Jump to content

Photo

Maske za lase

• Please log in to reply
559 replies to this topic

#421 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 21 May 2008 - 04:20 PM

Adriane, uporabljaš olje grozdnih pešk od Arstrade??
  • 0

#422 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 21 May 2008 - 06:21 PM

Ja.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#423 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 May 2008 - 07:51 PM

Lavera mango balzam/šampon se mi ne zdita nič posebnega. Malo diši, v primerjavi z l'Orealovimi, Shauma pa ostalimi bolj kemičnimi sicer zadevami, ki imajo več dišav not nafilanih, tisti vonj veliko dlje traja. Da o niveinem Diamond glossu niti ne govorim, že kar nadležno se je vohat smile.gif Ni me lavera mango linija za čupo čisto nič navdušila.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#424 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 21 May 2008 - 10:13 PM

Meni je pa ful bolj od vonja pomembna kvaliteta, sestavine in efekt na laseh (seveda lahko da ful silikonski šampon super efekt, a hkrati ni negovalen). Za vonj se ne sekiram, če se razdiši, se pač razdiši - glavno mi je da je zadeva super po kvaliteti in efektu.
  • 0

#425 Dčva

Dčva

sramežljivec

• Člani
  • 28 posts

Posted 19 October 2008 - 09:44 AM

A je katera že uporabljala kakšno masko od Pantene...js sm danes gledla color&energie pa nevem če bi si jo kupla...povejte če se vem zdijo fajne smile.gif
  • 0
..*..тιιαχ..*..

#426 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 October 2008 - 05:39 PM

Sošolka me je prosila za nasvet, ker "se spoznam na sestavine" (ne ve, da več ali manj vas sprašujem tlele laugh.gif oops.gif ), če ji lahko pomagam izbrat masko za lase. Se barva, ima izredno tanke lasje, uničene od likanja in barvanja. Noče, da ji maska dodatno zmastila, si jih že tako umiva na 3 dni.
Sem ji rekla za ta novo Niveo pa ji ni bila všeč, Gliss Kur Oil Repair (ta rumena) tud ne. Še kakšen predlog?
  • 0

#427 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 October 2008 - 07:02 PM

Predloga ji nista bila všeč zaradi nekih kapric, ali je prav sprobala obe in ji nista bili kul?

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#428 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 October 2008 - 07:06 PM

Ne, je obe sprobala, Gliss Kur naj bi ji preveč zmastila, Nivea ji pa ni ustrezala, samo ne vem kako.
  • 0

#429 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 21 October 2008 - 07:24 PM

Če ima poškodovane lase, bi potrebovala zelo hranljivo zadevo .. Toda po drugi strani bi ji pa njene k mastenju nagnjene lase še bolj zmastilo. To zna bit problem hmm.gif Kaj pa tista druga od Nivee, brez olj in bolj proteinska (ne vem imena, ima tak vijoličasto obrobljen pokrovček - tista nova Intense repair pa oranžno obrobljen). Ali pa od Logone jojobina - sicer vsebuje jojobino olje, a vsaj meni ne deluje preveč mastno. Ali pa proteinska od Logone? Sicer pa čudno, da ji nova Niveina ni ustrezala - sama imam precej suhe lase, pa mi je naredila tae fajne ponegovane in mehke, a hkrati lahke in ne preobtežene.
  • 0

#430 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 October 2008 - 07:31 PM

Ja zdej tko je, da če ima mastno lasišče in izsušene lase, bo morala dat nečemu prednost. Ali bo dobro poskrbela za lase in jih nahranila ter ob enem malo pogosteje prala lase, ali pa naj uporablja čisto lahke balzame, bolj poredko pere lase, ampak ima ob enem tudi slamnate in štrenaste. Vsi hranljivi in kvalitetni regeneratorji/maske namreč botrujejo hitrejšemu maščenju.

Zdej fino bi blo, če se na splošno pogovoriš z njo o kvalitetni negi las. Torej:

- pranje tako pogosto kot je treba (če je treba vsak drugi dan, pa pač vsak drugi dan)
- kar se da nežni, naravni in kvalitetni šamponi (Lavera vrtnica ali mango, Tigi OH, itd.)
- kvalitetni in proteinski regeneratorji/maske (ni nujno da je maska, glavne so sestavine in efekt)
- regenerator/masko nanesemo na dobro ožete lase in pustimo delovat pol ure
- leave-in regeneratorji/spreji, če se le da brez silikonov

Another thing - na lase si lahko da super duper božansko prekrasen regenerator z oljem čudežne rastline, ki cveti samo enkrat na leto in raste samo 5 metrov pod zemljo ter v momentu pozdravi vse, česar se dotakne, pa ne bo pomagalo (ne, ne bo) če bo še naprej tak maltretirala lase. In zakaj hudiča jih lika? Men se zdi, da si dan danes že vsaka druga baba lika lase za brezveze. dry.gif Če jih že kr naprej barva, jih vsaj ni treba žgat na 200 stopinj, no.

Aja, pa nisi povedala, kolk dnarja je pripravljena dat za te zadeve. Če ji ni predrago, priporočam naslednje regeneratorje:

Tigi Oatmeal & Honey
Joico K-PAK Intense Hydrator
Aubrey Organics GPB ali Honeysuckle Rose

Drugače pa tudi mene ful čudi, da ji Niveina maska ne ustreza, ker je res krasna. Aja, pa šampon je tudi pomemben, naj si omisli kaj od Lavere, ali pa Tigi OH, aja pa Joico K-PAK šampon bi bil tudi superb.
Predvsem pa naj pusti regeneratorje/maske delovat pol ure, pa če se ji bodo lasje prej zmastili naj ne bo lena in jih naj pač večkrat opere - strašen big deal. tongue.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#431 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 October 2008 - 07:33 PM

^^ worship.gif Ful hvala za tole, pa tebi tudi ancha! Ji bom kar skopirala tale zadnji post. thumbup.gif
  • 0

#432 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 22 October 2008 - 10:20 AM

Js ji iz mojih izkušenj priporočam Joico Intense Hydrator - res super zadeva, pa men se tud precej masti lasišče, lasje pa so bli precej uničeni, ampak zdej se v velik boljšem stanju.
  • 0
Why so serious?

#433 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 22 October 2008 - 12:55 PM

jaz si med vsako masko umešam Akamutijevo jojoba olje, kokosovo olje pa še avokadovo in si naredim tako masko, da jo nikjer ne prodajajo laugh.gif Enostavno imam pač še vedno tako zelo suh las, da mi pomaga edino tak način, da so lepi pa da se svetijo. Ja, to je pa tako, če moraš popravljat katastrofo, ki si si jo naredil z blanžiranjem cry.gif
  • 0

#434 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 October 2008 - 01:27 PM

^^ ko to berem, sem sam srečna, da mi zadostuje zgolj šampon. smile.gif pa valda ne zdržim in si pacam gor še vsega boga ... laugh.gif bo treba malo več samokontrole.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#435 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 October 2008 - 01:40 PM

Ja, res imaš zelo lepe in zdrave lase, ampak svoje definitivno naredi tudi dolžina.

Jaz tudi ne rabim ničesar, če imam lase dolge do ramen ali malo čez. Kokr pa začnem puščat daljše in mi zrastejo kakšnih 15cm čez ramena, pa postanejo konice suhe in se začnejo fecljat. Cepijo se ne, se pa skupaj sprijemajo oz. vozlajo, pa jih potem trgam narazen ko sem živčna. oops.gif Uglavnem, če hočem imet dolge lase (vsaj do sredine hrbta) in ob enem zdrave, moram preventivno uporabljat regeneratorje in maske, če ne se konice preveč izsušijo - sploh zato, ker jih ne strižem redno, se mi ne da. Konice imam še posebej suhe tudi zato, ker so bile beljene in potem čez pobarvane na rjavo, tako da so še bolj suhe in komaj čakam, da jih bom dokončno odstrgla. Se mi zdi, da tista, ki se odloči imet res dolge lase, mora skrbet za njih. Če dolg las ni negovan, je ponavadi tudi grd in scufan. Ergo, če se ti ne da negovat las, ne imet dolgih.

• 0

#436 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 22 October 2008 - 09:32 PM

...
  • 0

#437 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 October 2008 - 09:37 PM

QUOTE(Ilmatar @ 22. 10. 2008 - 22:32) View Post

Jst jih imam do križa, pa ne delam znanosti z njimi. Kokosovo olje, nežen šampon, kvaliteten balzam in maska.

Sej kaj drugega pa še preostane? wink.gif Se pa strinjam, da že s tem, ko ne uporabljaš likalnikov in kodralnikov ter ne barvaš las preveč pogosto, narediš večino dobrega. Kokr jih začneš grdo obravnavat oz. preveč kemično in toplotno obdelavat, nobena nega ne bo več zalegla. No, zaleže že, ampak samo do neke mere. Če vsak mesec menjavaš barvo, ob enem pa lase še močno toplotno obdeluješ, pač ne moreš pričakovat, da bodo svileni, močni in zdravi - ne glede na nevem kakšno super nego. Včasih mi je kr smešno, ko ktera vpraša, katero masko naj uporabi, da si spravi v red svoje totalno skurjeve, milijonkat blajhane lase ... it just won't happen, pa lahko da na lase praktično karkoli.
  • 0

#438 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 November 2008 - 05:35 PM

Jaz sem si danes kupila tole famozno Niveino masko, upam, da se bo obnesla. wink.gif
  • 0

#439 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 15 November 2008 - 05:55 PM

Meni se po učinku ta Niveina maska ne zdi nič posebnega. Imam veliiko lepše lase oz. manj suhe, bolj zdrave videt, ko si dam Tigi OH balzam za eno uro gor.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#440 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 15 November 2008 - 07:42 PM

Tigi OH je brez konkurence in ga sama ne primerjam z drugimi. Kar pa se tiče Nivea Intense Repair maske, pa mi je ena najboljših trgovinskih, lase res nahrani in so tudi konice po uporabi zelo gladke in lepe.
Mi je precej boljša kot njena predhodnica Protein Repair, čeprav mi že tista ni bila slaba.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users