Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#401 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 January 2010 - 05:55 PM

Ravno delam tele cimetove rolice, poročam ko uspejo. biggrin.gif
Kruh je tudi odličen!
  • 0

#402 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 January 2010 - 07:58 PM

Yuuuummmmyyy! Kok je to dobr!
IPB Image
  • 0

#403 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 January 2010 - 08:31 PM

Njam, deluje full dobro, čepravje smešen ta preliv na vrhu. twisted.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#404 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 January 2010 - 08:32 PM

lol1.gif
  • 0

#405 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 23 January 2010 - 08:41 PM

Deluje božansko, mam ful rada cimet. Samo nikjer ne vidim recepta, a sem slepa? butl.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#406 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 January 2010 - 08:50 PM

Par strani nazaj ga je Dilema napisala. tongue.gif
  • 0

#407 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 23 January 2010 - 08:52 PM

Aaha, hvala! Fajn, ker ni veliko maščobe in cukra.
  • 0

― V. Van Gogh

#408 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 January 2010 - 08:56 PM

.
  • 0

#409 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 23 January 2010 - 08:58 PM

Ja, saj ponavadi ga dam manj, kot je v receptu. Bom jutri packala. -)
  • 0

― V. Van Gogh

#410 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 January 2010 - 06:34 PM

A ima katera kak recept za bruschetto? se priporočam.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#411 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 January 2010 - 07:21 PM

Gugl mi je TOLE našel.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#412 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 January 2010 - 07:57 PM

Hvala, sharanjeno. Čeprav nevem kolk je kej sezona za to delat zdej, če bom kje svež paradajz dobla.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#413 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 January 2010 - 08:22 PM

Svež paradajz dobiš skozi vse leto v vsaki trgovini/špeceriji.
Je pa res, da se po okusu ne more primerjati s tistim, ki zraste v sezoni na vrtu.
Je pa češnjevec meni tudi iz trgovine zelo okusen, oni obični paradajz mi ni.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#414 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 January 2010 - 08:37 PM

Ja ja to sem mislila, vem da se ga dobi. Samo kakega.

Bom dala češnjevec, pomoje bo še boljše.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#415 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 22 February 2010 - 04:29 PM

Krompirjevi polpeti

Zadnjič sem prvič delala krompirjeve polpete, ker sem imela med pripravljanjem kosila v mislih, da bosta prišla še Dragica in fant + teta in sestrična, ampak sem nekaj zamešala dneve in seveda posledično skuhala ful preveč krompirja za pire. Valda niti slučajno nisem nameravala stran vrečt kilo sveže kuhanega krompirja, tako da sem se spomnila, da bi lahko naredila krompirjeve polpete. Moram se pohvalit, da so bili fucking awesome, res božanski, še nikjer nisem jedla niti približno tako dobrih. Naredila sem jih takole:

Olupila sem štiri velike rdeče čebule, jih sesekljala in zelo dobro popražila na olivnem olju. Čebuli sem dodala malo več olja kot sicer, ker je bila to tudi edina maščoba, ki sem jo dodala v maso za polpete. Pretlačila sem kilogram kuhanega (in seveda olupljenega) krompirja in mu dodala popraženo čebulo z oljem vred, tri razžvrkljana jajca, za dve pesti sezama, dve Maggi mešanici za mleto meso, poper, ščepec rdeče paprike in feta sir (lahko dodate tudi skuto ali navaden sir, malo za obogatitev okusa, nekateri dajo tudi popečeno slanino). Potem sem oblikovala srednje velike polpete in jih spanirala v moki, jajcu in mešanici drobtin in sezama. Končne izdelke lahko ocvrete v vročem olju ali pa spečete v pečici, dobri so na oba načina. Iz te mase pride ful polpetov, zihr ene 15 (nisem točno štela), mi jih nekaj pojemo svežih, nekaj pa jih damo zmrznit za kdaj drugič, ko ni časa za kuhanje.

IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#416 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 22 February 2010 - 04:32 PM

Moja mami to velikokrat naredi, tale ideja s sezamom se mi zdi pa prav dbest zraven!! Bomo probal naslednjič.
  • 0

#417 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 22 February 2010 - 05:06 PM

To bom pa ziher probala enkrat. Zgleda res njami eat.gif
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#418 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 25 February 2010 - 02:39 PM

Avokadov namaz s kaprami

Sestavine: 2 zrela avokada, 3 žlice kaper (vloženih v slanici), 2 žlici navadnega, polnomastnega jogurta, 3 žlice kisle smetane, limona, sol, poper.

Limono ožmemo. Kapre oplaknemo z mrzlo vodo in drobno nasekljamo. Avokada prerežemo, koščici odstranimo, avokadovo meso pa izdolbemo z žlico in ga dobro pretlačimo z vilicami.
Dodamo nasekljane kapre, tri žlice limoninega soka, kislo smetano in jogurt, zmešamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
Po želji lahko podoben namaz pripravimo tudi tako, da namesto kaper uporabimo peteršilj, drobnjak, svežo baziliko ...

• 0

― V. Van Gogh

#419 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 07 March 2010 - 05:10 PM

IPB Image

• 0

― V. Van Gogh

#420 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 March 2010 - 04:23 PM

Rolice iz šunke, sira in radiča/špargljev na pire krompirju

Potrebujemo:
- 3 glave majhnega radiča (rdeč ali zelen) ali vloženi šparglji
- krompir
- mleko
- maslo
- gorčica
- šest rezin sira
- šest rezin šunke
- poper
- sol
- muškatni orešček

Krompir narežemo na majhne kocke in ga damo kuhat v osoljeno vodo. Ko je kuhan ga ročno pretlačimo, dodamo malo mleka ter začinimo s poprom in muškatnim oreščkom. Dodamo čajno žličko gorčice in krompir z ročnim mešalnikom zmešamo v kremast pire. Nato pire premestimo v nizko posodo za v pečico (ne vem točno, kako se taki posodi reče) in ga enakomerno porazdelimo.
Medtem umijemo ter damo kuhat radič. Kuhamo ga v vreli vodi 5 minut, nato odcedimo. Jaz sem danes uporabila vložene šparglje namesto radiča. Je malo enostavneje in enako dobro.
Na vrsti so rolice. Na pult položimo rezino sira (jaz sem dve rezini združila, da sem dobila večjo površino. Uporabila sem Gauda sir) in gor rezino šunke (jaz sem uporabila Wellness šunko) ter polovico glave radiča ali šparglje (jaz sem dala v vsako rolico štiri polovice). Zrolamo in položimo na pire.
Pečemo v predhodno segreti pečici 20-25 min oziroma dokler sir ne dobi lepe zlato zapečene barve.

Meni je to postala skorajda najljubša jed. eat.gif .

IPB Image

IPB Image
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users