Jump to content

Photo

Slovenija

• Please log in to reply
1514 replies to this topic

#421 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 05 February 2019 - 02:52 PM

Imate kakšne plane za izlet za prihajajoči praznični vikend? Res bi rada nekam šla na enodnevni izlet in za petek in soboto je napovedano kar lepo vreme, pa malo brskam za idejami..

Zanimiva mi je sicer ideja za Jezersko, kjer si lahko izposodiš opremo za tek na smučeh in se baje ful lepe proge po ravnem ampak me malo skrbi zaradi možnosti padcev, sploh ker nisem tekla na smučeh že od OŠ :roll: Sicer ne vem kakšno je kaj stanje s snegom, spletna kamera ne deluje, piše pa da je možno tudi sprehajanje ob robu tekaških prog tako da mogoče vseeno ostaja kot opcija

Zanimiv mi je sicer tudi tematski park Vulkanija ampak je vse bolj bazirano za otroke, tako da bi to pomojem prišlo bolj v poštev čez par let :D

Imate ve kakšne predloge?

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#422 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 05 February 2019 - 03:46 PM

Jaz grem v Goriska Brda. Napovedano je lepo vreme in visoke temperature.
  • 0

#423 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 05 February 2019 - 04:29 PM

Kranjska gora in Zelenci, Velika planina, Rogla (voznja s pasjo vprego), Logarska dolina
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#424 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 05 February 2019 - 07:34 PM

V Tamar na štrudelj. : ) Ali pa na morje ja, glede na napovedane temperature. Bo pa najbrž gneča.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#425 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 05 February 2019 - 08:01 PM

V Trst in Sistiano, klasika.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#426 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 05 February 2019 - 08:03 PM

Matilda, ti si s primorskega konca?

Ni sicer Slovenija - Matilda me je spomnila na Rilkejevo pot (Sistiana - Devin).
  • 0

#427 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 06 February 2019 - 10:29 AM

Pred kratkim sva bila v Tamarju (to je sicer zakon izlet), smo primarno želeli po Zelencih ampak je veter podrl ogromno dreves in je bil prepovedan prehod mi smo bili pa z enim vozičkom in nismo želeli tvegati, to je bilo kak mesec nazaj.

Tudi v Sistianu smo bili ker so fantje plezali midve sva pa šli do Porto Piccolo, zelo lepo in pa na Veliki planini dva tedna nazaj :D

Všeč mi je bil tale izlet na Kokoško, če bo zelo pihalo pa mogoče Pokljuka

https://kamzmulcem.s...udovit-razgled/
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#428 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 06 February 2019 - 10:48 AM

O super, tu bi pa tudi jaz takoj sla! Tudi mi planiramo en izlet v petek, sicer sem mislila tudi v kakšen muzej pokukat, ker ni vstopnin.
  • 0

#429 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 06 February 2019 - 10:55 AM

Matilda, ti si s primorskega konca?

Ni sicer Slovenija - Matilda me je spomnila na Rilkejevo pot (Sistiana - Devin).

Ne, je pa fant, od lani pa ima njegova družina vikend dol.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#430 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 06 February 2019 - 12:33 PM

Samo res, hvala ker si me spomnila _M_, bom poskusila pokombinirat še s kakšnim muzejem :idea:

Evo sem našla še eno zanimivo opcijo, če bo mogoče služila kot ideja kateri od vas, in sicer na petek, ko je praznik za Park Vojaške zgodovine Pivka imajo 20% popusta na vstopnice in voden ogled ob 10.30, možen je tudi ogled notranjosti podmornice in vožnja s simulatorjem MIG - to dvoje je potrebno doplačat+rezervirat vnaprej.

Potem za po ogledu pa sprehod do utrdbe na Primožu (cca 1h hoje), ali po krožni zgodovinski poti (ta je sicer markirana 4h, najbrž se da kaj skrajšat)

• 0

#431 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 06 February 2019 - 01:31 PM

^^
V Pivki smo bili jeseni na festivalu vojaške zgodovine, so imeli poleg muzeja še veliko spremljevalnih dogodkov, zelo zabavno. : ) Sem P. rekla, da imajo dedci “Lego” vikend - so vozili s tanki (predstavitev vozil), postavili tabore raznih vojsk, sploh “Nemci” so se zelo vživeli v dogajanje.
Simulator letenja se mi ni zdel posebej zanimiv (se pač usedeš pred ekran in pilotiraš), podmornico pa priporočam.

Ne, je pa fant, od lani pa ima njegova družina vikend dol.

Ahaa, se mi je zdelo, da sem nekaj spregledala. : )

Tu je menda tudi lepo, nisem še bila:
http://www.hribi.net...nici_/1/206/257

Ali pa tu, smo hodili z vrtcem. : )

https://brda.si/znamenitosti/kulturne_znamenitosti/2012051415204567/Razgledni%20stolp%20Gonjače/

A res za Zelence? :/ Jih imam v planu.
  • 0

#432 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 06 February 2019 - 02:23 PM

Ne reklame za Pisnico delati prevec, ker na sreco vsi samo Tamar poznajo :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#433 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 06 February 2019 - 04:15 PM

:D
  • 0

#434 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 07 February 2019 - 08:54 AM

^^
V Pivki smo bili jeseni na festivalu vojaške zgodovine, so imeli poleg muzeja še veliko spremljevalnih dogodkov, zelo zabavno. : )

sem že dala v koledar, da ne pozabim :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#435 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 07 February 2019 - 09:04 AM

:thumbup:
  • 0

#436 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 24 April 2019 - 04:53 PM

Jamnik

D42DWfRX4AYETs8.jpg

• 0

#437 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 25 April 2019 - 04:48 PM

Krasne barve. :wub2:
  • 0

#438 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 06 July 2019 - 07:21 PM

Včeraj smo bili z otrokom v Pustolovskem parku v Postojni, štiri ure so v krošnjah dreves minile kot blisk, priporočam, če ste plezalno navdahnjeni.

Prijazno osebje - kupili smo eno otroško karto (15 EUR) in je z njo lahko neomejeno plezal po vseh svoji starosti in sposobnostim primernih progah. Na dve težji progi, kjer je potreboval spremstvo odrasle osebe, sem ga pospremila jaz (cena karte za odraslega znaša 19 EUR). Sem se prvič preizkusila v tovrstnih veščinah in mi je kar šlo, pričakovala več nestabilnosti in neugodja. : )

Sence je tudi v poletni vročini dovolj.

https://www.pustolov...rk-postojna.si/
  • 0

#439 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 21 July 2019 - 02:32 PM

Hodi kdo na na poletni oddih na Roglo, v Zreče ipd.? Ne poznam krajev, se mi pa zdijo primerni za naše želje - ne prevroče, senčno, možnost kolesarjenja, kakšen adrenalinski šport, možnost kopanja v hotelskih bazenih,
cenovno ugodno. Se motim? : )

Gledala sem še Kolpo (možnost nastanitve pri sorodnikih), ampak v tistih krajih je še bolj vroče kot pri nas doma.
  • 0

#440 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 July 2019 - 02:59 PM

Jaz sem doma relativno blizu.

Rogla in Kope so božanske easy lokacije za par-urne pohode. 

Za kolesarjenje je meni to popoln okoliš. Malo grizeš v hrib, ampak kot rečeno ja, senca, pa povsod so potočki, vodni izviri, grabni, soteske, lepo te hladi... 

V gozdu je zdaj tudi (višje) še sezona borovnic pa gobe tudi nabirajo.

Zreče in bazeni tudi ok, ja.

Imaš v bližini Konjice in malo vinorodnega okoliša, dosti turističnih kmetij/prijetnih gostišč za fajn kosila/hrano.

V Vitanje se lahko zapeljete pogledat futuristični center vesoljskih tehnologij (in če imate radi skočite tam na eno turistično kmetijo na pečene ribe, božanske, pa ogromno domačih živali imajo in se je prav fajn pri njih malo spočit, nagledat, načohat, nacrkljat. :) 

Pa recimo da imaš blizu tudi Velenje, se lahko greste tam kopat na jezero. Ali pa v Radlje ob Dravi, tam je naravni bazen, še nisem bila. Malo dlje pa skočite preko meje do Turnersee kjer je naravni park ptic, nek motorični igralni park, še malo naprej imaš pa Celovec in Vrbsko jezero, kjer imaš ali urejene dostope in kopališča (in feeling, kot da si na morju), oz se sparkiraš ob cesti (urejena parkirišča) in se na piknik dekco ob obrežju fliknete. 

V centru Celovca ima en italijan nesramno dober sladoled.

Ampak ok, to so že kar orng izleti izven tvoje prvotne tarče. 

Rogle in Kope so pa res fine, no. Poglej si izlete do Ribniškega jezera iz Kop, ali Lovrenška jezera iz Rogle, med njimi pa imaš tudi povezave, lahko prespite v kateri od planinskih koč. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users