Planet ja v Nemčiji.
V bistvu nikoli nisem bila proti, bolj me je skrbelo kako cepivo vpliva na plod oz. če načrtuješ družino v bližnji prihodnosti. Pa ne da sem verjela, da povzroča neplodnost, ampak bolj v teji smeri, če so kakšne posledice, ki bi jih cepivo lahko povzročilo v telesu preden zanosiš in so slabe kasneje za plod, ker priporočajo tudi, da po cepljenju ne zanosiš 3 mesece. In ob vseh možnih informacij iz interneta sem bila na koncu res precej zmedena, ker tudi zdravniki stojijo na dveh bregovih.
Tako, da sem se pogovorila s parimi kolegi zdravniki katerim zaupam, da so mi stvar razložili in mi je postalo jasno, da v prihodnosti je bolj nevarno biti necepljena nosečnica kot cepljena (kot je znano Covid lahko povzroča razne zaplete pri nosečnosti, prezgodnji porod). In pa zdaj mi je jasno, da to cepivo ni takšno kot običajna cepivo, ampak mRNA. Kar pomeni, da spodbudi naš imunski sistem in ne ostane desetletje v telesu kot nekatera druga cepiva, vendar krajše obdobje (se hitro razgradi). To cepivo tudi ne vsebuje živih virusov in tako ne spreminja našega genskega zapisa tako, da so kakršnakoli tveganja res minimalna.
Tako, da meni se po vseh prejetih informacij od ljudi katerim zaupam zdi bolj pametno cepiti. Se bolj bojim virusa kot tega cepiva. Vsak pa zase ve kako pa kaj.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.