Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#4321 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17105 posts

Posted 12 January 2021 - 08:37 PM

Ma sej ne ves vec. Sem bila danes pri kardiologu pa sem ga malo potipala glede cepljenja in kolikor sem razbrala ni najbolj naklonjen temu.
Zdaj se pogovarjam s kolegicama in sta obe ful za, ena se bo dala v kratkem cepit.
Kaj pa vem, jaz zaenkrat nisem najbolj naklonjena da bi se sla cepit, po drugi strani pa mi je neprijetno ob misli na okuzbo in morebitnih posledicah.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4322 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 12 January 2021 - 09:15 PM

A ostali smo pa zavedeni butli? 😁

Ne, ampak ljudje z drugačnim mnenjem, kar je čisto ok.

Jaz nikoli nikomur ne najedam, naj se ne gre cepit.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#4323 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28020 posts

Posted 12 January 2021 - 09:20 PM

Tasika, enako razmišljam. Moti pa tudi mene ta močna propaganda.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4324 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 12 January 2021 - 09:23 PM

Zelo agresivna propaganda, jp.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#4325 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 13 January 2021 - 07:20 AM

Jaz frendom in znancem to priporocam, ker je del preventive in se mi zdi to tudi moralna dolznost, saj si vsi zelimo cimprejsnje obvladanje epidemije. Ne vem, zakaj bi bilo to tako cudno ali nenavadno ali "nasilna propaganda". Stvar dojemanja, saj vem.

Pravico do mnenja imajo pa seveda vsi, ampak je zelo pomembno, na kakšni virih je mnenje osnovano.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4326 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 08:06 AM

Matilda, za to cepivo pa še sami povedo, da ne vejo kakšne so lahko posledice.
  • 0

#4327 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26040 posts

Posted 13 January 2021 - 08:25 AM

Dragica, saj za korono pa se nekaj tudi že ve o posledicah, ne samo osebnih zdravstvenih ampak tudi gospodarskih, družbenih, ipd. Pa ravno okrog tega si zaskrbljena, ampak glede alternative pa očitno še bolj? Kaj je potem po tvoje rešitev, ki ne zlomi zdravstvenega sistema in obuboza prebivalstva pa da ne traja lockdown se X let, preden bodo znani ti dolgoročni efekti cepiva (pa še takrat, priznaj, se verjetno ne bi cepila)? Meni je res bistveno, da se stvari počasi začnejo normalizirati, ampak s tiscanjem glave v pesek pač ne bomo ničesar rešili. Pa je lahko JJ vlada se tako grda in zlobna, korona ostaja svetovni problem.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4328 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 08:39 AM

Definitivno bi morali vse odpret in živet kot prej, ker lockdown očitno ne deluje. Cepi pa se naj vsak po svoji vesti.

Sem pa včeraj videla št. umrlih v Italiji in jih je v letu 2020 umro 50.000 manj kot v letu 2019, res zanimivo, človek bi pričakoval kaj drugega.

• 0

#4329 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 13 January 2021 - 09:08 AM

V Sloveniji je novembra 2020 umrlo največ ljudi po drugi svetovni (v primerjavi z preteklimi novembri).
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4330 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19392 posts

Posted 13 January 2021 - 09:16 AM

V MB se na pogreb čaka več kot 2 tedna...

• 0

#4331 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 09:24 AM

Za Italijo me je res presenetil ta podatek.

V Sloveniji pa vem, da je novembra bilo ful, ja.
  • 0

#4332 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26171 posts

Posted 13 January 2021 - 09:34 AM

Tole o Italiji 100% ne drži.

Če pogledate podatke na spodnji spletni strani je v primerljivih obdobjih januar-avgust leta 2020 umrlo cca 40.500 ljudi več kot v letu 2019. Podatkov od avgusta naprej ni več, zato ni smiselno primerjat. 

https://www.statista...eaths-in-italy/

• 0

#4333 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26171 posts

Posted 13 January 2021 - 09:36 AM

Definitivno bi morali vse odpret in živet kot prej, ker lockdown očitno ne deluje. Cepi pa se naj vsak po svoji vesti.

To bo možno takrat, ko bodo vsi, ki bodo to želeli, cepljeni.

Me zanima, kakšna bi bila statistika, če lockdowna ne bi bilo. Ne moremo rečt, da nekaj ne deluje, če pa nimamo primerljivih podatkov. Pa ne mi rečt, da Švedi recimo nimajo lockdowna. Ne moreš primerjat hrušk in jabolk. Oni se že tako ali tako zase držijo in priporočila upoštevajo bolje kot pa pri nas zakone/akte/določila.

• 0

#4334 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46129 posts

Posted 13 January 2021 - 10:05 AM

Mi imamo delni lockdown (t.j. zaprti bari, restavracije, muzeji, prostocasne dejavnosti a la fitnesi, bazeni in sportne dejavnosti), medtem ko so nor. trgovine, smucisca, frizerji ipd. odprti. So zelo dolgo odlasali z zaprtjem in so si s tem nakopali mnogo kritik. Da jim je mar samo za ekonomino, ne pa za državljane itd. Pa ceprav je zdravstven sistem ful dober in se Švicarji po vecini držijo ukrepov, so bile v enem trenutku vseeno bolnišnice na meji zmogljivosti. Trenutno je po podatkih SRF zasedenih 85% intenzivnih postelj, zasedenost pa je bila že prek 90%. Tako da odprtje in vrnitev na normalo zagotovo ni rešitev.
  • 0

#4335 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17118 posts

Posted 13 January 2021 - 10:19 AM

No, svedi od leta 1865 po letni smrtnosti ne iztopajo nic. V vsem tem casu izstopa samo leto spanske gripe. Torej drzi kar je rekla ancka. Ljudje upostevajo (verjetno vsi...druga mentaliteta), mi pa pac ne(ne vsi). Smo balkanci se vedno.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4336 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 13 January 2021 - 10:24 AM

Lockdown deluje samo, ce se ga drzis. In ce se ga ne, pol ne mores krivit zapovedanih ukrepov. Enim vam res nic ni prav. Ne bi se cepili, ne bi imeli ukrepov,... ocitno bi radi imeli spomladansko Italijo ali kaj?

Se mi je zdelo, da tole z Italijo spet ne bo drzalo.
  • 0

Bill Bullard

#4337 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 10:24 AM

Jaz pač ne verjamem, da nas bo cepivo rešilo. In ogromno priznanih strokovnjakov po svetu je tudi takšnega mnenja, ne vem, zakaj bi morala verjeti ravno Ihanu, Beovički in podobnim. Ljudje imamo pač različna mnenja, sploh pri cepivu za Covid so zelo deljena.

• 0

#4338 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 13 January 2021 - 10:27 AM

Kaj pa nas bo najhitreje resilo, da se zadeve znormalizirajo, ce ne cepivo?
  • 0

Bill Bullard

#4339 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15792 posts

Posted 13 January 2021 - 10:29 AM

Sem že stokrat povedala svoje mnenje, pač bomo vedno na različnih bregovih. 

Mogoče pa bi bilo dobro, da nehamo vsak dan zapravljati enormnih vsot za testiranje in ta denar raje namenimo za kaj bolj pametnega.

• 0

#4340 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32600 posts

Posted 13 January 2021 - 10:32 AM

Jaz se strinjam z Dragico... Očitno ne pomagajo nobeni ukrepi, problem je, ker ne znamo zaščiti rizičnih skupin in ker zaradi nekih neucinkovitih ukrepov trpijo otroci, družine, gospodarstvo... Ma čimprej v normalo!!!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users