Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#4341 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 13 January 2021 - 10:34 AM

To ni odgovor na moje vprasanje. Odprtje vsega ne more bit resitev, to je dejstvo, ne mnenje.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4342 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 10:38 AM

Tudi to, da bo cepivo pomagalo, je zaenkrat še mnenje.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#4343 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17447 posts

Posted 13 January 2021 - 10:45 AM

Ampak imamo pa vsaj to, ane? Ker druge resitve trenutno nimamo. Zascititi ranljive je pa lepse za zapreti jih forever? Ti ranljivi imajo mesec, leto, malo vec zivljenja (ce govorimo o starih). Mi se bomo prekuzevali, oni bodo pa pocrkali od tuge. Jaz mislim, da bi oni bolj trpeli v izolaciji kot mi zdaj doma.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4344 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 10:46 AM

Pa če jih nismo zaščitili, najbolj umirajo v DSO-jih. Ne vem kako jim mi pomagamo s tem, da smo doma na kavču in jemo čips, kot je rekel JJ. Jaz tu ne vidim prav nobene logike.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#4345 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 13 January 2021 - 10:49 AM

To jih ful vpije, zascitit ranljive, tudi Potrč. Kako??? Noben tega ne pove. Ranljivi niso samo tisti v DSO. Je tud moj foter, fantova nona. Kako bi njih zascitili?? Dajte se na realna tla.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4346 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 10:56 AM

Ja kako, recimo, da so oni skos doma, namesto vseh nas, ki smo zdravi, pa bomo kmalu bolani od vsega tega sranja, če ne drugje, na psihi. Jaz ne vem, a vas vse skrbijo samo stari, kaj pa mladi, otroci, tisti, ki zaradi tega ne bodo dobil diagnoz... 

Oprostite, ampak jaz sem res že alergična na izjavo zaščitimo starejše.

• 0

#4347 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19387 posts

Posted 13 January 2021 - 11:09 AM

Jaz razumem tvojo stisko, Dragica, ampak ne moremo se pa kar delati, kot da ni nič...

• 0

#4348 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 11:11 AM

Ma vsaj šole bi morali odpret, fak no, to ni več za nikamor.

Mi imamo vsak dan večje stiske, starši kličejo, ne morejo več, otroci brez motivacije, nekateri že skoraj 3 mesece brez vrstnikov, ne vem no, mene to veliko bolj skrbi. 

• 0

#4349 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17103 posts

Posted 13 January 2021 - 11:19 AM

Mene pa zanima kako si predstavljate, tisti ki pravite takoj vse v normalo, kako bi potem furali? Po vsej verjetnosti bi št. okuženih strmo narastlo, tudi težje obolelih, kar pomeni kaos v bolnišnicah, pa tudi v ostalih panogah bi bilo ogromno bolanih in na bolniških, kako bi potem to vse pokrivali. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4350 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 11:21 AM

Saj pravim, nehajo naj testirat, pa tistih 400.000 €, ki jih porabimo za to na dan raje investirajo v zdravstvo.
  • 0

#4351 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17103 posts

Posted 13 January 2021 - 11:28 AM

Ne vidim kako je to lahko rešitev? Saj nimamo kapacitet, tako infrastrukturnih kot kadrovskih. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4352 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 13 January 2021 - 11:30 AM

Nismo Kitajci, da bi novo bolnico zgradili v 10 dneh. Infekcijska je v 200 let stari stavbi...

• 0

Bill Bullard

#4353 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17113 posts

Posted 13 January 2021 - 11:37 AM

V enem ku.cevem letu pa v zdravstvu tudi niso nic naredili. Nic da bi dobili kak nov kader, nobene nove stavbe, nicesar!!! Isti shit!
Pa ne mi rect da eno leto ni dovolj casa za to. Ne govorim da je, ampak v enem letu se prdnilo ni na tem podrocju. Nobenega denarja v to investiranega, nic!!!
Verjamemo pa glupim testom ki niti ne bi smeli biti diagnosticni.
Najmanj yxz novih zdravnikov, kadra in reforma zdravstva bi morala biti prioriteta stevilka 1!! Pol tudi ne bi bilo panike nekaj vec bolnih.
Pa magari ce se jih iz kitajske uvozi in placa.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4354 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17447 posts

Posted 13 January 2021 - 11:55 AM

Jaz mislim, da pri otrocih velja kot za vse stvari... Kar smo se tudi tu velikokrat strinjali. So v stiski kolikor so v stiski starsi. Ce starsi travmirajo, bodo valda otroci tudi. Starsi pa (vsaj po komentarjih na medijih, FBju ipd.) travmirajo ogromno.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4355 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 11:58 AM

Torej vsi neupravičeno travmirajo? Nekateri so pač težko pozitivni v teh časih, pod temi pogoji.
  • 0

#4356 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17113 posts

Posted 13 January 2021 - 12:21 PM

Ma ne vem men se en otrok drugace ni rekel da bi sel v solo. Razen vceraj ko cel binetov razred da bi sli on pa da ne :lol:
Problem so druzine kjer je nasilje, loceni starsi, alkohol...in tega je veliko.
Smo pa na podezelju kar tudi igra veliko vlogo. Vsak v svoji hisi z vrtom in gmajna, travniki...
Malo drugace ko v petem stuku sredi LJ.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4357 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6749 posts

Posted 13 January 2021 - 12:22 PM

Dragica, zagotovo. Nekateri so izgoreli, depresivni, ostali brez zaslužka, ni enostavno.

Jaz se sicer obračam predvsem na pozitivne stvari, oba imava delo, plačo, otroka sta zdrava, doma se imata lepo, ampak ne morem pa tega preslikat in verjeti, da velja za vse ostale enako. 

Smo močno razdeljeni, v tej situaciji se to še huje izraža, ker je res nenavadna situacija, nisem si mislila, da jo bomo kdaj v življenju doživeli, pravzaprav.

V bolnicah je pa kaotično, že prej bilo, kar mi govorijo kolegice, ki delajo na oddelkih, je hudo pomanjkanje kadra, tu se strinjam z vsemi, da bi lahko vlada več naredila v tej smeri za promocijo poklica, spodbujanja k zaposlovanju ipd. Je pa res, da ne vem, kaj so že naredili v tej smeri, ker se ne poglabljam in torej tudi težje sodim.

Za šole se strinjam, po C modelu bi lahko začeli že.

• 0

#4358 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86514 posts

Posted 13 January 2021 - 12:38 PM

Sole in vrtce bi morali odpreti, ostali ukrepi bi pa delovali, ce bi se jih ljudje drzali. Saj se vidi porast okuzb zaradi razpusta med prazniki, kako to ni jasno? Glede Svedske je pa sploh skoda komentarja. Ocitno vsak verjame tisto kar hoce. Podatki o visoki smrtnosti zarad okuzb so pa jasni.

Mami se je danes testirala za protitelesa in jih ima, sodelavec ki je zbolel istocasno (v nic blazji obliki) pa ne vec. Torej lahko po 2 mesecih spet zboli ...
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4359 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28015 posts

Posted 13 January 2021 - 12:44 PM

^^
Uf, a res za mami. Torej ni pravila... .

Podpis pod Jino in Chris.

Mene zanima, kaj si mislite o tovrstnih zapisih?
https://necenzuriran...0oUGLCCUrAyN7tw

Portala ne poznam sicer.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4360 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19387 posts

Posted 13 January 2021 - 12:58 PM

Smo balkanci se vedno.

Hrvaška, BIH in Srbija imajo drugače upad okužb, HRvaška največ. Švedska je pa tik pod nami po prirastu.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users