Jaz sem doma relativno blizu.
Rogla in Kope so božanske easy lokacije za par-urne pohode.
Za kolesarjenje je meni to popoln okoliš. Malo grizeš v hrib, ampak kot rečeno ja, senca, pa povsod so potočki, vodni izviri, grabni, soteske, lepo te hladi...
V gozdu je zdaj tudi (višje) še sezona borovnic pa gobe tudi nabirajo.
Zreče in bazeni tudi ok, ja.
Imaš v bližini Konjice in malo vinorodnega okoliša, dosti turističnih kmetij/prijetnih gostišč za fajn kosila/hrano.
V Vitanje se lahko zapeljete pogledat futuristični center vesoljskih tehnologij (in če imate radi skočite tam na eno turistično kmetijo na pečene ribe, božanske, pa ogromno domačih živali imajo in se je prav fajn pri njih malo spočit, nagledat, načohat, nacrkljat.
Pa recimo da imaš blizu tudi Velenje, se lahko greste tam kopat na jezero. Ali pa v Radlje ob Dravi, tam je naravni bazen, še nisem bila. Malo dlje pa skočite preko meje do Turnersee kjer je naravni park ptic, nek motorični igralni park, še malo naprej imaš pa Celovec in Vrbsko jezero, kjer imaš ali urejene dostope in kopališča (in feeling, kot da si na morju), oz se sparkiraš ob cesti (urejena parkirišča) in se na piknik dekco ob obrežju fliknete.
V centru Celovca ima en italijan nesramno dober sladoled.
Ampak ok, to so že kar orng izleti izven tvoje prvotne tarče.
Rogle in Kope so pa res fine, no. Poglej si izlete do Ribniškega jezera iz Kop, ali Lovrenška jezera iz Rogle, med njimi pa imaš tudi povezave, lahko prespite v kateri od planinskih koč.