Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#421 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 January 2013 - 05:21 PM

Jaz bi se rada poročila, zaroka mi je tak pač. Ni mi "nujna". Mogoče pač tisti čas vmes ko se dogovoriš in dejansko poročiš. Samo zato ne bi imela posebnega prstana. Glede poročnega prstana bi ga rada imela in to lepega. :D Ga bova zbrala skupaj (ali pa ga bo on, mu zaupam, ker ima dober okus). Rada bi imela lepo poroko, z lepo obleko in približno 50 ljudmi (njegovi in moji sorodniki in prijatelji).

Nekaj časa sem bila prepričana da priimka ne bom prevzela, ker mi je moj ful všeč, ampak mi je tudi njegov in ideja o gospod in gospa xxx mi je ful všeč in tako mora bit kar se mene tiče. :) Pa tudi da imajo potem otroci skupni priimek in da nisem potem jaz (ali on) "izobčenka" v družini, ker se pišem drugače. 

Naprimer njegova dva nista poročena in mi ful ni všeč da se ne pišejo vsi enako.

• 0
Viens, reste ici!

#422 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 19 January 2013 - 06:10 PM

Te finte glede zaročnega prstana so mi pa totalno mimo, to je taka ameriška fora iz filmov, ki smo jo seveda spet pograbili. Jaz ne pomnim, da bi se kdaj prej snubilo z zaročnimi prstani, nato moraš pa še poročnega kupit. Navada pri nas je takšna, da par pač skupaj izbere poročne prstane in je to to. 

Se strinjam. Kolikor opažam, so te fore šele v zadnjem času postale popularne. Že poročni prstani so tako dragi, da je groza. Že Zlatarna Celje ima po 500 € na komad, pa mislim, da tudi niso nič ful ekstra. Meni se zdi ogromno dat že 1000 € za dva prstana, kaj šele za enega. Meni to sploh ni pomembno. Seveda bi želela imet enega lepega in preprostega, nikakor pa ne raznih Tiffanyjev, Bvlgarijev ipd.

Glede priimka se strinjam, mi je lepo, da ima cela družina enakega. Mi pa ne diši najbolj, da bi se znebila mojega in prevzela fantovega. Saj bi se navadila, ampak mi je čudno, da ne bi več imela svojega priimka. Bi dodala svojemu še njegovega, da se vidi, da spadava skupaj, pa še otroci zraven. Čeprav mi je to z dvojnimi priimki tudi bolj tako-tako. Se mi zdi to spet ena moderna muha, ko ima vsaka ženska dva priimka in po možnosti imajo še otroci oba priimka.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#423 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 19 January 2013 - 06:14 PM

Jaz mislim, da se mi z vsem tem ne bo treba ubadati, ker se najverjetneje ne bova poročila :P

Sestra je poročena že skoraj 3 leta, pa se še vedno nisem navadila, da se piše drugače kot  jaz in starša

• 0

#424 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 January 2013 - 06:29 PM

Glede zaročnih prstanov se strinjam, da je to nekaj novejšega. Pa glede poročnih prstanov mi gre na organ, da "morata" imeti oba prstana enaka... Zlatarne avtomatsko povišajo ceno takih prstanov. Če bi si ravno fant tudi želel prstan, bi si izbral takšnega kot je njemu všeč, jaz pa takšnega kot je meni... Ok, glede materiala bi bil pogoj, da je enak, drugače je čudno... 

• 0

#425 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 19 January 2013 - 06:40 PM

Moj fant močno dvomim, da bi sploh nosil prstan, zato se mi zdi še toliko bolj brezveze, da bi kupil nekega ful dragega. Nikoli ni nosil prstana in si ga niti ne predstavljam z njim.

• 0

#426 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 January 2013 - 06:45 PM

Ja saj meni je moj že zdavnaj rekel, da on ne bi imel prstana in ga ne bova kupovala zanj. 

• 0

#427 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 19 January 2013 - 06:48 PM

Kaj vse, ki pišete, da se boste nekoč poročile, boste to storile cerkveno?

• 0

#428 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 January 2013 - 06:49 PM

Jaz samo civilno.

• 0

#429 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 19 January 2013 - 07:36 PM

Zakaj bi se, če nismo verne? :huh:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#430 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 19 January 2013 - 07:37 PM

Sej zato sm vprašala, ker ni nobena omenila, da bi se poročila zgolj civilno.

• 0

#431 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 19 January 2013 - 08:13 PM

Aja, meni je to samoumevno. Razen, če katera extra omeni cerkveno poroko.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#432 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 January 2013 - 08:18 PM

Ojoj. :D

Nikoli in pod nobenim pogojem.

Ampak kot sem že stokrat omenila, jaz niti vernega fanta ne bi nikoli imela, tako da cerkvena poroka itak ni niti mala možnost.

• 1
Viens, reste ici!

#433 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 19 January 2013 - 08:25 PM

Jaz bi se cerkveno tudi. :)

• 0

#434 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 January 2013 - 08:31 PM

Jaz niti ne razumem zakaj bi morala svojo ljubezen do nekoga potrditi še pred bogom.

Cerkev itak samo kasira s tem.

• 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#435 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 19 January 2013 - 08:42 PM

Jaz se tudi nikoli ne bi poročila cerkveno. In isto kot Ana sploh ne bi tolerirala vernega partnerja. =)

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#436 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 19 January 2013 - 08:44 PM

Zanimivo, da bi se vas toliko poročilo :D. Teče pa pri nama že deseto leto in se mi zdi komaj zdaj nekak pravi čas, da sva oba za to zrela. Je drugač, če začneš zvezo pri 17 ali 25. Hitro nanesejo leta, če greš tak mlad v zvezo. Midva se bova sigurno poročila, ker bi se tudi fant rad poročil, samo ne vem pa še kdaj :D. V par letih po mojem. Ne bi pa imela zaročnega prstana, ker imam dva prstana, ki ju zelo rada nosim in ju ne bi dala dol zaradi zaročnega. Pa še rada imam široke in masivne prstane... Tudi midva se ne bova poročila cerkveno, ker sva itak oba samo krščena in nisva verna.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#437 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 January 2013 - 08:57 PM

S fantom sva se enkrat pogovarjala o zarokah, pa je pripomnil, da bi on mene moral zaročiti na London eyu, ker tako ljubim London in da bi mi bilo to ziher najbolj romatično na svetu. In ima prav. :D

En moj prijatelj je šel s punco na vožnjo s helihopterjem preko Blejskega jezera in jo je vmes zasnubil. :) Meni so ful zanimive vse te ideje, tako tiste "navadne", kot take malo bolj posebne. Ful lepo.

• 0

After all this time?

Always.

#438 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 19 January 2013 - 10:46 PM

mislim, da se nikoli ne bom poročila, niti nimam pretirane želje. ČE bi se, bi se samo civilno in v ožjem družinskem krogu.Glede cerkvene, pa podobno kot ostale, pa niti nisem krščena jaz, niti ne bi imela vernega partnerja.

• 1

#439 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 20 January 2013 - 10:06 AM

Jaz se ne bi poročila cerkveno, niti nisem krščena, bi pa tolerirala vernega partnerja, ne vem, zakaj ne. 

• 0

#440 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 28 January 2013 - 09:04 PM

Se mi zdi, da sem že nekje zgoraj napisala, da se ne bi cerkveno poročila.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users