Daj ga manj Tasika sploh ni problema. Pa jaz dam skoraj vedno vanilijevega vmes, ful lepše diši potem.

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 22 October 2018 - 10:53 AM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 28 October 2018 - 09:54 AM
Dobila sem sveže lisičke in danes bi skuhala rižoto, pa sem na hitro preletela dva recepta in v obeh piše, da se lisičke posebej prepraži in samo doda rižu. Jaz pa rižoto ravno zato rada kuham, ker se lahko enostavno pripravi v eni posodi :-)
Kako pa ostale pripravljate gobovo rižoto?
Posted 28 October 2018 - 10:03 AM
Posted 28 October 2018 - 10:07 AM
Jaz imam vedno zamrznjene,te pa pred zamrzovanjem res poparim.
Drugace pa jih dam na mascobo in cebulo,potem dam deci belega vina in pocakam da izpari, potem dam gobe, riz in zacimbe. To je to.
Posted 28 October 2018 - 10:11 AM

Posted 28 October 2018 - 10:13 AM
Super, hvala vsem. Bom probala kar tako kot ponavadi, vse v eni posodi.
Posted 28 October 2018 - 10:55 AM
Posted 28 October 2018 - 05:26 PM
Lepše gobe v ponvni na hitro popeci na olju, začini. Daj ven na krožnik, dodaj malo olja in potem dodaj sekljano čebulo(šalotko), česen, manj lepe sekljane gobe, in postekleni čebulo. Dodaj še riž, malo popraži, zalij z vinom. Potem počasi začni zalivati z juho (zelenjavna, kokošja). Malo preden je riž skuhan dodaj večino prej popečenih gob, maslo (~20g na 100g riža), riban parmezan (količina po želji a ne preveč da ne prevlada gobice), premešaj in pusti stati vsaj 1-2 min. Če je na koncu rižota pregosta, dodaj juho. Ko serviraš, na vrh še položi najlepše gobice.
Vse v eni ponvi
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 28 October 2018 - 08:48 PM

Jaz ponavadi pražim in kuham riž posebej ter vse ostalo (čebula, gobe, zelenjava) posebej.
P. naredi pa vse v enem loncu, kot so že ostali napisali. : )
Posted 29 October 2018 - 07:46 AM
Jaz tudi delam tako kot Hsul.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 November 2018 - 08:23 PM
@Planet: lahko bi se reklo tako
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 12 November 2018 - 09:12 PM
Posted 22 November 2018 - 11:52 AM
Zdj glede na to, da sem noseca, ne upam kar ukinit ohjev.Nekako ugotavljam, da mi je zelo vsec tudi protivnetna dieta, skupaj z lchf.
Res pa je, da je zdaj tri tedne, odkar sem zadnjic poskusila gluten, predelana zivila ali karkoli sladkega z izjemo lchf sladice, 85% cokolade ali obcasnega kosa sadja.
Vse kar lahko recem je, da nimam nobene zelje nazaj uvest glutena oziroma se pregresiti, tudi po sladkorju se mi nic ne kolca. Pocutje je fenomenalno. Zdaj prav noro obcutim dvige krvnega sladkorja po sadju.
Vsi obroki, ki jih imam so bolj kot ne nepredelna zivila. Prvi teden sem praznila kuhinjo in metala stran stvari....
Ugotovila sem, da imam ful odziv ce jem domac mladi sir, dvakrat sem poskusila in se zbudila naslednji dan z bolecinami v sklepih.
Medtem ko z maslom, grskim jogurtom in ostalimi siri naceloma nimam tezav, tudi s skuto ne ce je kupljena - domaco pa dobim jutri in da vidim.
Zaenkrat imam tako mascobne kot oh obroke, gledam samo da ne mesam mascob in oh.
Od oh sem obdrzala ajdo, ciceriko, fizol, proseno kaso in kvinojo. Obcasno bom pojedla tudi riz, krompir in kaksne brezglutenske testenine.
Vsak dan jem jajca in avokado, en obrok imam jajcni. Kruh delam lchf in ga pecem doma, a ga ne jemo vsak dan.
Vecinoma je najvec oh v casu kosila.
Tako nekako

Ne vem ce bi se v ketonsko dieto poglobila in striktno jedla po lchf, ker ne rabim izgubljat kilogramov. Za zdravje pa mislim da sem naredila ze vse s spremembami, ki sem jih zdaj uvedla.Bom videla sproti.
Trenutno me skrbi kako bo tiste dni v porodnisnici, morda katera ve ce se lahko zmenis kaj glede hrane, naceloma bi vse prezivela samo glutena nocem jest.
Posted 22 November 2018 - 11:57 AM
Posted 22 November 2018 - 01:16 PM
Posted 22 November 2018 - 01:31 PM

Moram se mal premislit kaj bi si nardila zaene reci za s sabo, ker vem da bom tudi jaz lacna, prvic sem bla ful, res.
Posted 22 November 2018 - 01:34 PM
Posted 22 November 2018 - 01:37 PM

Je pa hudic za jogurt ker ga lahko samo takoj pojes.
Posted 22 November 2018 - 01:37 PM

Posted 22 November 2018 - 01:38 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users