Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#421 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 26 February 2019 - 01:18 PM

Podgana, a res? Meni so se zdeli zanimivi s principa, da imas za veliko tekocih izdelkov moznost re-filla embalaze. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#422 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 26 February 2019 - 01:21 PM

Najbrz to pojasni nizko ceno za res velike embalaze tudi, ker drugje dobis precej manj.
Sem pa v trgovini videla, da ima kar nekaj firm to moznost. Prides s svojo embalazo in si dotocis.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#423 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 26 February 2019 - 01:30 PM

Pri nas se nisem videla v supermarketih, da bi imeli, se bom pa malo pozanimala do takrat, ko nama Froscha zmanjka (kar pri 1 stroju/teden najbrz se ne bo prav hitro ;)). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#424 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 26 February 2019 - 01:41 PM

A res otroske stvari loceno perete? Midva bi cakala en mesec, da bi se napolnil stroj.

Ne, kje. Edino dvakrat sem izpirala na koncu, ko je bil manjši.

Anouk, si zadovoljna s Froschem tudi z vidika trdovratnih madežev (mastnih npr.)?

Ora, oni koš, ki jih je Komunala delila, ni v redu? (Ne uporabljam, zato sprašujem. Ampak ne uporabljam, ker imam že pol kuhinje v koših.)
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#425 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 26 February 2019 - 01:44 PM

Meni je Frosch ok, ampak nimava ful umazanih cunj.
Anouk, a vidva imata samo po 1 stroj? Midva vcasih tudi, a v povprecju vsaj na 14 dni opereva 2 stroja, ker ze posteljnina zasede skoraj cel boben.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#426 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 26 February 2019 - 01:46 PM

Pri nas ima mulc na majicah vse od bučnega do motornega olja, tako da potrebujem nekaj učinkovitega, se mi pa ne da vsakega madeža posebej obravnavati. Namažem s tekočim Arielom in je rešeno.
  • 0

#427 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 26 February 2019 - 01:52 PM

Planet, tezko recem, ker v glavnem pereva preznojene cunje in ne zapackanih ;) Ovratnike pri srajcah ipd. pa ponavadi pospricam z rumenim Dasty-jem, preden jih dam v pranje. 

Matilda, posteljnino operem, ko se nabere par setov oz. skupaj z brisacami, ce imam ravno bele/svetle stvari za oprat. Zdaj pozimi je posteljnine nekoliko manj (je pa na ta racun kaksna pizama ekstra) - trkam, ker to sezono se nihce od naju ni zbolel, drugace menjam fantovo posteljnino tudi po 3x na dan, ker revez tako zakuha. Pisano perilo pa pereva nekje na 7-10 dni in se potem nekako ravno za 4-5 strojev na mesec nabere vsega skupaj.  
  • 0

#428 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 26 February 2019 - 02:00 PM

Meni so pa Method super, imava tri. Sploh za kopalnico.

A res otroske stvari loceno perete? Midva bi cakala en mesec, da bi se napolnil stroj.

Jaz ne, perem po barvah, običajno njene pisane dam skupaj z mojimi, ki so priblizno enakih odtenkov in materiala...
  • 0

#429 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 26 February 2019 - 02:50 PM

Jaz enako kot M, perem po barvah oz. materialih in ne gledam na to, od katerega člana je perilo.
  • 0

#430 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 26 February 2019 - 03:27 PM

Jaz perem glede na to na koliko se pere (na 30,40 oz. 60° brisače in posteljnina), športne cunje pereva isti oz. najkasneje naslednji dan ker drugače se vonj zažre in ga ne spraviš več ven.

Frosch mi je bil katastrofa tako za perilo, sploh pa za posodo, tako da imam za posodo Pril za Perilo pa ali Sparov tekoči prašek ali pa Rex mi je tut fajn, mehčalec obvezno Lenor.

Kar se tiče embalaže imava dozirnik mila in ga kupujeva za dotočit, prav tako vzemam za dotočit blink čistilo za čiščenje kopalnice in imam isto šprico že par let.

Za smeti imava koše Blanco (toplo priporočam, kljub temu da so dražji) in en del je za biološke kateri ima pokrov in ga načeloma sprazniva in pomijeva 1x na teden, pa nič ne smrdi ven.

Edino mika me ideja razgradljivih vrečk za smeti, ker imava en koš za mešane odpadke kamor ne sodita plastika ali biološki pa da bi jih imela za tega da ne bi bila plastika ampak možu vem da bo to potrata denarja :)
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#431 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 26 February 2019 - 04:03 PM

Milo imamo tudi mi v dozirniku, samo so mi te embalaže za dotakanje premajhne (500 ml). Otrok se še uči racionalne porabe, večino časa gre, vedno pač ne.
  • 0

#432 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 26 February 2019 - 04:16 PM

Planet, za otroke menda obstaja neka finta, da pod pumpico namotas elastiko, ki omeji gibanje pumpice (in posledicno kolicino mila, ki pride ven z enim stiskom).

5446ca88c630ae3b63016af0de4725a3.jpg

• 0

#433 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 26 February 2019 - 04:19 PM

Hmm. Mi imamo oni zidni dozirnik, je celoten mehanizem skrit.
  • 0

#434 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 26 February 2019 - 07:48 PM

Wow, fensi, Planet;) mi ti pa ponujamo neke low budget finte z elastiko. Malo heca:)

Meni gre vsa embalaža tudi zelo na zivce, ogromen koš napolnim lahko v enem tednu s tem:( dobro staro trdo milo pa res ni za občutljivo kožo.
  • 0

#435 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 26 February 2019 - 08:23 PM

Haha, Chris : ))) Jaz pa v bistvu razmišljam, če bi jo lahko vseeno kako napletla gor. : )
  • 0

#436 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16961 posts

Posted 06 March 2019 - 09:43 AM

Zadnjič sem dala prat perilo in ga pozabila zvečer obesti in sem ga šele zjutraj. Seveda je imelo že duh, sem dala potem ponovno prat ampak ena majica se mi zdi, da ima še vedno malo vonja. 

Kaj je za nardit? Dam naslednjič zraven alkoholni kis v boben? Kakšno količino, a lahko to kar direktno v boben zlijem, al moram imeti v kakšni posodici za boben? 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#437 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 06 March 2019 - 10:20 PM

Če lahko opereš na 60oC, bo neprijeten vonj zagotovo izginil, vsaj po mojih izkušnjah. Jaz moram to občasno narediti z določenimi otrokovimi temnejšimi stvarmi, ki se pogosto perejo. Operem na 60, čeprav je dovoljeno samo
30/40, si vsakič rečem, smrdljivega tako ne more nositi, ampak dosedaj se še nobenemu oblačilu ni zgodilo nič usodnega.
  • 0

#438 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24518 posts

Posted 07 March 2019 - 09:19 AM

imam enako izkušnjo, kot Planet.

Čeprav meni se po navadi tak vonj razgubi že s sušenjem (ko je suho).

Alkoholni kis lahko dodaš pred pranjem - zliješ kar v boben ali ga daš v razdelek za mehčalec, da na koncu samo prepere z njim.

Jaz športne stvari včasih namočim v lavorju čez noč (v praški ali še dodatno v dezinfekcijskem gelu) in potem normalno operem.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#439 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 10 March 2019 - 07:41 PM

Jaz bom najbrž tetra plenice prala skupaj z brisačami na 90, otroška oblačila pa skupaj z najinimi, npr na 60,ker sem isto ugotovila, da bi morala čakat, da se celotna zaloga njenih oblačil umaže, da bi napolnila stroj.

Moram pa tudi jaz poročati o uspehu s citronko. Pred dnevi sem jo končno vsula v wc školjko, sicer je nisem pustila čisto celo noč delovati, ampak je vseeno odstranila veš vodni kamen! Je bil pa res prav tisti rjav vodni kamen, ki se je nabiral več let, sigurno kakšna 2 mm debel že. Pred tem sem probala že z raznimi čistili, tabletami, kisom, sodo, pa ni nič delovalo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#440 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 10 March 2019 - 09:46 PM

A si najprej vzela vso vodo ven iz školjke, da si na suho stresla citronko ali si kar v vodo vsula? 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users