Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#421 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19333 posts

Posted 07 November 2017 - 10:37 AM

Videz betona je zdaj zelo v trendu, meni je všeč.

Torej ga bosta v celotni prenovila in se tudi tja preselila? To je super! Je blizu "najine" lokacije? :)

Midva pa ravno končujeva prenovo novega stanovanja in se nisva niti enkrat skregala. Sva totalno usklajena in imava res skoraj do pike enak okus. :D

Če boš rabila kako pomoč, pa le javi. :)

Na Partizanski, nasproti železniške, nad cvetličarno. Staromeščansko stanovanje, stropi 4 m visoki. Ma ni idealno, bova se pa vseeno začasno preselila tja po obnovi, ker sva zdaj v najemu.

Imaš potem srečo, da imata enak okus. Najin se totalno razlikuje. :D Sicer se ne kregava, se pa spričkava kdaj pa kdaj. :)

Vi2 se bota spet selila?

• 0

#422 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 November 2017 - 10:49 AM

Aha točno vem kje.

Saj 4m stropi so za umret lepi, samo rahlo potratni, če nimaš recimo kamina. Je veliko stanovanje? (Jaz sem sucker na stanovanja, vse me vedno zanima. :D)

Ja, midva se seliva v večje. 200m stran. :D

• 0
Viens, reste ici!

#423 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19333 posts

Posted 07 November 2017 - 11:06 AM

Ne, ni veliko, okoli 50 kvadratov.

Jaz pa sovražim selitve, sem upala, da sem bom še samo 1x selila v hišo. :)

• 0

#424 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 07 November 2017 - 11:40 AM

Jaz nimam nic proti selitvam, ampak vseeno pase imeti vmes malo premora, ko uzivas v prostorih, ki si jih ustvaril (in gres vmes komu drugemu pomagat pri selitvi) :D Si pa predstavljam, da je manjsa muka se eno stanovanje obnoviti zdaj, ko ze poznata razlicne opcije na trgu in sta nekako izpilila svoj okus (in tudi v praksi videla, kako se stvari obnesejo in za kaj bi v prihodnje zelela, da je drugace). 

Fantov bratranec se je pred kratkim preselil in so postavili notri dve predelni steni (eno za dining nook, drugo za vgradni TV) in je super izpadlo. Si zelim, da bi bila tudi sama malo bolj spretna z orodjem in kaksnimi bolj strukturnimi projekti, da bi si vsaj znala predstavljat, kaj je/ni mozno, ce ze ne drugega. Vceraj sva sla k sosedom pogledat, kako so v mansardi vgradili okna in frcado, in sva ugotovila, da se morava se za celo vrsto drugih stvari glede rabe prostora odlocit ze zdaj, ker nekaterih elementov dejansko ne dobis v mansardo drugace, kot skozi veliko luknjo v strehi.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#425 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 07 November 2017 - 12:55 PM

Ana a sta sama tudi delala al sta imela izvajalce? Ker se mi zdi, da je velika razlika :D. A nista bila zdaj tudi v lastniskem stanovanju? Sori ce prevec sprasujem :). Kako se pa psi s selitvijo soocajo? Pri mackah vem, da zna bit kar problem.
  • 0

#426 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86395 posts

Posted 07 November 2017 - 01:00 PM

Psi naceloma nimajo takih problemov s selitvami, ker se ne navezejo na prostor tako kot macke in so lahko srecni kjerkoli. :)
Pri selitvah je gromozanska razlika, ce zivis v stanovanju, ko se prenavlja ali ne. Pa tudi omejitev budgeta ni zanemarljiva in dodatno pripomore k stresu.
Kar se izbire opreme tice, se tudi midva nisva nikoli skregala, imava cisto enak okus.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#427 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 07 November 2017 - 01:11 PM

Jaz malo tezim edino pri gramofonu, zvocnikih in takih receh, ker bi slo cene financno cist prevec v visave, pa ti gromozanski zvocniki mi niso po godu ampak glede na to, da je to nekak edina prilagoditev sem pac sprejela. Imava pa tudi sicer zelo podoben okus.
  • 0

#428 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 November 2017 - 01:14 PM

Mi imamo v pisarni mat/temno sive ploscice in cesa bolj groznega se nisem videla. Nikoli ne mores spucat tako, da zgleda res cisto, res nikoli.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#429 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 November 2017 - 01:32 PM

Ana a sta sama tudi delala al sta imela izvajalce? Ker se mi zdi, da je velika razlika :D. A nista bila zdaj tudi v lastniskem stanovanju? Sori ce prevec sprasujem :). Kako se pa psi s selitvijo soocajo? Pri mackah vem, da zna bit kar problem.

Ora odvisno kaj misliš. Vsa zasnova, ideje, razporeditev prostorov, pohištvo... vse je najino delo, nisva nikoli najela kakšnega arhitekta. Ostalo pa sva imela seveda izvajalce (električar, zidar, vodovodar etc..).

Ja, v lastniškem sva tudi zdaj. :)

Glede psov in selitve se strinjam z Jino. Monika je srečna kjerkoli, samo da sem jaz tam. :D

• 0
Viens, reste ici!

#430 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 07 November 2017 - 02:19 PM

Pri nama so bili spori pri barvanju, sestavljanju pohistva, z bivsim pri razbijanju kopalnice in sten bolj te stvari sem mela v mislih :)

Moja mati ima porazne temno sive ploscice kolegica pa ima v kopalnici crne sijaj in so super :) odvisno je pomojem predvsem res od ploscic. Moras poskusit stopit gor, potipat...
  • 0

#431 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86395 posts

Posted 17 November 2017 - 06:17 PM

Koliko plačujete za zavarovanje nepremičnine tisti, ki imate hišo, koliko m2 in pri kateri zavarovalnici?

• 0

― V. Van Gogh

#432 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17078 posts

Posted 24 November 2017 - 10:45 AM

Mi plačujemo precej se mi zdi, imamo zavarovano na novo vrednost, cca 140m2 + mansarda, točne cene moram pogledat. Mamo pa pri Triglavu. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#433 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32523 posts

Posted 24 November 2017 - 10:58 AM

Moja sodelavka plačuje okrog 500€ letne premije za podobno kvadraturo ^^, novogradnja.

Midva imava nek bolj osnoven paket (nimava zavarovano vse) in plačujeva okrog 200 €.

• 0

#434 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17035 posts

Posted 24 November 2017 - 12:31 PM

Nekih 26 e na mesec, generali paket dom, 180 m2.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#435 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86395 posts

Posted 24 November 2017 - 02:04 PM

Hvala vsem! :)
  • 0

― V. Van Gogh

#436 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 19 December 2017 - 08:38 AM

koliko je standardna širina notranjih vrat v stanovanjih?

Ali sploh obstaja standardna širina?

oz. ko piše 80cm ali je to mišljeno zgolj širina krila ali tudi podboji?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#437 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 19 December 2017 - 08:55 AM

Po moji logiki bi bila to širina odprtine, ki jo vrata pokrijejo, ampak je vsekakor bolje, da vprašaš za ziher. Vratna krila dobiš danes v parih različicah, vsaj kolikor se spomnim, tako da bodo dimenzije variirale glede na način zapiranja (ali se vrata usedejo v podboj ali ga delno pokrijejo).

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#438 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 19 December 2017 - 08:58 AM

Za boljso predstavo:

austria-ecosy-kozijn-opdekdeur-met-stale

• 0

#439 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 19 December 2017 - 09:03 AM

točno. hvala. Jaz sem se spomnila samo na tiste s "širokimi" podboji

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#440 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32523 posts

Posted 19 December 2017 - 09:34 AM

Mi imamo različne dimenzije vratnih kril... je blo pa vse v bistvu po meri narejeno pri Lip Bled in sploh ni bilo drago. Tudi izmero so opravili oni, tako da ni bilo kakšnih nesporazumov.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users