Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#421 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 19 November 2019 - 06:10 PM

Saj midva fizol, ona meso :D Fizol je za commoners. Aja, zdaj uporabljava DM plenice cez dan in so pol cenejse. Jih pa lahko samo tako, da zadnjo krpico pomocim v kokosovo olje (to mi je Fiona dala idejo), da je rit zascitena in se ne vname. Kokosovo spet stane, ampak mi ga da tasca (pa jabolka naprimer tudi).
No, za bencin je pa zihr se ene 200. Se moz dalec vozi pa nasplosno se radi vozimo okoli.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#422 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 19 November 2019 - 06:12 PM

Najina banka ima aplikacijo za telefon, ki avtomatsko grupira vse izdatke (lahko prekvalificiras posamezne vnose, ce niso ustrezno kodirani, ampak so kar dodelali sistem). Tako da pod zavihkom 'where does my money go?' vidis izdatke vseh kategorij za vsak mesec posebej. Edino R zadnje case vcasih se z drugega racuna kaj poravna, tako da trenutno vseeno nimam najbolj realne slike. 

Me je pa zadnjic skoraj kap, ko sem sla po sto letih tankat - bencin je pri nas trenutno 1,65 O.o

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#423 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 November 2019 - 06:17 PM

Jaz šele odkar si vpisujem porabo v aplikacijo, vidim, koliko sploh porabim. Vsak mesec je bilo vsaj 400 €, tudi zdaj, ko sem na porodniški. Pa če tako pomislim, mi sploh ni jasno, kam gre toliko denarja. Sploh zdaj, ko že dolgo nisem nič za obleči zase kupila, pa bolj malo ven hodim. Ampak ja, če greš v trgovino naredit en večji nakup, je takoj okrog 100 €, potem so računi, vsake toliko jaz najin avto tankam in se hitro nabere.
Koliko zapraviva za hrano ne vem, nisem nikoli posebej po kategorijah seštevala.

400 za vse stroške? To je pri nas ok. 1000 (položnice, hrana in bencin).

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#424 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 19 November 2019 - 06:19 PM

Pri nas je preko 1000€ samo stroškov brez hrane in bencina, glavni del je pa itak kredit in položnica za vrtec.
  • 0

#425 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 19 November 2019 - 06:21 PM

Mi manj porabimo odkar delam :) kljub placilu varstva. Oba jeva v sluzbi, ona v varstvu, glede plenic je cedalje manj vazno kaj ima na riti in prehajamo na cenejse oz.kupim papmers v tusu ob cetrtkih na -25% pa v dmu kadar gremo mimo.
  • 0

#426 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 19 November 2019 - 06:33 PM

To drži tudi pri nas. Ko smo doma, več porabimo, logično. Kuhamo doma ali jemo zunaj, jemo bolj bogate zajtrke, gremo večkrat na kavo itd.
  • 0

#427 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 19 November 2019 - 06:34 PM

Jina, ah kje, to je samo kar jaz plačujem, fantova plačila niso všteta. Gorivo večinoma on plačuje, tv in internet si izmenjujeva vsak en mesec, v trgovini pa tudi plačujeva kot nanese. Tako da če štejem, da polovico recimo on plača v trgovini, večino goriva on, je skupni znesek sigurno 2 x 400.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#428 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 19 November 2019 - 06:35 PM

Kar dosti potem. Glede na to, da nimata najemnine/ kredita in še ne plačujeta vrtca.
  • 0

#429 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 November 2019 - 06:38 PM

Aja, tako. Saj pri nas je tudi jurja brez vsega tega, pa za bencin gre čisto majhen delež. Tudi kosilo ima mož v službi, torej 6 kosil na teden.

• 0

― V. Van Gogh

#430 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 19 November 2019 - 06:44 PM

Pri nas so fiksni stroški pri hiši dokaj sprejemljivi, elektrika manj kot 40€, komunala 55, Telekom z obema mobiteloma cca 80, pa še RTV. Ogrevamo se že od lanske zime zastonj, na drva. Potem pa še zavarovanja, to je pa to.
  • 0

#431 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 19 November 2019 - 06:59 PM

Kako pa komunala samo 55? :o
  • 0

#432 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 19 November 2019 - 07:00 PM

Mater a ni dost? Men je ful drago to. Prej smo mel okol 45, pred podrazitvijo.
To je pač samo poraba vode in strošek odvoza odpadkov za 3 člane, mogoče imate v blokih zraven še kaj drugega.
  • 0

#433 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 19 November 2019 - 07:25 PM

Mi imamo zdaj 65 :/ nimam pojma kaj nam se zaracunajo zraven, ker na izpisu ni nic kaj ekstra, pa reees malo vode porabimo, nekje do 10kubikov.

Hise v nasem mestu imajo poloznice za 90€.
  • 0

#434 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 November 2019 - 07:28 PM

Huh? V LJ imamo 14 € + voda po porabi.
  • 0

― V. Van Gogh

#435 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 19 November 2019 - 07:34 PM

Sem sla prav gledat: 68€ je poloznica, vode je tokrat 13 kubikov ( wtf res nikoli ni bilo toliko, 12 max kar se spomnim), in kao 20kg odpadkov po osebi, se pravi nas blok sproducira kao 240kg smeti mesecno? Nekam nerealno gleda na to, kaksne imamo zabojnike in da res nikoli niso polni, pa jih 1x na teden praznejo. Sicer pa itak vemo, da nas nekje lupijo.
  • 0

#436 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 19 November 2019 - 07:39 PM

14 pavsalno ne glede na osebe? Pri nas so osebe. Z vodo zdaj pride 55, lani pa je bilo 50. Ampak sta dve gospodinjstvi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#437 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 19 November 2019 - 07:39 PM

Jaz trenutno nimam nobene specifikacije računa. Imajo pa tud sodelavke v hisah okrog 65€, ampak so po 4 recimo, mi smo trije.
  • 0

#438 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 19 November 2019 - 07:41 PM

Ja sit no, pomojem gre res v te odpadke in odpadne vode, prav ne vem kako je s tem.
  • 0

#439 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 19 November 2019 - 07:42 PM

Mozno, da vecje kot je mesto, ceneje je. Se obratovalni stroski vsega razporedijo med vec uporabnikov.
  • 0

Tumblr

#440 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 November 2019 - 07:58 PM

Plača se glede na število kant. Več hiš ima skupno zbirno točko in vsako gospodinjstvo plača dobrih 14 €, en kontejner je razdeljen med 5 ali 6 hiš. Starša plačata par € več.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users