Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3504 replies to this topic

#421 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 07 April 2006 - 04:08 PM

Js mam eno mal čudno vprašanje, ampak se bom kar v to temo zrinla, saj se gre za obraz laugh.gif Včasih mi okrog oči nastanejo majhne rdeče pikice, ne bolijo, ne srbijo...čisto nič, sam zgleda kot neke male rdeče lise, ki tokom dneva "zbledijo". Če si dam kdaj čez kremo, postanejo bolj izrazite, pa pol čez kake 3ure postanejo manj vidne... zdej sm že zabluzla s tem opisom biggrin.gif Vglavnem zanima me čist tko informativno, če je to lahko od kreme (mi ni logično, saj če bi bila krema, bi to dobila vsakič, ko se namažem, pa ne) al je kaka alergija na hrano (za pomaranče+mandarine sm že pozimi ugotovila, da sm bla pol vsa pikasta okrog oči, ne vem pa, če je blo to čisto naključje). A se kateri kaj sanja?
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#422 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 April 2006 - 04:36 PM

Mini vprašanje: (vsake toliko preberem par postov, pa kar hitro pozabim, tako da je bilo tole verjetno že kje omenjeno)

Lahko krema z UVA in UVB filterji kolikor toliko nadomesti sončno kremo? Vsaj za tale prehodni čas? Sončnih krem niti ne maram, ker smrdijo in so mastne, zdejle se pa odločam za nakup kake kreme.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#423 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 April 2006 - 05:35 PM

pomoje je večji probelem tako kremo z zanesljivo uv zaščito sploh dobit. jst rabim eno tako zaradi cleanance K, pa sm že skorej obupala.. ermm.gif
  • 0

#424 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 April 2006 - 05:55 PM

inchika,ob branju tvojga posta sm se spomnla tud name-tud men se pojavjo rdeče pike in sm misnla,da od kreme,sam,če bi blo res od kreme,bi se mi pojavle vsakič,pa se mi ne-tko kot teb ne.
In ravn dons sm si zjutri stisnla full grenivk biggrin.gif kaj če sva res na pomaranče?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#425 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 07 April 2006 - 10:56 PM

QUOTE(rea)
In ravn dons sm si zjutri stisnla full grenivk biggrin.gif

OT - grenivka vsebuje veliko več vitaminov kot pomaranča in je zato dovoljena le 1 na dan. Medtem, ko si lahko narediš sok iz večih stisnjenih pomaranč.
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#426 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 April 2006 - 06:46 AM

QUOTE(crna)
Mini vprašanje: (vsake toliko preberem par postov, pa kar hitro pozabim, tako da je bilo tole verjetno že kje omenjeno)

Lahko krema z UVA in UVB filterji kolikor toliko nadomesti sončno kremo? Vsaj za tale prehodni čas? Sončnih krem niti ne maram, ker smrdijo in so mastne, zdejle se pa odločam za nakup kake kreme.

Tega pa ne razumem. Saj sončna krema tudi vsebuje UVA in UVB filtre. Če imaš kvalitetno kremo za obraz s filtri, potem vsekakor nadomesti kremo za sončenje. Tudi vse kreme za sončenje niso najbolj zanesljive...
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#427 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 April 2006 - 06:46 AM

QUOTE(inchika)
Js mam eno mal čudno vprašanje, ampak se bom kar v to temo zrinla, saj se gre za obraz laugh.gif Včasih mi okrog oči nastanejo majhne rdeče pikice, ne bolijo, ne srbijo...čisto nič, sam zgleda kot neke male rdeče lise, ki tokom dneva \"zbledijo\". Če si dam kdaj čez kremo, postanejo bolj izrazite, pa pol čez kake 3ure postanejo manj vidne... zdej sm že zabluzla s tem opisom biggrin.gif Vglavnem zanima me čist tko informativno, če je to lahko od kreme (mi ni logično, saj če bi bila krema, bi to dobila vsakič, ko se namažem, pa ne) al je kaka alergija na hrano (za pomaranče+mandarine sm že pozimi ugotovila, da sm bla pol vsa pikasta okrog oči, ne vem pa, če je blo to čisto naključje). A se kateri kaj sanja?

Saj že sama ugotavljaš. Lahko je kriva krema ali pa kakšna blaga alergija. Kaj drugega že težko.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#428 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 08 April 2006 - 11:57 AM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(crna)

Tega pa ne razumem. Saj sončna krema tudi vsebuje UVA in UVB filtre. Če imaš kvalitetno kremo za obraz s filtri, potem vsekakor nadomesti kremo za sončenje. Tudi vse kreme za sončenje niso najbolj zanesljive...

Explanation:

Torej kupila bi si kako "lažjo" (nemastno) kremo za čez leto, ki bi imela UV filterje, ravno zaradi tega, da mi ni treba uporabljati sončne kreme, ker jo ne maram.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#429 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29876 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 08 April 2006 - 12:04 PM

QUOTE(crna)
Torej kupila bi si kako \"lažjo\" (nemastno) kremo za čez leto, ki bi imela UV filterje, ravno zaradi tega, da mi ni treba uporabljati sončne kreme, ker jo ne maram.

v nebo vpi(ja)joče so hvalnice kremi superdefence od clinique (obstajata različici za suho do normalno in normalno do mešano kožo), tudi cena je v nebo vpijoča, a ne hvaljena (tam 12k za 50 ml), jaz imam l'occitane s karitejevim maslom (6600 sit) - če maš mešano kožo, ti utegne biti poleti pretežka, za vmesno obdobje in pozimi pa mislim, da ne. dilema je pohvalila avonovo retroactive, če se ne motim. malo še pobrskaj.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#430 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 08 April 2006 - 12:32 PM

Špela, ful ful hvala! Uf, 12k za kremo, se mi je zdelo že 6600 na meji dobrega okusa, ker nisem ravno pri denarju, oz. mam neke stroške trenutno... Pa kake cenejše znamke nimajo nič podobnega (npr. Alverde, Garnier, itd?). No, ja za kvalitetno kremo mi ne bi smelo bit žal denarja, tudi to je res... Bom še mičken pobrskala wink.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#431 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 08 April 2006 - 01:00 PM

Ok, sem malce brsknilo po forumu in prečekirala sestavine od ene kremice, ki jo mam doma - Clinians Supernutriente, ki jo nucam za kožo. Imam tudi Alverde Jojobo, samo jo nucam le čez noč, čez dan se z njo namažem le okoli oči, ker mi ni všeč oni film, ki ga pusti po nanosu.
Tak da si bom kupila raje ono Garnierjevo pumpico s sončno kremo. Bo ceneje 8)
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#432 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 08 April 2006 - 06:32 PM

QUOTE(rea)
inchika,ob branju tvojga posta sm se spomnla tud name-tud men se pojavjo rdeče pike in sm misnla,da od kreme,sam,če bi blo res od kreme,bi se mi pojavle vsakič,pa se mi ne-tko kot teb ne.
In ravn dons sm si zjutri stisnla full grenivk biggrin.gif kaj če sva res na pomaranče?

Ja ampak resno to s pomarančami in mandarini-mojo mamo pa vse začne srbet po rokah, tko da neki bo že na tem: nekje na netu sm prebrala da nekateri avtorji najmočnejši učinek pripisujejo pšenici in koruzi, mleku, kvasu, agrumom in kofeinu...torej agrumi biggrin.gif
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#433 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 08 April 2006 - 08:46 PM

Ja,ej jz sm se prej zmotla,full rada pomešam besedi grenivka/agrum!
Urška,hvala vseen za info...hotla pa sm rečt,da sm si stisnla full agrumov.
Torej,inchika-nič agrumov? ohmy.gif mad.gif biggrin.gif
  • 0

#434 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 April 2006 - 09:06 PM

Punce glede na to, da se bliža poletje me zanima ena pametna krema z faktorjem za mešano kožo - je kaka taka?
  • 0
Viens, reste ici!

#435 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 April 2006 - 09:32 PM

QUOTE(Anaa)
Punce glede na to, da se bliža poletje me zanima ena pametna krema z faktorjem za mešano kožo - je kaka taka?

evo, jst tako iščem že neki časa in težim tukej na forumu biggrin.gif:D pa še vedno nism nič našla, nothing.. jst bi rabla eno ful lahko za mešano/mastno kožo, take pa se s faktorjem ful težko dobi.
  • 0

#436 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 08 April 2006 - 09:55 PM

Jst sm enkrat dala za ocent kremo od Eucerina Hydro-Matt s faktorjem 15 in je bla kr dobr ocenjena.
  • 0

#437 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 08 April 2006 - 10:11 PM

QUOTE(vrana)
Jst sm enkrat dala za ocent kremo od Eucerina Hydro-Matt s faktorjem 15 in je bla kr dobr ocenjena.

ne najdm na iskalniku!
  • 0

#438 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29876 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 08 April 2006 - 10:12 PM

QUOTE(rea)
QUOTE(vrana)

ne najdm na iskalniku!

zdaj je prva pri temi sestavine.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#439 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 08 April 2006 - 10:23 PM

hvala.-sm medtem tud sama že vidla! smile.gif
  • 0

#440 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 April 2006 - 07:57 AM

Uporabljaj kremo, kot jo sicer, v lekarni si pa še kupi Avene 20A/20B kremo za mešano kožo in jo maži preko navadne kreme. Ali pa puder.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users