Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#4201 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 15 September 2022 - 06:45 PM

Kot je pojasnil, je bil eden izmed bolnikov neodziven z demenco, z drugim se je bilo mogoče pogovarjati in ni bil dementen, oba pa sta bila nepokretna.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4202 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 15 September 2022 - 07:14 PM

Cista katastrofa, odpoved kakovosti na vseh mestih.
Ko mi pa moz govori v kaksne podrobnosti gredo pri njih v sluzbi.... za eno bedno odpadno vodo.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4203 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 15 September 2022 - 08:02 PM

Ampak jaz si cisto predstavljam storijo. V domu nimajo identitikacijskih znack, resevalci,ki so verjetno opravili sanitetni prevoz so svojevrstni profili (ce kje, bi skoraj stavila, da je bil prvi zajeb tu) v bolnisnici pa potem tudi niso imeli s cim operirat, da bi ju identificirali ob sprejemu, kasneje bi verjetno kdo od zaposlenih ze lahko ugotovil, da napotne diagnoze ne stimajo s stanjem pacienta, pa niso, ker geriatrija je bolj podobna veterini kot pa medicini (v smislu kominikacije z obolelim, kje boli, kaj je narobe,...)
  • 0

#4204 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 27 September 2022 - 06:01 PM

https://m.facebook.c...ol&id=570557531
  • 0

― V. Van Gogh

#4205 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 27 September 2022 - 08:08 PM

A ta se vedno brca? Sem mislila (upala) da se je upokojil.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4206 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 27 September 2022 - 08:32 PM

Sem na hitro preletela. Pojma nimam a je to samo njihovo mlatenje slame, ker boljse ne znajo (najbrz) ampak za primer ce ni - tudi moja toleranca do teh skupnosti se v neki tocki konca, to je tam kjer se uvaja tretji spol ali pa to da se o spolu ne sme govoriti. Nic nimam proti temu da si kdo spremeni spol in verjamem da obstajajo posamezniki ki se cutijo drugacne kot so, ampak nekje je pa meja. In ta meja je pri meni sigurno na tocki, kjer bi se to uvajalo v neko izobrazevanje v solah. Spola sta zame dva in to je to. Ali si eno, ali si drugo, vmesne poti pa pac ni.
To da pa sta skupnost samo moski in zenska je pa itak krneki in skrajni cas da se dajo enake pravice tudi istospolnim.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4207 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 27 September 2022 - 08:49 PM

^ Se strinjam.
  • 0

― V. Van Gogh

#4208 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 30 September 2022 - 02:18 PM

A to se norca delajo, 5 €?

https://www.delo.si/novice/slovenija/upokojenci-bodo-prihodnje-leto-dobili-vec/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR14bPPahbbcOCDgM2tdVheaFd9NIX6GOopdohLcAXzJj8DHR_4phGfMQeQ#Echobox=1664533309 

• 0

― V. Van Gogh

#4209 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 04 October 2022 - 06:58 AM

Ste spremljale kaj soočenja predsedniških kandidatov?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4210 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18463 posts

Posted 06 October 2022 - 12:30 PM

ker geriatrija je bolj podobna veterini kot pa medicini (v smislu kominikacije z obolelim, kje boli, kaj je narobe,...)

Ora, ti ga pa pihneš.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#4211 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 06 October 2022 - 01:34 PM

To nikakor ni bilo misljeno slabsalno ali ponizujoce Errol. Velikokrat smo v zdravstvu zelo v stiski,ker ne ves kaj je cloveku,ker ti ne zna vsak opisat (reze me pod rebrom,tisci me za zlicko) ogromno je sploh v starejsi populaciji ugibanja, pri dementnih pa sploh... Kljub vsem orodjem za prepoznavanje bolecine je ta velikokrat se vedno prezrta. Identifikacijske znacke v domovih ostarelih pa se meni ne zdijo na mestu, to je vseeno njihov dom. Zelo majhen delez je takih,kjer bi dejansko prisle prav (pa ravno ta dva dementna gospoda bi si ju verjetno ob prvi priliki strgala, vsaj pri nas je dostikrat tako).
  • 0

#4212 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 06 October 2022 - 02:09 PM

A se ni skos poudarjalo (vsaj kar sem gledala poročila), da je bil samo eden od njiju dementen, z drugim se je pa dalo pogovarjati? Pa ga je zdr. osebje od prvega do zadnjega obravnavalo kot številko, ne kot človeka.

• 0

― V. Van Gogh

#4213 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18463 posts

Posted 06 October 2022 - 03:32 PM

Ora, tvoja primera je literarno sočna. Vem, da ni bila mišljena depreciativno.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#4214 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 27 October 2022 - 09:41 AM

https://www.24ur.com...a-policiji.html

Kako potem češ otroka brez strahu vpisat v kakšen krožek, če se že vsepovsod najdejo takšni in drugačni psihopati.

• 0

#4215 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 11 November 2022 - 08:07 AM

Greste volit?Jaz ne, ker mi je eno levi shit, drugo pa Janšev satelit.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4216 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 November 2022 - 08:14 AM

Grem.  Sem bila na vseh volitvah do sedaj, razen 2012 za 2. krog predsedniških, ko ni bilo.  Meni se zdi volilna pravica kar pomemben instrument suverenosti.

Vedno izberem manjše zlo od tega, kar je na izbiro.  Ko je kandidirala Tomčeva, sem njo volila pa sem res leva volivka - ampak ona ni lagala, da je neodvisna kandidatka.  Na županskih bom pa Sukičko volila. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#4217 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 November 2022 - 08:48 AM

Pirčeva pa res ni posebej leva :D

Ja, jaz grem volit. V bistvu vedno, mislim, da sem izpustila le referendum okoli 2. tira in pokrajin.

277777214_10159779525864399_416653912147

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4218 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 November 2022 - 09:57 AM

Če je NPM levi shit oziroma karkoli levega, sem jaz sfinga. Dejansko prvič v življenju razmišljam, da bi oddala neveljavno.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#4219 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 11 November 2022 - 10:50 AM

Malo leva je pa že, če jo je Kučan podprl.

• 0

#4220 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 November 2022 - 12:14 PM

V primerjavi z Logarjem že, ideološko pa ne posebej.

V teoriji je že za javno zdravstvo, šolstvo ipd. Kako bi pa to dejansko izvedla(jasno, da kot predsednica nima pooblastil za kaj takega) pa bi verjetno šlo prej v smer programa NSi. Njihov gospodarski program je baje celo pohvalila.

Podporo Kučana je, kolikor sem brala, dobila zaradi spoštovanja vladavine prava, njenega dela kot inf. pooblaščenke in, ker med vladavino Janše ni bila tiho. Zdaj, ali ni bila tiho, ker ni mogla biti tiho ali je bil to že del njene kalkulacije ob morebitni kandidaturi za predsednico. Je dobila na tv-ih kar precej "zastonj" minutaže.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users