Jump to content

Photo

Parlamentarne volitve 2008

• Please log in to reply
497 replies to this topic

#421 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 September 2008 - 07:16 PM

QUOTE(crna @ 22. 9. 2008 - 18:47) View Post
Mislim kdo je pa kje rekel da bo pa zdaj levica naredila da se cedita mleko in med?

Ja to zdaj vsi, ki ne simpatizirajo z levico, gonijo v nedogled in pričakujejo skoraj že zdaj po dnevu volitev domala čudeže. Vse, kar ne bo čudežno popolno, bo pa že zanič. Težko bo v parih mesecih spremeniti Slovenijo iz skorajda policijske države v demokratično, jo potegnit iz vsega sranja, ker ga ni malo. twisted.gif

QUOTE(Katrin @ 22. 9. 2008 - 19:37) View Post
Jelinčič je bil pred osamosvojitvijo pravnomočno obsojen in zaprt zaradi kraje po cerkvah.

LOL, kaj pa je kradel? laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#422 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 22 September 2008 - 07:31 PM

QUOTE(Kalypso @ 22. 9. 2008 - 18:48) View Post

Izabela, res ne poznam postopka, to je res, ampak pač moje mnenje je, da so zločini za katere je 30 let premalo. Je pa to že druga debata v katero se ne bi spuščala. Navsezadnje ima vsak svoje mnenje glede teh stvari. Jaz ne bom nikogar prepričevala, da je moje mnenje pravo. Morda pa se res poglobim v te zadeve in morda bom kasneje res drugače mislila.

Oprosti, dovolila sem si pogledat koliko si stara... Tole res ni debata za sem, ampak 30 let je fucking huge amount of time. Primerjaj sebe sedaj in 10 let nazaj. Jaz sem prevračala smetnjake, se nalivala z vinom in se sama sebi zdela carica. Sedaj mi je kar nerodno ko pomislim, kak debilen pubertetniški froc sem bila, samo sebe bi čez kolen dala. V trikrat toliko časa si popolnoma drug človek.

Punishment must fit the crime, ampak pretiravat pa ni treba. Nobene koristi ne bo, če bomo imeli človek zaprtega celo življenje, če mu bomo iztikali oči in ruvali zobe. Zločina ne popravi nobena dolžina kazni in po neki količini let je vse skupaj samo še golo mučenje. Del civilizacijskega napredka naj bi bil konsenz, da ljudi ne gre mučit, četudi se ne strinjamo z njimi ali jih ne razumemo.

Seveda vedno obstajajo izjeme.

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 22. 9. 2008 - 20:16) View Post

Uh, naslednjič ko grem v Nuka stare časopise brat ti povem natančno.

Neverjetno, kaj vse človek pobere iz starih cajtngov... Tako so naprimer že leta 86 pisali, da bodo prenavljali avtobusno postajo v Lj. in da načrtne že imajo. hmm.gif
  • 0

#423 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 22 September 2008 - 09:08 PM

QUOTE(eve @ 22. 9. 2008 - 14:56) View Post

Ojoj, on pa mene čaka. huh.gif Sicer ne že v 1. letniku, ampak kasneje. Sem pa vidla, da sam ne vodi več predavanj, ampak ima enega namestnika, ki predava namesto njega. smile.gif

Sašo Jerše. Ki je milo rečeno malo usekan. Predavat sploh ne zna, zapiski so misija nemogoče, na izpitih pa se naravnost izživlja nad študenti.

Simoniti sicer ni nič boljši. Menda je na (ustnem) izpitu gledal skozi okno kabineta, s hrbtom obrnjen proti študentu. Če si dotični hrbet skozi oblake cigaretnega dima sploh videl, seveda.

• 0

• Guests

Posted 23 September 2008 - 08:27 AM

QUOTE(celia @ 22. 9. 2008 - 16:39) View Post

Izabela, a lahko razložiš, zakaj bi šlo gospodarstvo v maloro? Res me zanimajo te stvari.

Da ne bos mislila da sm spregledala vprasanje smile.gif Si bom vzela cas popoldan, ok?

• 0

#425 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 23 September 2008 - 10:27 AM

Najprej hvala za obrazložitev Janševih napak. Zdaj mi je končno jasno zakaj ta nastrojenost. smile.gif

Katrin, se strinjam, da se ljudje s časom spreminjamo. Ampak ali se res vsi spreminjamo na boljše? Ne vem, če je temu tako.

Fluffy, policijska država?

• 0

#426 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 23 September 2008 - 10:41 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 22. 9. 2008 - 20:16) View Post

Ja to zdaj vsi, ki ne simpatizirajo z levico, gonijo v nedogled in pričakujejo skoraj že zdaj po dnevu volitev domala čudeže. Vse, kar ne bo čudežno popolno, bo pa že zanič. Težko bo v parih mesecih spremeniti Slovenijo iz skorajda policijske države v demokratično, jo potegnit iz vsega sranja, ker ga ni malo. twisted.gif

Fluffy, sranje je bilo že prej, še preden je bil Janša na oblasti - in tako kot Pahor (najverjetneje) ne bo mogel narediti čudežev v kratkem času, jih tudi Janša ni mogel narediti (s takim načinom vladanja, ko so s**** po njem vse počez s pomankljivimi argumenti, tudi ni lahko vladati najbrž).

In čemu tolikšno zvesto poudarjanje levice, desnice? Kolikor vem, je Janša bolj na sredini niti ni veren ne konservativen. Sicer pa sama recimo sem zaprisežena ateistka, vendar pa mi najbrž zato ni treba zganjati nestrpnosti do vernih, kaj? Ker niso nujno vsi verni pedofili, svetohlinski, sprevrženci itd. Sicer pa so bile določene poteze dobre; primer je regionalni razvoj, da se ne bi ves denas stekal v Ljubljano in bi tudi obrobne pokrajine, sploh Koroška in Prekmurje, dobile enakovredno možnost za razvoj, gradnjo itd. . Tudi gospodarstvo v tem času ni nazadovalo, čudežev pa v tem času ni bilo mogoče pričakovati. Davki bodo vselej, z Janšem ali ne. Pripisovali so mu ogromno stvari, za katere je ni dokazov ali pa je del zarote.

Mislim, da del demokracije je tudi to, da sprejemaš drugačne oz, drugače misleče; torej da sprejamš vse: geje, Rome, pa tudi zveste verne tudi če sam nisi.

No, se bom umaknila iz debate, ker itak ne bomo prišli nikamor. Ni mi do kregarij, še najmanj političnih.
  • 0

#427 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 23 September 2008 - 10:52 AM

Men se pa konc koncev 4 leta tut ne zdi tko mal.

Glede Janše in dokazov, sej vsi vemo kok je taki žvini tešk kej dokazat. Bodmo realni.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#428 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 23 September 2008 - 10:59 AM

Kot sem že rekla: kategorično zanikanje dokler se le da...
  • 0

#429 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 23 September 2008 - 11:12 AM

Sem pa fuuul vesela, da ne bo več not gravžev ala Rupel, Zver...
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#430 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 23 September 2008 - 11:15 AM

Tele volitve so bile čista nezaupnica vladi. Samo poglejte, koliko dosedanjih ministrov/poslancev je bilo izvoljenih? Samo peščica!
  • 0

#431 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 23 September 2008 - 11:22 AM

Analiza uspešnosti vlad v samostojni Sloveniji (Jože P. Damijan)
Citirano z bloga Simone Rebolj

"Damijan za svoj pristop pojasni, da je upošteval 6 ključnih makroekonomskih indikatorjev: stopnjo gospodarske rasti (BDP), stopnjo brezposelnosti (po metodologiji ILO), stopnjo inflacije, proračunski saldo kot delež v BDP, tekoči račun plačilne bilance kot delež v BDP in zunanji dolg kot delež v BDP. Za primerljivost pa je upošteval tudi gospodarske rezultate z rezultati vseh desetih novih članic EU....
Z vsem skupaj v paketu končni rezultat Damijanove analize pokaže, da sta bili najbolj uspešni obe Drnovškovi vladi z majhnim odstopanjem prvemu mandatu v prid, na tretje mesto se uvrsti Drnovšek - Ropova vlada in najmanj gospodarsko uspešna Janševa vlada. Na koncu Damijan še napove, da za rekordnimi makroekonomskimi kazalci, ki pa se ne morejo primerjat z uspehi drugih novih članic EU-ja, razen Madžarske, bolj sušna leta šele prihajajo."

zanimivo
  • 0

#432 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 23 September 2008 - 12:24 PM

Menim, da se je največja "nezaupnica" pokazala stranki LDS, ki je izgubila več kot 20% glasov v primerjavi s prejšnjimi volitvami.

Damijam pa - ni kompetenten za ocenjevanje gospodarske rasti, ker kot vemo - je odpadnik iz Janševega sveta za gospodarstvo. Tko da ga ne bi ravno jemala za verodostojnega analitika na tem področju smile.gif
  • 0

#433 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 23 September 2008 - 12:30 PM

LDS praktično ni mogla dobiti enakega odstotka glasov, ker so "razpadli". Če seštejemo glasove LDS in ZARES je to 14,59%. Še vedno manj, kot so dobili pri prejšnjih volitvah. Če pa upoštevamo, da je nekaj ljudi "pobegnilo" tudi k SD (npr. Rop) pa smo potem na istem seštevku...
  • 0

#434 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 23 September 2008 - 02:02 PM

jaz janšo ne maram. laže, je revanšist (ne daj bože, če mu stopiš na rep) in je pokvarjen, čeprav se drži ko mila jera. predsednika neke slovenske banke, ki jo je povzdignil na 3. mesto v državi, so kmalu po janševi zmagi ''janševci celo noč ''matrali'' naj da odpoved, ker če ne bo ob delovno licenco in zamenjali so ga s svojimi nekompetentnimi ljudmi. naš (hvala bogu!) bivši premier pa pravi, da niso imeli nič pri tem. zgodbo poznam iz prve roke. če bo tudi ta vlada delala podobne čistke, so pol res vsi isti. čeprav bi bilo mogoče to celo nujno potrebno, ker so bolj brezveznjakoviči kot ne na določenih položajih wink.gif

o cerkvi raje no commnent. je pa ne maram kot institucijo (katoliško namreč). če ja kaj dobrega naredila, je toliko ali pa še več zlega storila na tem svetu in še vedno sere.

in še to, janša mi je skrajno neprivlačen, starikav, brez okusa, džusa, skratka nikakav.

če sem bila malo preostra, naj moderatorka zbriše objavo, da me ne bodo ganjal biggrin.gif

• 0

#435 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 23 September 2008 - 02:40 PM

Kaj je nekdo spesnil

RAZLOG ZAKAJ SE NISEM UDELEŽIL VOLITEV

Postavni Janša ES-DE-ES,
vihar povzročil si in bes.
Vse cene rastejo v nebo,
doma pa lačna usta so.

Mister Pahor let`s go Barby
potaplja se v rdeči barvi,
bi rad on not nas vse potunkal,
o, ko le fino bi ga kdo prebunkal.

Gospodična al Gospa Kresalka,
s tabo pa res vsak kotalka.
Kdo pa danes verjame še napiflani blondinki,
ki zapomniš si jo le po lepi šminki?

Kako pa vi miseau Bajuk,
pred vami pa le dol klobuk
morda bi dal kdo iz Argentine,
a Slovenec pa rajši kar takoj pogine.

A tapravi naš gospod
pa je SLS predsednik Šrot.
Šrot pa hrana je za krave
in da zredimo pujse zdrave.

Kje pa je naš DESUS Karli,
čisto smo ga zanemarli.
A on nam je pripeljal tanke
in tako se je ujel v zanke.

Slovenski kawboy je naš Zmago,
kojemu baš nije drago,
da Slovenci res ne mor´mo skriti,
kako velike in požrešne mi smo riti.

Častna stranka pa edina je ZARES
a znotraj nje pa starih je vampirjev ples;
Jankoviči, Kučani in vsi ostali,
pod sabo vse bi druge pokopali.

To je moj volilni doprinos,
pa imejte zdaj kar vsi dolg nos.
Tudi moj že raste več kot 4 leta
ker vsak od vas 17 let že okrog me šeta.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#436 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 23 September 2008 - 02:49 PM

Če je Damijan odpadnik, še ne pomeni, da ni kompetenten, odpadnik si lahko iz marsikaterega razloga.

• 0

#437 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 23 September 2008 - 04:20 PM

To je zafrkancija z Radia Aktual. Ne vem pa kdo je spesnil to.
klik
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#438 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 23 September 2008 - 05:52 PM

QUOTE(celia @ 23. 9. 2008 - 15:49) View Post
Če je Damijan odpadnik, še ne pomeni, da ni kompetenten, odpadnik si lahko iz marsikaterega razloga.

ko je jože p. damijan ugotovil, da razvoj po diktatu janeza janše pelje samo še v razkroj in razsloj se je umaknil. ampak glej ga zlomka: kdor ne misli kot misli veliki diktator j.j. je pa odpadnik. hmmmmm, toliko o enoujmu.

in ja, vesela sem zmage SDja! in ja, sem članica te stranke. in ja, bila sem članica te stranke tudi, ko ji je šlo zelo slabo.

in to bo moj zadnji zapis na to temo!

• 0

#439 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 23 September 2008 - 05:56 PM

QUOTE(celia @ 23. 9. 2008 - 15:49) View Post

Če ne veš, je Janša odstavil Damjana. In če uporabiš vsaj malo logike, najbrž ne boš govoril v prid nekomu, ki te je vrgel iz službe. thumbup.gif
  • 0

#440 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 September 2008 - 06:05 PM

Janša se je znebil okoli sebe vseh tistih, ki so si drznili drugače razmišljati, kot on. To je dejstvo.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users