Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 05 February 2019 - 08:14 PM
Pablo Picasso
Posted 06 February 2019 - 10:04 AM
Posted 08 February 2019 - 10:48 AM

Se eno vprasanje - v shrambi sem nasla BioZone ajdovo kaso, ki ji je rok potekel pred natanko 2 letoma, a je to uzitno? Mislim, sej zita se ne kvarijo tako hitro or?

Pablo Picasso
Posted 08 February 2019 - 10:57 AM
Povohaj, saj bos hitro videla, ce je zarko ali kaj podobnega. Testenine recimo 2leti po roku ze na dalec smrdijo.
Posted 08 February 2019 - 11:07 AM

Pablo Picasso
Posted 08 February 2019 - 10:21 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 February 2019 - 10:23 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 February 2019 - 10:25 PM

Posted 08 February 2019 - 10:26 PM
Hahaha Jinadaze. Se ga bojim odpreti.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 February 2019 - 10:37 PM
Pablo Picasso
Posted 24 February 2019 - 09:09 PM
Fant mi je ful luste nardil, kolko sem recepte gledala ne deluje tako zahtevno, ampak sem vseeno malo skepticna.
[Napoleon]
Posted 25 February 2019 - 01:13 PM
Bill Bullard
Posted 25 February 2019 - 09:10 PM
Eeee. genialno vprašanje, tudi mene to zanima!
Jaz se ponavadi naključno ustavim in to tako poredko, da si ne zapomnim, pri kom sem bila nazadnje (in zadovoljna).
Eno varianto imaš, če ti pride prav, da naročaš preko Zelenega kroga, poznaš? Na netu pred naročanjem obkljukaš, kaj bi rada naročila, in potem na prevzemni dan pobereš naročeno in plačaš vsakemu kmetu posebej. Plus je, ker vnaprej veš, koliko boš plačal. Je pa malo dražje, ker je vse ekološka pridelava, ampak spet ne toliko. Imajo na vsaka 2 tedna na tržnici v Šiški prevzeme. Sliši se ful dolgo, ma če si nakupiš preudarno, zdrži zaloga
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 25 February 2019 - 09:37 PM

― V. Van Gogh
Posted 25 February 2019 - 10:57 PM
Ne, prav Zeleni krog je. V Mb, Ce in Lj, na 2 tedna. Preverjeno super zadeva, kvalitetni produkti in pridelki in izjemno prijazni kmetje.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 25 February 2019 - 11:12 PM
― V. Van Gogh
Posted 26 February 2019 - 09:37 PM
Kakšne navade imate glede puščanja napitnin v restavracijah? Jih puščate vedno, nikoli, včasih...?
Saj ne, da hodim ful veliko v restavracije, sploh ne. Zdaj sem bila nekajkrat v sushi mami in smo pustili cca 2€ pri računu okrog 50€.
Moram pa priznat, da me kar mal zmoti surlast obraz in kisel pozdrav natakarja, kadar ne pustim. Glih zadnjič sem jedla v Kavalu, pica, pašta, dva čaja, 19€. Plačala sem s kartico in je bila surla. Nisem videla razloga, da bi mogli zaokrožit, nič ni bilo izjemno.
Mogoče gledam drugače na to tudi zato, ker sem delala v trgovini (butiku) toliko časa in se veliko več ukvarjala s človekom, več energije je šlo za posameznika, kot je pa meni natakar nameni. In mi v trgovini nihče ni pustil niti centa. Mogoče se je 3x na leto zgodilo, da kdo pusti deset centov, dvakrat na leto je prišel kakšen bogataš in mi pustil 5€, drugače pa imajo ljudje navado vzet tudi dva centa.
Posted 26 February 2019 - 10:15 PM
Pustim pa rade volje, če sem zadovoljna (imam npr. navado puščati pri svoji dolgoletni kozmetičarki, frizerki).
Posted 26 February 2019 - 10:52 PM
Posted 27 February 2019 - 08:25 AM
Zelo odvisno, tam kjer sem redna strana in če sem bila ekstra zadovoljna vedno pustim, drugje pa odvisno, večkrat je to ne.
Mene moti ko te na pošti vedno sprašuje, če točno na znesek, ja ne, še 5 € za tebe draga dama, ker ti je komaj uspelo sprocesirat tole.
[Napoleon]
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users