Korona virus / Covid-19
Posted 13 January 2021 - 10:34 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 January 2021 - 10:38 AM
Tudi to, da bo cepivo pomagalo, je zaenkrat še mnenje.
Posted 13 January 2021 - 10:45 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 13 January 2021 - 10:46 AM
Pa če jih nismo zaščitili, najbolj umirajo v DSO-jih. Ne vem kako jim mi pomagamo s tem, da smo doma na kavču in jemo čips, kot je rekel JJ. Jaz tu ne vidim prav nobene logike.
Posted 13 January 2021 - 10:49 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 January 2021 - 10:56 AM
Ja kako, recimo, da so oni skos doma, namesto vseh nas, ki smo zdravi, pa bomo kmalu bolani od vsega tega sranja, če ne drugje, na psihi. Jaz ne vem, a vas vse skrbijo samo stari, kaj pa mladi, otroci, tisti, ki zaradi tega ne bodo dobil diagnoz...
Oprostite, ampak jaz sem res že alergična na izjavo zaščitimo starejše.
Posted 13 January 2021 - 11:09 AM
Jaz razumem tvojo stisko, Dragica, ampak ne moremo se pa kar delati, kot da ni nič...
Posted 13 January 2021 - 11:11 AM
Ma vsaj šole bi morali odpret, fak no, to ni več za nikamor.
Mi imamo vsak dan večje stiske, starši kličejo, ne morejo več, otroci brez motivacije, nekateri že skoraj 3 mesece brez vrstnikov, ne vem no, mene to veliko bolj skrbi.
Posted 13 January 2021 - 11:19 AM
Mene pa zanima kako si predstavljate, tisti ki pravite takoj vse v normalo, kako bi potem furali? Po vsej verjetnosti bi št. okuženih strmo narastlo, tudi težje obolelih, kar pomeni kaos v bolnišnicah, pa tudi v ostalih panogah bi bilo ogromno bolanih in na bolniških, kako bi potem to vse pokrivali.
[Napoleon]
Posted 13 January 2021 - 11:21 AM
Posted 13 January 2021 - 11:28 AM
Ne vidim kako je to lahko rešitev? Saj nimamo kapacitet, tako infrastrukturnih kot kadrovskih.
[Napoleon]
Posted 13 January 2021 - 11:30 AM
Nismo Kitajci, da bi novo bolnico zgradili v 10 dneh. Infekcijska je v 200 let stari stavbi...
Bill Bullard
Posted 13 January 2021 - 11:37 AM
Pa ne mi rect da eno leto ni dovolj casa za to. Ne govorim da je, ampak v enem letu se prdnilo ni na tem podrocju. Nobenega denarja v to investiranega, nic!!!
Verjamemo pa glupim testom ki niti ne bi smeli biti diagnosticni.
Najmanj yxz novih zdravnikov, kadra in reforma zdravstva bi morala biti prioriteta stevilka 1!! Pol tudi ne bi bilo panike nekaj vec bolnih.
Pa magari ce se jih iz kitajske uvozi in placa.
Posted 13 January 2021 - 11:55 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 13 January 2021 - 11:58 AM
Posted 13 January 2021 - 12:21 PM

Problem so druzine kjer je nasilje, loceni starsi, alkohol...in tega je veliko.
Smo pa na podezelju kar tudi igra veliko vlogo. Vsak v svoji hisi z vrtom in gmajna, travniki...
Malo drugace ko v petem stuku sredi LJ.
Posted 13 January 2021 - 12:22 PM
Dragica, zagotovo. Nekateri so izgoreli, depresivni, ostali brez zaslužka, ni enostavno.
Jaz se sicer obračam predvsem na pozitivne stvari, oba imava delo, plačo, otroka sta zdrava, doma se imata lepo, ampak ne morem pa tega preslikat in verjeti, da velja za vse ostale enako.
Smo močno razdeljeni, v tej situaciji se to še huje izraža, ker je res nenavadna situacija, nisem si mislila, da jo bomo kdaj v življenju doživeli, pravzaprav.
V bolnicah je pa kaotično, že prej bilo, kar mi govorijo kolegice, ki delajo na oddelkih, je hudo pomanjkanje kadra, tu se strinjam z vsemi, da bi lahko vlada več naredila v tej smeri za promocijo poklica, spodbujanja k zaposlovanju ipd. Je pa res, da ne vem, kaj so že naredili v tej smeri, ker se ne poglabljam in torej tudi težje sodim.
Za šole se strinjam, po C modelu bi lahko začeli že.
Posted 13 January 2021 - 12:38 PM
Mami se je danes testirala za protitelesa in jih ima, sodelavec ki je zbolel istocasno (v nic blazji obliki) pa ne vec. Torej lahko po 2 mesecih spet zboli ...
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 January 2021 - 12:44 PM
Uf, a res za mami. Torej ni pravila... .
Podpis pod Jino in Chris.
Mene zanima, kaj si mislite o tovrstnih zapisih?
https://necenzuriran...0oUGLCCUrAyN7tw
Portala ne poznam sicer.
Posted 13 January 2021 - 12:58 PM
Smo balkanci se vedno.
Hrvaška, BIH in Srbija imajo drugače upad okužb, HRvaška največ. Švedska je pa tik pod nami po prirastu.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users