Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#421 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27681 posts

Posted 27 March 2020 - 11:39 PM

meni je to nenormalno, da so ti otroci toliko bolni

Enako.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#422 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 28 March 2020 - 09:54 AM

Fiona, noben ni tega tako razumel, tudi Kami ni nic takega napisala, le nerazumljivo nam je nekaterim kako si lahko tako crnogleda in kako posrkas ves negativizm nase, v koncni fazi to tebi skodi. Na tvojem mestu bi ae raje oaredotocila na to, kaj imas pozitivnega v zivljenju, za kaj si lahko hvalezna, kaj je tisto, zaradi cesar bos ta moment nepogresljiva, ce izginea z oblicja tega planeta in for heaven sake, kaj vse si v zivljenju ze dosegla, kako mocna in samostojna zenska si in kaksno sreco v bistvu imas, da zivis zivljenjw kot ga zivis, da imas v tem (za vecino) krutem obdobju, kje bivat, kaj jest in se kaj...ostalo je vse stvar navad in pespektive, ki so pa v tvojih rokah! Ne vzemi te prilike za padanje v vlogo slovenske matere :D ok? :)

Ora, zelo lepo si povzela kaj sem mislila.

FIona, ni bil osebni napad, le spomnila si me, da sem v zadnjem tednu že par takih komentarjev slišala in jih ne razumem. Saj verjamem, da ljudje ne bomo nič bolje živeli zaradi naslednjega dejstva, ampak glede na to, kako nekateri živijo in preživijo (v vojnah, stradajo, grozljivih življenjskih okoliščinah, z res pesimističnimi obeti za prihodnost... ) se mi naša sedanja sprememba res ne zdi nekaj hudega. Pač mala prepreka, čez katero vsi skačemo in bomo tudi v prihodnje. Kot so že nekatere zapisale, dokler smo zdravi, je vse premostljivo.

Verjetno, če bi zapisala v Šank, bi mi bilo bolj samoumevno, da je to tvoj izliv oz. občutek in bi ga zignorirala. Ker je bilo pa v tej temi, se mi je pa vse skupaj zdelo bolj na splošno, kar se tiče večjega dela populacije.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#423 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 28 March 2020 - 02:51 PM

V nasi obcini imamo drug potrjen primer, z osebo sta bila v stiku zupan in en od CZ.
  • 0

#424 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 28 March 2020 - 07:54 PM

Italjanska statistika, po starostnih skupinah do vceraj.

Attached File  Infografica_28marzo ENG(1).pdf   1.5MB   18 downloads
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#425 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 28 March 2020 - 09:00 PM

that discomfort you're feeling is grief

Na tole sem se spomnila, ko sem brala Fionine replike. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#426 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 28 March 2020 - 09:58 PM

Jina, je dobila tvoja mami okroznico o prerazporeditvi? Zgodni so sicer ampak ok, bolje pozno kot nikoli!
  • 0

#427 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 28 March 2020 - 10:19 PM

Nic se ne ve, ker je morala vzet dopust za dva tedna.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#428 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 28 March 2020 - 10:34 PM

Na mail sem dobila, moznost je razporeditev na manj tvegano delovno mesto, cakanje na delo, koriscenje dopusta/ur. Glede na to, kar ti medicina dela odredi. Mogoce za naprej... Smo pa rizicne nosecnice, tisti na imunosupresivih, kronicni bolniki (tudi astma na terapiji), pa onkoloski in tisti nad 65let. Ne zdi se mi optimalno je pa vsaj en premik no, do zdaj se mi je res zdelo, da smo prav kanonfuter, da noben ne pomisli, da smo ziva bitja in imamo tudi sami svoje ovire ipd.
  • 0

#429 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 28 March 2020 - 10:47 PM

Aha, hvala! Sem vprasala fotra, ce je njemu kaj omenila in pravi, da ona nikoli ne gleda sluzbenega maila. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#430 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 28 March 2020 - 10:52 PM

Iz zveze zbornice dobivam na privat. Ti postedujem.
  • 0

#431 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 29 March 2020 - 08:56 AM

Hvala anouk. Tocno to predelujeva tudi na terapiji in mi je ozadje ze znano, v tem clanku je sama resnica. Pa ne zgolj glede te situacije ampak glede vseh situacij v zivljenju.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#432 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 29 March 2020 - 09:11 AM

Sosolka s faksa je objavila prej svojo sliko, po 5 urah pod vso opremo :/ res si ne predstavljam, ker je se z obicajno opremo ob kontaktni izolaciji tezko delat. Pa saj je ona ful posebna ampak realnost je pa taka ta moment (rane,modrice,nepopisna utrujenost, obcutek, da ti zmanjkuje zraka).
  • 0

#433 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 29 March 2020 - 09:37 AM

https://youtu.be/llgCCybOZoA

Ta tip...ne razumem. Ena mozganska celica mu sameva v glavi....kaksne izjave.
  • 0

#434 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17616 posts

Posted 29 March 2020 - 10:29 AM

Zapis pediatrinje s Pediatrične klinike LJ Nataše Bratina:

Naj se predstavim, moje ime je Nataša Bratina, sem zdravnica - pediatrinja, ki kot del ekipe na Pediatrični kliniki delam z otroci s sladkorno boleznijo.
Zdaj delamo vsi več, ker imamo epidemijo, in smo včasih utrujeni, sama sem bila v tednu dni trikrat dežurna, spala nisem, čeprav se včasih misli, da to delamo v dežurnih, preko dneva smo klicali naše paciente, da jih vprašamo kako so, delili nasvete in razlagali. Delam pa tudi v krizni ekipi, kjer vsak dan iščemo še boljše rešitve - boljše rešitve, da ljudje okuženi s Covid virusom ne bodo vstopili na kliniko, da bomo ohranili tiste otroke, ki so na kliniki brez okužbe... Kdo so ti otroci - najbolj ranljivi novorojenčki, med njimi nedonošenčki, včasih komaj večji od dlani, otroci po najtežjih operacijah na srcu, otroci z rakom ali po presaditvi matičnih celic, tisti, ki imajo kronično vnetno črevesno bolezen, ki čakajo na presaditev jeter, otroci z najtežjimi imunskimi pomanjkljivostmi, epilepsijo, ja in tudi otroci s SBT1, če pridejo k nam prvič, ali zaradi ketoacidoze drugih težav.
In ob tem imamo na vratih klinike triažo - vsak dan znova zdravnik pediater in psihologinja vprašata vsakega, ki pride za sprejem ali pregled - ste zdravi, imate povišano temperaturo, vas tišči v prsih, boli grlo, težko dihate, kašljate, opozorimo, da neresnični odgovori sodijo v pristojnost 177. člena KZ, ki govori o namernem širjenju nalezljivih bolezni. Poučimo o pravilni uporabi maske, delimo letake, vsakemu pokažemo, kako si pravilno razkuži roke...
In vstopajo - še vedno vstopajo starši, ki prikrijejo, da ima otrok vročino, da so bolni sami. In ogrožajo druge otroke, težko bolne otroke in osebje.
Včeraj smo sklenili, da naredimo prvo ovadbo, ker tako ne more iti naprej.
Nikomur ne bomo odrekli zdravstvene oskrbe, le pravo pot bomo izbrali. Vem, da je številne med vami strah prav tega, da otroka ne bomo pogledali, drugi še vedno zmahnete z roko, kaj pa je to malo kiham in praska me po grlu.
In potem berem, da dobičkarji prodajajo škatle kirurških mask po 79 EUR, ko škatla stane sicer 5 EUR ali manj, da jih ni sram, tudi njih bi lahko prijavili po istem členu zakona, saj z visokimi cenami spodbujajo širjenje epidemije, ker mask ne more kupit večina ljudi. Ali veste, da eno masko lahko nosite le 2 uri? Če jo snamete iz obraza ni več uporabna, enako če jo spustite pod nos ali brado, če se je dotaknete z umazano roko?
In kaj je odneslo mene čez rob - slike iz Rožnika, Šmarne, Bleda, obale - obilica avtov, sprehajalcev, družin z otroki.
Pa kaj nam je? Ali veste, da je v intenzivnih enotah že več kot 25 ljudi, med njimi tudi niso vsi stari 80 let ali več... Kaj bomo naredili, če prav za vas prostora ne bo več, ker ne upoštevamo navodil?
Bodimo odgovorni!

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#435 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 29 March 2020 - 10:51 AM

In sledijo potem komentaeji na fb, da so slike zrezirane, ne vem no...jaz se 100%, da kolegica z Ankarana ni objavlala slike iz januarja recimo :D pa da tiste s Koprske promenade niso stare sem tudi sigurna, fant, ki jih je objavil dela v turizmu in verjetno ga med druhim skrbi tudi kako bo po koncu karantene z obiskom. Folk res povsod isce teorije zarote!
  • 0

#436 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 29 March 2020 - 11:22 AM

Stare slike sigurno niso, mi je pa za Roznik cudno. Mi skos hodimo gor, ker ga imamo tako blizu in po poti ni zive duse, na vrhu pa tudi skoraj nikogar ali pa jih je tako malo, da se jim komot na dalec izognes. Res pa je, da ne gremo gor za vikend popoldne.
  • 0

― V. Van Gogh

#437 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 29 March 2020 - 12:12 PM

Na Golovcu je zdaj zjutraj, ko jaz hodim (okoli 7h-8h) vsaj 5x več sprehajalcev, kasneje še več. Tu se res pozna, da hodijo več na sprehode, čeprav je velik hrib, srečujem precej več sprehajalcev, kot prej. Pa saj mi je logično, naj hodijo, bi bila pa bolj vesela, če jih ne bi bilo toliko, imam rada mir :)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#438 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 29 March 2020 - 12:29 PM

Hja, jaz sem se pa zalotila, da sem pri branju HAD bloga res podvomila v včerajšnje poročanje medijev o množicah na obali in na Bledu... 

• 0

#439 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 29 March 2020 - 12:42 PM

Ja saj ves s kavca je lahko pameten en in drugi :D novinarjev na obali in na Bledu ni bilo, Hada pa tudi ne :)

Saj sem pisala, travma je bila polna, doma s kavca ni noben padu :D
  • 0

#440 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 29 March 2020 - 12:45 PM

Včeraj sicer ko so na poročilih kazali posnetke z Obale, so sicer bili sprehajalci, ravno množic pa ni bilo. Ampak vprašanje, ob kateri uri so snemali.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users