj favorit že od začetka in upam da pride back.
drgač pa ne spremlam bara redno - edin ob sobotah prečekiram ker je na stolu pa včas še kj na netu prefirbcam to je pa to
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#433 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 15 November 2006 - 09:37 PM

haha a si predstavlate da Petra pride nazaj haha
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#434 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 15 November 2006 - 09:42 PM

QUOTE(*pikica* @ 15. 11. 2006 - 23:37) View Post

haha a si predstavlate da Petra pride nazaj haha

Neeee...bog se nej je NE usmil. laugh.gif LoL
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#435 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 15 November 2006 - 10:08 PM

Po moje bo nazaj prišel Klemen. In me res zanima namesto katerega barovca bo lahko ostal noter.
  • 0

#436 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 15 November 2006 - 10:45 PM

men pa ni dobr k tko neki novi al pa stari nazaj prihajajo... rolleyes.gif
  • 0
Posted Image

#437 Pille

Pille

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 107 posts
  • Interests:svasta!

Posted 16 November 2006 - 09:56 AM

QUOTE(Kalypso @ 15. 11. 2006 - 22:08) View Post

Po moje bo nazaj prišel Klemen. In me res zanima namesto katerega barovca bo lahko ostal noter.

Jest mislm, da imata najvec moznosti za "comeback" Tina in Klemen...ostali niso niti blizu!
Upam samo, da ne bo na ta racun moral it stran kaksen od "belih"...spet!
  • 0
Vse se da, samo hoct je treba!

#438 _Sončica_

_Sončica_

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 288 posts

Posted 16 November 2006 - 11:51 AM

Helou!

Jaz mam pa eno prošnjo in vprašanje za vse tiste, ki ste včeri gledal BAR II biggrin.gif in sicer....Ko jih je kazalo zjutri, še vse boge k so se zbujal, se je v ozadju rolal en full lep komad-star k zemla predvidevam.....ušel mi je z glave in zdej pojma nimam, kako naj ga drugače najdem, kot tako, da si ga je kdo tu gor na forumu zapomnil, slišal, al pa ma celo posneto celotno dogajanje....PLEASE!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Naslov al pa izvajalca.....bil je pa prvi komad, ki se je rolal na začetku v ozadju..... hmm.gif

Potem je sledil še en drugi, katerega gre besedilo nekako takole: Something's gone, something's wrong.....

Oba komada sta full mirna in jih poje ženska!
  • 0
Sončen pozdrav od _Sončice_

WARNING: I Have An Attitude And I Know How To Use It!

#439 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 16 November 2006 - 01:25 PM

sončica, jz ne vem.
drgač pa mislm da bo gašper al pa klemen nazaj pršu, sam pomoje ma kdorkoli ful mejhne šanse da bo not ostal, ker baje more zmagat s svojo skupino-še 2 študenta proti 3 barovcem. tko da pomoje ma bl mal šans kdorkoli že pride.
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#440 Rianna

Rianna

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4793 posts

Posted 16 November 2006 - 02:30 PM

težko, da bo res kater od starih barovcev not prišel ! kako pa bo zmagal proti vsem barovcem, ki že majo kr nekaj izkušenj iz bara itd. bi pa blo lepo majo videt not, fajn za pogledat pa najmanj časa je bla not..

še ena lepa skupna pikčer biggrin.gif
IPB Image
  • 0
La vita senza house musica non e vita
IPB Image
There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users