Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10361 replies to this topic

• Guests

Posted 22 March 2011 - 12:38 PM

Razen, ce je znanstvenofantasticni roman. laugh.gif
  • 0

#4182 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 March 2011 - 01:03 PM

Jaz res nevem komu dajejo to za prevajat. laugh.gif Najbrž kakšni poceni delovni sili - ljudem brez ustreznega faksa. Saj vsak, ki "zna" angleščino ne more prevajat ne. Saj to vsak dan vidimo. laugh.gif

• 0
Viens, reste ici!

#4183 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29990 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 March 2011 - 01:18 PM

fora je v tem, da ni dnarja in pol dajejo manjše založbe študentom prevajat, včasih tut tko, da en prevaja en del knjige, kdo drug drug del knjige in niti v stilu nista sinhronizirana, da o neustreznostih niti ne govorim. sem se pred kratkim 'pritožila' na eno založbo pa sem dobila tak odgovor, da nism vedla a nej se jokam al smejem. rolleyes.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#4184 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14305 posts

Posted 22 March 2011 - 01:20 PM

Sej, anžej dežan je prevedel kuharsko knjiigo Nigelle Lawson laugh.gif pa še cel event so naredili iz tega laugh.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4185 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 March 2011 - 01:21 PM

Svetovno. laugh.gif
Špela najbrž imaš prav ja! Jaz na faksu vidim milijon oglasov, da iščejo študente za prevajalske storitve. Ni šans, da grem karkoli prevajat pred diplomo. Mene bi blo sram!

• 0
Viens, reste ici!

#4186 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14305 posts

Posted 22 March 2011 - 01:23 PM

Je pa referenca za naprej, kar pa skoraj nujno rabiš. žal
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4187 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 March 2011 - 01:24 PM

Ja, tudi to je res. Ampak se mi pa zdi res grozljivo, da bi oddajala stvari, v katere nisem sigurna ..
  • 0
Viens, reste ici!

#4188 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14305 posts

Posted 22 March 2011 - 01:27 PM

To te pa polnoma razumem. ampak tako bo tudi po diplomi, sigurnost pride, za moje pojme, z leti in izkušnjami.
  • 0

#4189 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 22 March 2011 - 03:31 PM

Uf, meni gre pri filmski industriji na živce prirejanje zgodovinskih faktov za podrebe "dobrega" scenarija. To me je ful motilo npr. pri nanizanki Rome, ki mi je sicer bila res všeč in ji moram priznat kvaliteto. Samo, kljub vsej hvali, mi pa ni všeč, da so ene dogodke kar malo "prestavili" po kronološki lestvici gor-dol, nepravilna raba latinščine, itd.
Zakaj pol sploh vlagajo enormne vsote denarja v kvalitetno kostumo- in scenografijo, ki naj bi ustrezali časovnemu obdobju, hkrati se jim pa tako gladko fučka za nekatere druge pomebne točke.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#4190 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 March 2011 - 06:03 PM

Pa prevodi Jamieja by Luka A. Novak. Da bruhaš od vse "svinjice" pa "solatke" itd., pa ne sam ta debilnost, ampak tud na sploh, pa jaz sem res laik na tem področji. Kr slišim gaaa, men gresta oba z ženo tok na živce, ne prenesem ju.
  • 0

#4191 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 March 2011 - 07:38 PM

QUOTE(Plain Jane @ 22. 3. 2011 - 18:03) View Post

Pa prevodi Jamieja by Luka A. Novak. Da bruhaš od vse "svinjice" pa "solatke" itd., pa ne sam ta debilnost, ampak tud na sploh, pa jaz sem res laik na tem področji. Kr slišim gaaa, men gresta oba z ženo tok na živce, ne prenesem ju.

Tudi meni. Ogabna sta, odurna. sick.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#4192 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5209 posts

Posted 22 March 2011 - 07:48 PM

Da so v Firefox-u 4 ravno zamenjali "gumba" za open in new window in open in new tab, ker zdaj skoz napačnega klikam.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#4193 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 March 2011 - 08:46 PM

QUOTE(Frčica @ 22. 3. 2011 - 13:20) View Post

Sej, anžej dežan je prevedel kuharsko knjiigo Nigelle Lawson laugh.gif pa še cel event so naredili iz tega laugh.gif

AJEBES.jpg

QUOTE(Plain Jane @ 22. 3. 2011 - 18:03) View Post

Tell me about it. Ta moderen, indie parČEK - ne prenesem ju. evil.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#4194 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 March 2011 - 09:26 PM

^^MASTEN PODPIS Z ALKOHOLCEM!

Pa da ne govorim, da je Novakov ful nekonsistenten pri dodajanju svojih opomb in pa, da not turi kr ene svoje izmišljotine.

Kje je napalm, ko ga rabiš. rolleyes.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#4195 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86786 posts

Posted 22 March 2011 - 09:29 PM

Jaz ju tudi videt ne morem, še manj slišat. Njegovih prevodov pa nisem brala.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4196 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14305 posts

Posted 22 March 2011 - 09:37 PM

Pr enmu receptu so pri prevodu celo pozabili na eno sestavino, ki v originalu je laugh.gif seveda sva jih s sestro velikodušno razsvetlili sleep.gif
  • 0

#4197 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23481 posts

Posted 22 March 2011 - 09:40 PM

Meni (še) ne gresta na živce, ker res zelo redko gledam njuno oddajo. Še najbolj me moti njena R govorna napaka. No pa on ima malo pedrovski način govorjenja.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4198 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86786 posts

Posted 22 March 2011 - 09:41 PM

Ne žali mi pedrov. laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4199 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 March 2011 - 09:42 PM

QUOTE(Frčica @ 22. 3. 2011 - 21:37) View Post

Pr enmu receptu so pri prevodu celo pozabili na eno sestavino, ki v originalu je laugh.gif seveda sva jih s sestro velikodušno razsvetlili sleep.gif

Ja, sem tudi jaz opazila.

Kako sta ju pa "razsvetlili"?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#4200 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14305 posts

Posted 22 March 2011 - 09:44 PM

v živo, najbolj učinkuje laugh.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users