Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#4201 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 22 October 2018 - 10:53 AM

Daj ga manj Tasika sploh ni problema. Pa jaz dam skoraj vedno vanilijevega vmes, ful lepše diši potem. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#4202 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 28 October 2018 - 09:54 AM

Dobila sem sveže lisičke in danes bi skuhala rižoto, pa sem na hitro preletela dva recepta in v obeh piše, da se lisičke posebej prepraži in samo doda rižu. Jaz pa rižoto ravno zato rada kuham, ker se lahko enostavno pripravi v eni posodi :-)

Kako pa ostale pripravljate gobovo rižoto?

• 0

#4203 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 28 October 2018 - 10:03 AM

Mi2 sveže gobe vedno prej popariva. Potem pa spražim na čebuli, dodam peteršilj in česen in riž, potem pa zalivam.
  • 0

#4204 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16790 posts

Posted 28 October 2018 - 10:07 AM

Pomojem jih ni treba prej poparit.
Jaz imam vedno zamrznjene,te pa pred zamrzovanjem res poparim.
Drugace pa jih dam na mascobo in cebulo,potem dam deci belega vina in pocakam da izpari, potem dam gobe, riz in zacimbe. To je to.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4205 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 28 October 2018 - 10:11 AM

Jaz sem zdele dobila sveze zamrzrnjene jurcke in bom ta tesen rizoto delala, p jih ne bom nic blansirala, ker tudi jaz rada samo eno posodo umazem :P. Cebula, cesen, cez jurcke, potem riz, vino, zacimbe in se bo kuhalo.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#4206 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 28 October 2018 - 10:13 AM

Super, hvala vsem. Bom probala kar tako kot ponavadi, vse v eni posodi. 

• 0

#4207 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16790 posts

Posted 28 October 2018 - 10:55 AM

Paa meni je parmezan nujen. Samo jaz parmezan ribam na vse rizote in testenine,pdvisna sem od njega res...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4208 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 October 2018 - 05:26 PM

Lepše gobe v ponvni na hitro popeci na olju, začini. Daj ven na krožnik, dodaj malo olja in potem dodaj sekljano čebulo(šalotko), česen, manj lepe sekljane gobe, in postekleni čebulo. Dodaj še riž, malo popraži, zalij z vinom. Potem počasi začni zalivati z juho (zelenjavna, kokošja).  Malo preden je riž skuhan dodaj večino prej popečenih gob, maslo (~20g na 100g riža), riban parmezan (količina po želji a ne preveč da ne prevlada gobice), premešaj in pusti stati vsaj 1-2 min. Če je na koncu rižota pregosta, dodaj juho. Ko serviraš, na vrh še položi najlepše gobice. 

Vse v eni ponvi

• 1
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#4209 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27634 posts

Posted 28 October 2018 - 08:48 PM

Hsuul, si pripotoval skozi čas? :D

Jaz ponavadi pražim in kuham riž posebej ter vse ostalo (čebula, gobe, zelenjava) posebej.
P. naredi pa vse v enem loncu, kot so že ostali napisali. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4210 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 29 October 2018 - 07:46 AM

Jaz tudi delam tako kot Hsul.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4211 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 12 November 2018 - 08:23 PM

@Planet: lahko bi se reklo tako ;)

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#4212 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27634 posts

Posted 12 November 2018 - 09:12 PM

Well, wb. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4213 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16790 posts

Posted 22 November 2018 - 11:52 AM

Sg, evo da ti napisem malo odgovor.
Zdj glede na to, da sem noseca, ne upam kar ukinit ohjev.Nekako ugotavljam, da mi je zelo vsec tudi protivnetna dieta, skupaj z lchf.
Res pa je, da je zdaj tri tedne, odkar sem zadnjic poskusila gluten, predelana zivila ali karkoli sladkega z izjemo lchf sladice, 85% cokolade ali obcasnega kosa sadja.

Vse kar lahko recem je, da nimam nobene zelje nazaj uvest glutena oziroma se pregresiti, tudi po sladkorju se mi nic ne kolca. Pocutje je fenomenalno. Zdaj prav noro obcutim dvige krvnega sladkorja po sadju.
Vsi obroki, ki jih imam so bolj kot ne nepredelna zivila. Prvi teden sem praznila kuhinjo in metala stran stvari....
Ugotovila sem, da imam ful odziv ce jem domac mladi sir, dvakrat sem poskusila in se zbudila naslednji dan z bolecinami v sklepih.
Medtem ko z maslom, grskim jogurtom in ostalimi siri naceloma nimam tezav, tudi s skuto ne ce je kupljena - domaco pa dobim jutri in da vidim.
Zaenkrat imam tako mascobne kot oh obroke, gledam samo da ne mesam mascob in oh.
Od oh sem obdrzala ajdo, ciceriko, fizol, proseno kaso in kvinojo. Obcasno bom pojedla tudi riz, krompir in kaksne brezglutenske testenine.
Vsak dan jem jajca in avokado, en obrok imam jajcni. Kruh delam lchf in ga pecem doma, a ga ne jemo vsak dan.
Vecinoma je najvec oh v casu kosila.
Tako nekako :)
Ne vem ce bi se v ketonsko dieto poglobila in striktno jedla po lchf, ker ne rabim izgubljat kilogramov. Za zdravje pa mislim da sem naredila ze vse s spremembami, ki sem jih zdaj uvedla.Bom videla sproti.

Trenutno me skrbi kako bo tiste dni v porodnisnici, morda katera ve ce se lahko zmenis kaj glede hrane, naceloma bi vse prezivela samo glutena nocem jest.
  • 0

#4214 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27330 posts

Posted 22 November 2018 - 11:57 AM

Jaz sem imela brezglutensko ampak je ful siromasna, sem bila grozno lacna.
  • 0

#4215 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 22 November 2018 - 01:16 PM

Fiona, reči, da imaš celiakijo. Pa nesi s sabo ful prigrizkov.
  • 0

#4216 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16790 posts

Posted 22 November 2018 - 01:31 PM

Ja to s prigrizki mi je jasno. Najbrz bom mojega aktivirala da mi bo nosil dodatno orescke,tk jajca in avokado :lol:
Moram se mal premislit kaj bi si nardila zaene reci za s sabo, ker vem da bom tudi jaz lacna, prvic sem bla ful, res.
  • 0

#4217 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27330 posts

Posted 22 November 2018 - 01:34 PM

Meni je prineswl jogurte za zgago in arasidovo maslo.
  • 0

#4218 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16790 posts

Posted 22 November 2018 - 01:37 PM

O ja to dvoje tudi (si ze zapisujem) :D
Je pa hudic za jogurt ker ga lahko samo takoj pojes.
  • 0

#4219 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 22 November 2018 - 01:37 PM

Jajc jaz ne bi, imajo zelo močan vonj.:D
  • 0

#4220 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16790 posts

Posted 22 November 2018 - 01:38 PM

Bom jih sla na wc pojest :lol: :lol: hahaha
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users