Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#421 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 28 February 2013 - 08:18 PM

Jaz sem se v gimnaziji 4 leta učila nemščino, delala maturo iz tega predmeta, ampak po toliko letih neuporabe sem svoje znanje ob prijavi na delovno mesto samokritično ocenila kot pasivno. Italijanščino sem se učila 2 leti, vendar od tega nisem odnesla popolnoma nič uporabnega  in sploh nisem omenjala tega jezika v CV-ju.

Glede na razlike v znanju  (in suverenosti pri rabi) 3 tujih jezikov sem jih potem tudi nekako razvrstila od aktivneega znanja angleščine do pasivnega znanja nemščine in ruščine, samo pri teh dveh sem v zadnjih letih zelo napredovala...

Europass oblike pa nisem nikoli uporabila.

• 0

#422 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 February 2013 - 08:19 PM

Sam si oceniš, ja :). Jaz sem glede hrvaščine enako kot ti, razumem vse, govorim malo nič, ampak sporazumela bi se s človekom čisto okej, zato sem hrvaški jezik dala pač razumevanje C, govorjenje in pisanje pa A.

Zadnjega vprašanje ne razumem najbolje, ampak jaz imam CV napisan tako kot so tej primeri.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#423 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 28 February 2013 - 08:49 PM

Hvala. :) Bom torej dodala tudi hrvaščino. Glede italijanščine pa se mi toliko let neuporabe zelo pozna. Jo nameravam začet obnavljat, imam shranjenih nekaj srednješolskih zapiskov, učbenik in vaje. Za kakšen tečaj pa trenutno nimam denarja, ker kolikor vem, niso tako poceni, čeprav bi bilo kakšno potrdilo ali certifikat zelo dobrodošel. Tudi kak certifikat za angleščino najbrž koristi, ampak spet, ni denarja trenutno.

Sarah, ja, to sem mislila, glede zunanjega izgleda življenjepisa. :)

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#424 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 February 2013 - 08:52 PM

Certifikate si tudi jaz želim delat, za angleščino in italijanščino, predvsem slednjo, ampak zaenkrat nimam keša za to.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#425 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 28 February 2013 - 09:06 PM

Za angleščino se ga gre delat na British council ali različne ustanove to izvajajo? Gledala sem na britishcouncil.org strani in je vse od 100 € naprej. Čeprav ne vem, kaj pomenijo tiste kratice. Imam željo tudi nemščino se naučit, zato bi v prihodnosti šla na kak tečaj. Pa ZUP izpit. Kar vse naenkrat bi, haha. :)

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#426 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 February 2013 - 10:13 PM

Kratice pomenijo različne stopnje znanja jezika, če govoriva o splošni angleščini so to FCE, CAE ter CPE (od najlažjega do najtežjega).

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#427 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 March 2013 - 01:08 AM

Če apliciraš za delovno mesto v Italiji, Nemčiji, Angliji, Franciji, itd., skratka v nesosednjih državah (It sem dala sem zato, ker so glupi, in ne vejo niti, kateri jezik se govori v Sloveniji :D), a je smiselno napisat, da pač znaš srbsko, hrvaško in makedonsko?

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#428 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 01 March 2013 - 07:19 AM

Ja, zakaj ne? Več znaš, več veljaš. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#429 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 01 March 2013 - 07:37 AM

Ne vem, malo mi je hecno, ker so  si tako podobni (ajde, mk je malo drugačna) in pol izpade da govoriš 10 jezikov. :D

• 0
Pablo Picasso

#430 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 01 March 2013 - 07:40 AM

Ja ne vem, makedonščina recimo je precej drugačna, jaz bi izpostavila, da to znaš. Pa mogoče napiši samo se srbsko zraven, da res ne izpadeš kot nekdo, ki se hvali. :D

• 0

#431 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 01 March 2013 - 07:41 AM

Napišeš srbohrvaško -_-

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#432 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 01 March 2013 - 07:42 AM

Pa saj ne obstaja več. :)

• 0

#433 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 01 March 2013 - 07:44 AM

Ops, sem zelo za časom. :oops:

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#434 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 01 March 2013 - 08:18 AM

:lol:

• 0
Pablo Picasso

#435 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 01 March 2013 - 08:48 AM

Mislim, da nas večina v veliki meri razume hrvaščino in/ali srbščino, ker sta precej podobni našemu jeziku in me zanima, če ve v življenjepise to navajate pod znanje tujih jezikov?

mlajše generacije sploh ne znajo več!!! oz. znajo naročit kruh in kavo.  In se strinjam s Kinky, da bi vsekakor napisala. Škodit ne more.

Sam si oceniš, ja :). Jaz sem glede hrvaščine enako kot ti, razumem vse, govorim malo nič, ampak sporazumela bi se s človekom čisto okej, zato sem hrvaški jezik dala pač razumevanje C, govorjenje in pisanje pa A.

a res ... meni je pa ravno pisanje problem. Govorjenje in razumevanje ne, pisanje pa full, ker sem samouk in se nikoli nisem učila slovnice.

Coco - In makedonsko je sigurno precej drugače in če to znaš, omeni.

Jaz grem iz dejstva, da kakor oni ne znajo SLO (skoraj nihče nič ne razume) in če jaz njih razumem, je to dodatni tuj jezik. Malo sem ga sicer že pozabila, ker ga ne uporabljam več toliko, ampak bi pa zelo hitro nazaj prišla.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#436 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 01 March 2013 - 10:18 AM

Ja, makedonscina je res poseben jezik. Jaz imam nekaj sorodnikov tam, pa vedno komuniciramo v hrvascini/srbscini, hehe.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#437 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 01 March 2013 - 10:19 AM

Ja, jaz recimo ne znam NULA govorit po hr ali srbsko. Razumem vse zaradi komadov haha, pa znam se pac sporazumevat, ampak tako, da oni govorijo hr, jaz pa slo.

Smo vsi Slovenci v druzini, tko da se od kaksnih sorodnikov ne bi mogla naucit, se na morje smo vedno v Slo hodili in jebiga.

Se pa pod vplivom alkohola spremenim v poliglota, samo tega ne bi zraven pisala. :lol:

• 0

After all this time?

Always.

#438 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 01 March 2013 - 10:23 AM

Jaz pa vedno avtomatsko v tuj jezik preklopim, ce le lahko. Se spomnim, da smo imeli 2 leti nazaj na faksu eno profesorico s hrvaske, ki je sicer govorila nekoliko slovensko, ampak smo se zmenili, da ni problem, ce so predavanja v hrvascini (smo imeli pri definicijah parih besed probleme, ker imajo vcasih cisto kontra pomen, tako da smo z anglescino posredovali :D), tako da sem recimo tudi kaj vprasala/komentirala v hrvascini pac.

Pri nizozemscini je drugace - se sicer trudim odgovorit po njihovo, sploh ce me kdo v trgovini/dvigalu/na avtobusu kaj vprasa, za kaksne bolj poglobljene pogovore pa nimam dovolj znanja/potrpljenja, tako da tam kar hitro pri anglescini pristanemo.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#439 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 March 2013 - 10:47 AM

a res ... meni je pa ravno pisanje problem. Govorjenje in razumevanje ne, pisanje pa full, ker sem samouk in se nikoli nisem učila slovnice.

Mislila sem govorno sporazumevanje, pisati tudi jaz ne znam nič v hrvaškem jeziku.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#440 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 01 March 2013 - 01:24 PM

Hvala vsem za nasvete. Jutri se probam lotit pisanja. Danes sem se šla prijavit na zavod in s svetovalko sestavila zaposlitveni načrt. Poslala sem tudi prijave za sodniško pripravništvo, čeprav trenutno ne zaposlujejo, niti ne vejo, kdaj spet bodo. Za volontersko pa se zaenkrat ne bom prijavila.

Danes je K. zvedel, da baje (seveda v kolikor se kaj ne spremeni) imajo za pripravnike in strokovne sodelavce "prepoved" zaposlovanja do 2015. Še ene, ko je šla na porodniško ni smeli zamenjati. 

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users