Jump to content

Photo

Nega nog

• Please log in to reply
591 replies to this topic

#421 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 10 May 2015 - 07:49 PM

Jaz imam pa vsepovsod kakšno kremo za roke, maslo za telo, losjon... tako da spotoma vzamem, ko grem zvečer na kavč in se namažem, pol pa noge v luft :P

• 0

#422 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 19 June 2015 - 04:31 PM

Tole kremo je katera že imela? Zamikal me je komplet, kjer je zraven tudi ta krema, ampak sem prebrala nekaj ocen, da je zelo mastna in nima nobenega posebnega učinka.

Coconut_Foot_Cream_xl_UK.jpg?popup=true

Kaj pa z Gehwol Hornhaut kremo ima katera izkušnje? Zgleda, da je to neka nova. Me zanima, kakšna je v primerjavi z Lipido kremo, ki je sicer tudi še nisem imela.

gehwol_anti-hornhaut_creme_teaser1.jpg

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#423 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29704 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 June 2015 - 06:15 PM

Burt's Bees je brezveze, škoda denarja. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#424 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 19 June 2015 - 08:26 PM

Ja, je potem res bolje nekaj drugega vzet.

• 0

#425 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 June 2015 - 09:07 PM

Jaz bi pa tole poskusila - Baby Feet masko za stopala!  :woot:

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#426 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 June 2015 - 08:02 AM

Burt's Bees je brezveze, škoda denarja. 

V to sem jaz bila prepričana dolgo časa, po parih uporabah mi je bila grozna.
Totalno neobičajne, nekoliko lepljive konsistence, take goste in težke, sicer je kar ok mazljiva (ko jo začneš mazat, se nekako konsistenca razredči), ampak vpija se doooolgo, bolj mi pride naprej kot kakšna obloga -) , vonj je pa nenormalno obstojen po kokosu (bi pa znal biti marsikomu vonj že malo prenapadalen).
Skratka, nekaj časa sem jo kazensko postavila na stran.
Potem pa sem ji v navalu čudnega razpoloženja dala še enkrat priložnost, jo parkrat uporabila, šla nekako čez te slabe lastnosti in ugotovila, da je krema dobra.
Po nekaj dnevih redne in zmerne uporabe (prej sem je uporabljala čist preveč, zdaj mi je to jasno) sem pa  začela presenečeno ugotavljati, da so se mi podplati vidno in občutno izboljšali, postali so mehkejši, tudi koža okrog prstov (tudi tukaj imam težave s suho kožo).
Skratka, je zoprna, ampak pri meni deluje. V ponoven nakup sicer nisem prepričana, heh.
Sicer pa priporočam, poleg že omenjene Gehwol - Lipidro, tudi kremo od Avede - Foot Relief (naročila na Lookfantastic).
Prav poceni ni, je pa nadpovprečno kvalitetna pri INCI, poraba minimalna, učinek tudi več kot zadovoljiv.
Zadnjič sem kupila še eno kremo za stopala in sicer od Welede – Foot Balm in mi je tudi všeč, sicer ima v INCI tudi alkohol, ampak me to ne moti oz. mi je to celo všeč. Je pa taka bolj osvežilna in lahka, zelo hitro se vpije, vlažilna, za sprotno vzdrževalno nego in ne hardcore nego.
Jinadaze je tudi omenjala karijetevo od L'Occitane, da je odlična, ampak je seveda tudi draga. Jaz si jo morda kdaj privoščim.
In še enkrat izpostavljam pri negi stopal – na podlagi svojih izkušenj trdim, da so zelo pomembne (poleg relativno rednega odstranjevanja odmrle kože s kvalitetno pilo) tudi dosledne nožne kopeli, vsaj enkrat na teden.
Jaz se tega poskušam čim bolj striktno držati, kar mi kakopak ne uspeva vedno, ampak se zelo pozna. Uporabljam nožno kopel od Kneipp-a. Lavor pred kavč in tv, pa gremo!

Immortelle, interesting. To bi bil raj zame (ker imam "bolezen", da si rada kožo kje vlačim dol ... to se zdaj sicer nagravžno sliši, lol). :lol:

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#427 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 20 June 2015 - 08:11 AM

Mislim, da bom raje šla v bolj sigurno varianto in vzela eno od Gehwola. Pri nožnih kopelih jaz nisem pridna, se nikakor ne spravim redno. Imava pa zdaj skupaj s fantom eno Gehwolovo kopel, take zelene granule so. 

• 0

#428 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 June 2015 - 08:13 AM

Jaz sem imela tudi tako, zdaj imam eno, kjer so oranžne granule.

Pa se skupaj pripravita in čofotajta v lavorju s stopali. XD

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#429 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 20 June 2015 - 08:15 AM

Je premajhen škaf za oba. :D Sicer pa se tudi on ne spomni namakat prav redno. Sem pa še njega navdušila nad tisto Baleino pilo. :)

• 0

#430 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 June 2015 - 08:19 AM

Super! Jaz imam sicer pilo od Gehwola, mi je najboljša.

Tole:

Gehwol-lesena-pila-za-trdo-ko%C5%BEo.jpg

• 0

#431 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 20 June 2015 - 01:01 PM

Se podpisem glede te pile, jaz jo uporabljam ze leta in leta in je se vedno kot nova in ob tedenski uporabi ne rabim nic bolj grobega.
L'occitanova karitejeva krema za noge pa je meni malodane cudezna. Kljub lahki konsistenci kozo nahrani kot nobena druga, dejansko se mi komaj kaj trde koze naredi. Mene pri drugih kremah moti ravno to, da so pretezke in premastne, ucinka na dolgi rok pa nobenega. Niti vsakodnevna uporaba Gehwol krem mi ni naredila tako mehkih stopal, kot L'occitanova. Sploh za poleti se splaca, jaz sem si jo pred kratkim spet kupila in jo bom imela celo poletje. Pri ceni je potrebno tudi upostevati, da je kolicina velikodusna in da se je porabi izredno malo, ker je tako mazljiva.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#432 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 22 June 2015 - 03:22 PM

Hmmm, veš da si me prav premamila s to kremo :wink1:  Zna bit, da si jo bom kupila.

• 0

#433 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 22 June 2015 - 08:52 PM

Meni je enako dobra od Balee z oljem čajevca, le da smrdi grozno.

• 0

#434 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 23 June 2015 - 09:05 AM

Hmmm, veš da si me prav premamila s to kremo :wink1:  Zna bit, da si jo bom kupila.

Mene tudi...mogoče bi si jo privoščila za nagrado. :D Kolebam med Gehwol in L`occitanovo.

• 0

#435 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 25 August 2015 - 12:34 AM

Ali lahko v kozmetičnih salonih odpravijo glivice na nohtih na nogah? Tega verjetno ne izvajajo kar vsi saloni, ker gre za medicinsko nego nog?

• 0

#436 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 03 September 2015 - 10:53 PM

Tja, kamor hodim jaz, se ukvarjajo tudi s tem. Ne vem pa, ali je storitev na voljo v vseh salonih oz. ali spada že pod medicinsko nego.
So pa glivice zelo trdovratna nadlega in niti ne vem, ali se jih da popolnoma odpraviti.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#437 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 04 September 2015 - 04:45 PM

To še moja mama ponavadi svetuje. Glede na to kako hudo je, pač predlaga stranki proizvod oz, če je preveč hudo, jih poskuša preusmeriti drugam. Pove pa, da blažjo obliko ljudje odpravijo tudi z vtiranjem eteričnega olja čajevca. Tudi v kopel ga ponavadi nam domačim malo nakaplja :)

• 0

#438 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 05 September 2015 - 11:49 AM

Moja mama ima glivicen palec na nogi, si maže s tistimi svinčniki za nohte, ampak ne vem, če kaj veliko pomaga, zato sem pomislila, da bi ji lahko za darilo kupila nego v salonu, če bi kaj pomagalo.
  • 0

#439 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 05 September 2015 - 11:50 AM

Kolegica si je kupila Canesten sistem pa si je uspela uredit zadevo. Baje pa naj bi pomagal tudi jabolčni kis (bolj koncentriran mislim da). 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#440 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 05 September 2015 - 12:52 PM

Ja, je odvisno od človeka. Moj oče ima že vse življenje probleme z glivicami na nohtih nog, na starost stanje otežuje še sladkorna bolezen. Nazadnje je odkril vodikov peroksid, nisem še vprašala, kako je zadovoljen z učinkom.

Jaz sem imela pred leti malo rumene nohte na nogah, nisem niti vedela, da zaradi glivic. Pri pedikerki sem kupovala kompresijske nogavice in mi je rekla, zakaj ne zdravim glivic, vraščenih nohtov. Približno eno leto sem hodila redno na medicinsko pedikuro (poleg ustreznega striženja mi je nohte zdravila še s laserjem), doma mazala z namenskim LCN lakom. Ko se je stanje izboljšalo, sem imela nekajkrat še gelish lak gor (pred nanosom gelisha namažejo nohte z neko protiglivično tekočino in, ko gelish odstranijo, so nohti res lepi, beli).
Zadnje leto, dve ne hodim več, ni potrebe, pa tudi ni ravno poceni.
Ob priliki bom šla spet na običajno, negovalno pedikuro in morda še lakiranje.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users