Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#4241 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 19 December 2018 - 11:19 AM

Kako se kaj uporabite spinaco?
Jaz jo vcasih vmesam v testenine, riz, solate ali pac naredim omako, se kaksne ideje?
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#4242 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 19 December 2018 - 11:32 AM

Moja sodelavka si jo miksa z banano v nek smuti.
  • 0

#4243 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 19 December 2018 - 11:47 AM

Midva velikokrat narediva spinacni curry (navdihnjen po tem receptu, samo da dava notri se gobice in jajcevec). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4244 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85892 posts

Posted 19 December 2018 - 11:47 AM

Lazanja
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4245 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3354 posts

Posted 19 December 2018 - 03:55 PM

Največkrat s krompirjem kot priloga ali v testeninah, sem pa tudi že delala špinačni quiche

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#4246 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16789 posts

Posted 19 December 2018 - 06:56 PM

Jaz jo z jajci jem :D

Najprej samo na kokosovi mascobi podusim da pade dol pol pa fliknem cez jajca z lanenimi semeni. Ij dobis vmesana jajca s spinaco.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4247 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17590 posts

Posted 19 December 2018 - 08:36 PM

Lahko naredis juho, pa jaz jo poprazim z nadrobljenim tofujem, cebulo, zacimbami... in napolnim s tem testeninske skoljke pa zapecem in polijem z omako.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4248 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16789 posts

Posted 19 December 2018 - 08:38 PM

Juho sem delala, a mi gre na zivce ker ostanka ne smes pogrevati. Mi je pa drugace spinacna juha zelo dobra.
Delam pa jaz vedno iz sveze spinace, mlade. Tako da jo jem tudi v solati, svezo, zraven si dam karkoli imam. Kot namesto mesane solate.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4249 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 19 December 2018 - 08:49 PM

Spinaco je varno pogrevat (to je tudi posodobljeno stalisce EUFIC). klik

A EUFIC spokeswoman confirmed the news to The Independent: "We have recently removed this content from our website as the information was out of date and no long reflected the current recommendations from European authorities, whom do not advise against reheating spinach provided proper storage and reheating practices are followed.

"Provided proper cooling, storage and reheating takes place, it is fine to reheat spinach."

She cited an academic paper on the subject, Nitrate and nitrite in the diet: how to assess their benefit and risk for human healthand the European Food Safety Authority’s opinion, which dates from 2010.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4250 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16789 posts

Posted 19 December 2018 - 08:51 PM

No to sem iskala nazadnje. Pa nisem nasla tega podatka. Potem bom pa se delala spinacno juho :)
  • 0

#4251 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 19 December 2018 - 10:31 PM

Hvala za vse predloge, super sem dobila kar nekaj idej.  :kiss:

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#4252 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17590 posts

Posted 31 December 2018 - 09:28 AM

Kako porabite posusen kruh?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4253 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25886 posts

Posted 31 December 2018 - 09:31 AM

Kruhovi cmoki mi padejo na pamet, ampak jih že res, res dolgo nisem naredila, ker nama kruh enostavno ne ostaja. Zadnjič sem delala neke riževe kroglice z gobicami in sem morala par rezin v pečici do hrustljavega spect, da sem jih lahko potem v drobtine zmlela in dodala k masi.
  • 0

#4254 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 31 December 2018 - 12:19 PM

Posušim do konca in odnesem v bližnjo konjušnico.
  • 0

#4255 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27633 posts

Posted 31 December 2018 - 01:50 PM

Če je primeren kruh (črn hlebec npr.) in še ne čisto suh, zamrznem rezine kruha in porabim kot prilogo k juhi (popečem kockice z olivnim oljem v pečici).
Ali pa posušim do konca in dam sosedu za živali, ja.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4256 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 31 December 2018 - 06:21 PM

Za drobtine narest.
  • 0

#4257 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 31 December 2018 - 08:21 PM

Tudi jaz posušen kruh porabim za kruhove rezine/cmoke. Planet, si me spomnila na to, da imam res rada krutone na tak način, kot jih pripravljaš ti. Jih naredim ob prvi priliki  :njam:

• 0
Never be embarrassed about something you like.

#4258 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4144 posts

Posted 03 January 2019 - 01:07 PM

Če je primeren kruh (črn hlebec npr.) in še ne čisto suh, zamrznem rezine kruha in porabim kot prilogo k juhi (popečem kockice z olivnim oljem v pečici).
Ali pa posušim do konca in dam sosedu za živali, ja.

Isto delam jaz, ker sta moji punci nori na jušne kroglice. Odkar delam te krutone, jih ne pogrešata več, pa še bolj zdravo je, ker ni ocvrto. Jaz jih maznem kr tako suhe, namesto čipsa :)

• 0

#4259 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27633 posts

Posted 03 January 2019 - 02:08 PM

Jaz sem tudi začela zaradi izpodrivanja zlatih kroglic. :D Tudi za prigrizek so super!
Peteršilj, le naredi, lahko tudi potreseš s peteršiljem. :D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4260 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 03 January 2019 - 03:37 PM

jaz rada naredim šnite

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users