Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#4181 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 23 August 2022 - 01:30 PM

Primerjava med plačami in najemninami v regiji

https://www.dnevnik....emnine-v-regiji

Me zanima, kakšna bi bila številka za Nm. Stanovanja za najem pod 500€ ni...

• 0

#4182 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 August 2022 - 01:38 PM

Tudi pri nas ne. JIh pa tudi primanjkuje, ravno sodelavec išče.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4183 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 23 August 2022 - 02:28 PM

Ja,mene je tocno to kar je Barbarina napisala zmotilo...
Ajde zenska, ki je v nasilnem partnerstvu - morda nima izbire. Nima sluzbe, financ, otroci, nima nikamor za iti....razumem da ostane in prenasa udarce...se mi zdi da ti dve situaciji sta si ful razlicni. V drugem primeru gre za zavestno odlocitev, da gres spet na tak after party.

Glede stanovanj, v Trzicu so enosobna zdaj ze po 140.000 eur. To tko, 45 m2.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4184 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 23 August 2022 - 02:44 PM

Moz pa za 260 oddaja stanovanje v Cerkljah na Gorenjskem, med 50 in 60 m2. :butl: Ampak ima ze leta istega najemnika in nikoli nobenih tezav z njim. Vseeno se mi pa to zdi smesno nizka cena.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4185 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 23 August 2022 - 02:46 PM

Je ful nizka cena ja.

Kaksen naslov, v clanku pa da so prejeli NEKAJ tisoc vlog ki so zaenkrat nepopolne. To je ogromno.

https://www.rtvslo.s...epljenju/638039
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4186 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 23 August 2022 - 03:03 PM

Dober najemnik je vreden več tistih nekaj eur več kot bi jih lahko v dobil mesečno na račun. Težave in stroški, ki si jih lahko nakoplješ, če v stanovanje dobiš koga nezanesljivega preprosto niso vredni tveganja. Govorim iz izkušnje mojih staršev. Foter je po tem ko je izselil tistega gnusa moral obnovit stanovanje, samo beljenje sten in generalno čiščenje ni bilo dovolj. Yuck. Pa po tej epizodi sem zvedla še za več podobnih primerov.

• 0

#4187 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 25 August 2022 - 09:21 PM

Tale IG page za DS je izginil....
  • 0

#4188 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24554 posts

Posted 27 August 2022 - 03:20 PM

Samo cukasto gledam o cem je govora pri tej aferi, sem med dopustom ocitno vse zgresila.
Nisem veliko prebrala, nimam IG, drugje sem pa samo neke povzetke novic nasla

Ampak ja, imam podobno mnenje kot Barbarina. Eni je naredil brazgotine ampak crto je pa potegnila, ko mu je posodila denar. Resno???

Vem da je moj problem, ampak jaz res tezko vidim ljudi kot zrtve v takih okoliscinah in jim mogoce delam krivico. Ker sem odlocna po naravi, si sploh ne znam predstavljat, da bi se kaj takega lahko zgodilo meni (vsaj brez drog).
To, da je pa kao v BDSM krogih … ce so stvari sporazumne, ne vidim problema. Pac stvar okusa.

Pismo, prav pomislila sem, ce bi na svojo T lahko gledala kot zrtev, ce bi se zapletla v kaj takega (brez vsiljenih drog seveda). Pa se zavedam, da nima pol moje odlocnosti in karakterja.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4189 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24554 posts

Posted 05 September 2022 - 08:50 AM

Dekle po napadu v Mariboru v kritičnem stanju, osumljenca prijeli

Itak ne vemo ozadja, ampak takih stvari se pa jaz bojim za moje otroke, čeprav so redki primeri. Da ima kontakt ali vezo s kakšnim psihopatom (ali pa je samo na napačnem koncu ob napačnem času) 

• 0

Put A Kilt On It!

#4190 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24554 posts

Posted 05 September 2022 - 10:25 AM

Instagram, šah in šport - Šalehar

• 0

Put A Kilt On It!

#4191 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 05 September 2022 - 02:14 PM

https://twitter.com/...jR1kpVCRcbTDPRg
  • 0

#4192 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 11 September 2022 - 01:50 PM

Danes spet dva umora.
Se mi zdi da zdaj so pa res ze vsak teden.
  • 0

#4193 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 11 September 2022 - 02:13 PM

Misliš ta dva v petek in včeraj (Lj in Goričko)?

• 0

― V. Van Gogh

#4194 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 11 September 2022 - 04:17 PM

Ja, pa pol se un poskus umora v Mariboru, ne ven a je tista se v kriticnem stanju oz kaj je z njo....je priznal da jo je tudi hotel ubiti.
  • 0

#4195 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 11 September 2022 - 08:05 PM

Zdej je nekje pisalo, da je šlo pri starejšem paru za zdravstvene težave in da ženske niso želeli sprejeti v bolnišnico. Joooj, grozno, v kakšnih stiskah se znajdejo ljudje.
  • 0

#4196 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 12 September 2022 - 07:22 AM

Kaj?
A nismo mi neka demokraticna drzava, ne razumem res. Bi rekla da bi skorajda vedno mogla bit se neka druga opcija poleg kugle v glavo v takem primeru....joj.
Mozno da je bila demenca, zato te verjetno ne sprejmejo, si mislim. So pa to samo ugibanja.
  • 0

#4197 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 15 September 2022 - 06:19 PM

https://www.rtvslo.s...entiteto/640464

Katastrofa, res.

• 0

― V. Van Gogh

#4198 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 15 September 2022 - 06:29 PM

Po prebranem je zajeb začel pa DSO, čeprav odstopa vodstvo bolnice. Dva, najverjetneje dementna pacienta so skupaj dali v reševalno vozilo brez identifikacijskih značk.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4199 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 15 September 2022 - 06:34 PM

Jaz bi bila kot zivi najprej ogorcena nad dejstvom da me nihce od svojcev ni prisel identificirat...
  • 0

#4200 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 15 September 2022 - 06:42 PM

Yeah right, saj pravim da so skoraj gotovo bili dementni ali iz nekega drugega razloga nekontaktibilni, drugače bi najbrž v bolnici znali povedat, kdo so..
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users