Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#4221 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 19 November 2022 - 08:17 PM

https://www.rtvslo.s...dojencka/647993
  • 0

#4222 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 19 November 2022 - 11:00 PM

Joj, ja, ravnokar sem prebrala to novico. :o :( Groza.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4223 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 24 November 2022 - 08:01 AM

Mnenje o nedeljskih referendumih, kako boste glasovale?

Jaz bom PROTI Zakonu o vladi, ZA RTV in ZA dolgotrajno oskrbo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4224 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 24 November 2022 - 08:14 AM

Jaz bom tudi tole z vlado raziskala, ker je Frcica objavila na FB. Bo pa najbrz folk kar pavsalno za vse, ker pac proti SDSu 🤷
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4225 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 24 November 2022 - 08:29 AM

Drugace sem samo pri zakonu o dolgotrajni oskrbi res ZA.
Razmisljam celo da bi rtv izpustila. Zakaj? Tako kot je ni kul, tako kot bo pa na koncu tudi ne bo kul. Ne kupim floskule o nastavljanju neodvisnih kandidatov, tudi ljudje iz akademskih krogov so lahko politicno nastavljeni. Pa ne prenesem Nike Kovac in njenega instituta in kjer je ona mene ni.
Spadam v tisto skupino volilcev, ki ne mara janse na desni, a ji smrdi tudi prevec leva ideologija....mislim da si bom do nedelje se malo prebrala, sploh glede rtv.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4226 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 24 November 2022 - 09:03 AM

Rtv pesmica :D

https://m.youtube.co...eature=youtu.be

Edit: ampak mal pa vseen nekorektno, da se iz enega referendumskega vprasanja naredi pranje mozga za vse tri ;) ker v resnici je rtv del samo enega referenduma, ne treh.
"Obkroz 3x za pa prid rtvju nasproti"....HM....gre pa fino v usesa, to pa.
  • 0

#4227 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 24 November 2022 - 09:34 AM

Meni so ti trije referendumi tako metanje denarja proč, pa vsaj dva od teh sta posledica mešetarjenja JJ ko je bil v vladi. Načeloma sem proti Vladi, najbrž za RTV, glede dolgotrajne oskrbe pa sem skeptična. Trenutni zakon kot tak je neuresničljiva pravljica in so ga sprejeli samo da se je lahko SDS tolkla po prsih kaj so naredili. Se pa bojim, da če bo ustavljeno izvajanje se bodo novele spet odlašale milijon let. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4228 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 24 November 2022 - 09:45 AM

Jaz bom proti dolgotrajni oskrbi,je Masa lepo povzela kaj to pomeni, pa tudi iz stroke mi gre kurja polt ob tem.
  • 0

#4229 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 24 November 2022 - 09:59 AM

Jaz bom proti zakonu o vladi, zaradi združevanja okolja in energetike in vplivov, ki jih bo to imelo. Imam zelo dobre info o dogajanju v ozadju in mi gre na bruhanje.

Se zavedam, da so tudi pozitivni aspekti zakona o vladi, a mi je okolje najbolj pommebno.

Za druga dva bom za.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4230 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 24 November 2022 - 10:02 AM

Kar se obstoječega zakona o RTV tiče, pa dolgo ni motil nikogar, dokler se je nastavljalo v vodstvo "leve", ko pa je JJ zakonito nastavil svoje pa vsi v luft.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4231 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 24 November 2022 - 10:08 AM

Kolikor sem jaz seznanjena je problem, ker jih je JJ nezakoniti oz v nasprotju nastavil. Ker po obstoječem zakonu naj bi nastavljali iz vseh političnih opcij, on pa je samo svoje?

• 0

[Napoleon]

#4232 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 24 November 2022 - 11:00 AM

Ja, se tudi meni tako zdi.

Pa se ti zdi, da so odločitve sveta strokovne?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4233 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 24 November 2022 - 12:04 PM

Tako je kot je rekla tasika.
  • 0

#4234 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 24 November 2022 - 03:11 PM

Jaz bom proti dolgotrajni oskrbi,je Masa lepo povzela kaj to pomeni, pa tudi iz stroke mi gre kurja polt ob tem.

Torej bos glasovala ZA ;). Se mi zdi, da je ful zmede kaj kateri odgovor pomeni.
  • 0

[Napoleon]

#4235 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 24 November 2022 - 04:13 PM

Pa res 😱
  • 0

#4236 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 24 November 2022 - 10:58 PM

Kolikor sem jaz seznanjena je problem, ker jih je JJ nezakoniti oz v nasprotju nastavil. Ker po obstoječem zakonu naj bi nastavljali iz vseh političnih opcij, on pa je samo svoje?

Potem pa mi je fant dal napačne info tako da vzamem nazaj :D Iskreno sem slabo seznanjena z vsebino referendumov in neupravičeno komentiram. Hotela sem na volišče to nedeljo in si uredit omnia, pa sem ugotovila, da mi je tudi digitalno potrdilo poteklo in se ne morem niti prek eUprave prijavit, prav tako mi fizično ni zneslo do UE stopit.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4237 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 25 November 2022 - 09:41 PM

Jaz bi se tudi rabila bolj pozanimat vem da bom ZA pri RTV, ostalo pa ne poznam ozadja. Če najdete kakšen profil kjer se da prebrat kakšne obrazložitve se priporočam
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#4238 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 25 November 2022 - 10:51 PM

Pod HL: https://instagram.co...id=YmMyMTA2M2Y=

Pa tole mogoce: https://www.facebook...9WMN7eiymtkJFl/
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4239 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 November 2022 - 11:00 PM

Rok je res odlicno napisal.
Posledite ga na fb in andrejo slamersek. Ona je ustavila he na muri in skoraj dobesedno sama drzi nazaj he mokrice. Neverjetno kaj vse dela ministrstvo, levo ali desno. Nima veze.
Ce vas pa vec zanima pa poglejte ted talk rok rozman na yt. On je meni res navdih, eden od ljudi, ki jih izjemno spostujem in cenim. Zelo vesela, da sem ga imela priloznost spoznati.
  • 0

#4240 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 26 November 2022 - 10:07 AM

Hvala za link do Mase, da mi je vsaj priblizno jasno o cem se gre.

Sicer sem ze med ogledom pozabila kaj kje pomeni za in proti in bom po moje imela plonkec (za vsak slucaj) da se ne zmedem 🙃, ampak ce sem prav razumela:

Proti vladi
Za RTV
Za Oskrbo
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Google (1)